Hőszigetelt kültéri ajtó

Mit érdemes tudni a kültéri kétszárnyú ajtók beépítéséről?

Vigo - Ablakos 5 kamrás kültéri műanyag bejárati ajtó

Kültéri kétszárnyú ajtó

Mikor érdemes egyáltalán kültéri kétszárnyú ajtóban gondolkodnunk? Abban az esetben lehet jó megoldás kétszárnyú ajtót veálasztani, ha fontos, hogy az ajtó egyik passzív fele kinyitható legyen. Elképzelhető, hogy már eleve ilyen ingatlant vásároltunk és ezt szeretnénk kicserélni, vagy lényeges szempont számunkra, hogy nagyra ki lehessen nyitni az ajtót. Ha például sokat kell nagyobb méretű tárgyakat ki-be szállítani, akkor ez a megoldás sok kényelmet fog adni számunkra. 

Kültéri kétszárnyú ajtó előnyei

Természetesen dönthetünk úgy is, hogy lemondunk a kültéri kétszárnyú ajtó előnyeiről. Ebben az esetben alaposan gondoljuk végig, hogy biztosan ezt akarjuk-e, mert az is megeshet, hogy nagyobb bútorok vannak a házban, lakásban, ami korábban ezen a nagyobb ajtón lett behordva, így eltávolításukra is szükség van a nagyobb ajtóra. Emellett a kültéri kétszárnyú ajtók több fényt biztosíthatnak számunkra, sőt a besütő nap fel is melegítheti otthonunkat, ami télen valamennyi rezsi megtakarítást is eredményezhet számunkra.

Kültéri ajtók fajtái nagyvonalakban

Általában üvegezés nélkül is kapható kültéri kétszárnyú ajtó, így ez sem lehet akadály, ha nincs erre szükségünk. Fontos, hogy a lehető legkisebb legyen a hőhíd az ajtószárny szakasznál. Valamennyi hőhíddal ugyanis kell számolni, nem lehet nullára lecsökkenteni, hiszen más-más alapanyagokból épül fel egy ház, így azok szigetelési kapacitása is eltérő. Azonban érdemes minimális hőhídra törekedni.
Az acél ajtók előnye – melyeket forgalmazunk -, nemcsak biztonságosak, hanem nagyon szép megjelenést kölcsönöznek otthonának, irodájának. Több féle trendi és klasszikus dizájn megoldás közül válogathat bő kínálatunkban.
Fa hatású megoldásban is gondolkodhat, de vannak fehér, egyszerűbb megjelenésű ajtóink is. Csakis kizárólag a jó minőségű eredeti HiSec ajtók érhetőek el termék palettánkon.

 Mindegy, hogy kültéri kétszárnyú vagy szimpla ajtóról beszélünk a lényeg a szigetelése

A gyártó minden lényeges szempontra figyelt, így a hőszigetelésre is nagy hangsúlyt fektetett. Ennek köszönhetően szintén rezsi megtakarítás érhető el, ahhoz képest, ha szigeteletlen ajtóban gondolkodunk. A kültéri kétszárnyú ajtók esetében figyeljünk arra, hogy az zord időjárás ne tudja hamar tönkretenni ajtónkat. A nagy hőmérsékletkülönbség vagy nap UV hatása ugyanis okozhat némi kárt bennük.

A lényeg, hogy kültérre csakis kültéri bejárati ajtó beépítését kérje


A műanyag ajtók pedig sok esetben könnyen áttörhetőek, így érdemes inkább acél ajtóban gondolkodnia. Ettől függetlenül a műanyag ajtók pozitív oldala, hogy viszonylag olcsón elérhetőek és nemigen deformálódnak el a legtöbb fa ajtóhoz képest.
A fa ajtók ugyanis élő anyagként könnyen sérülhetnek, megváltozhat az illeszkedésük. Ezen kívül rendszeresen ápolni kell őket, ami a csiszolást, festést is magában rejtheti. Az acél ajtókhoz képest könnyebben áttörhetőek általában, azonban a műanyag ajtókhoz viszonyítva nehezebben van erre lehetőség.

Ezek mind fontos szempontok amiket gondoljon végig, mielőtt vásárlásra adja a fejét. Ha a kültéri kétszárnyú ajtó kapcsán nem világos minden az Ön számára, keressen minket bátran online, telefonon vagy személyesen.