Blog, Fém bejárati ajtó

A kültéri bejárati ajtó mitől is biztonságos?

Dió színű üvegbetétes acél - HiSec® Kültéri bejárati ajtó

Mi a hőhíd a bejárati ajtónál?

A pandémia és a hamar növekvő infláció óta nem árt óvatosnak lennünk, hiszen a rezsi költségek is hektikusan változhatnak többnyire növekvő tendenciát mutatva. Éppen ezért érdemes a rezsi költségeket minimalizálni, mely összefüggésben lehet a nyílászárók szigetelésével is. Ha Ön is kültéri bejárati ajtó telepítésében gondolkodik, akkor érdemes csakis hőszigetelt ajtóban gondolkodnia. Ma már komolyabb szigetelés nélkül nem is lehet házat építeni, de a régebben épült házakat is egyre többen leszigetelik. Sokan szeretnék 0-ra szorítani a hőhíd hatását, ám erre nincs lehetőség. Sokan keresnek rá a hőhíd ajtó kifejezésre, ám mivel különböző anyagokból épül egy ház, ezért a hőmegtartásuk is különböző. Ezáltal mindig lesz hőhíd. A kérdés az, hogy hogyan lehet ezt csökkenteni.

A kültéri bejárati ajtó mindig legyen szigetelt is

Dió színű üvegbetétes acél - HiSec® Kültéri bejárati ajtó

Dió színű üvegbetétes acél – HiSec® Kültéri bejárati ajtó

A kültérre nyíló bejárati ajtó egyik legfontosabb szempontja az, hogy szigetelt ajtóban gondolkozzunk. Ne használjunk beltérre szánt ajtókat kültérre. Ezek nemcsak híján vannak a szigetelésnek, hanem uv álló képességgel sem rendelkeznek. Ezáltal a napsütés hatására könnyen tönkremehetnek. Ha tehát családi házra bejárati ajtóban gondolkodik, akkor ügyeljen ezekre a szempontokra. Hőhídmentes bejárati ajtó azért sem létezik, mert ha ugyanolyan anyagból épülne fel egy ház, ami lehetetlen, akkor is számolnunk kell a geometriai hőhíddal.

További szempontok vásárlás előtt

Vannak azonban további szempontok, melyeket szintén figyelembe kell vennünk ahhoz, hogy a valóban jó minőségű kültéri bejárati ajtó beépítését kérjük.  Ide tartozik még a biztonság kérdése. Az általunk forgalmazott ajtók duplazárasak. Amíg nem törnek be az emberhez, el sem tudja képzelni, hogy az milyen tortúrával járhat. Ha otthon tartózkodunk, akkor azonnal inzultus érhet minket. Feldúlják otthonunkat, így rendet kell raknunk és kitakarítanunk. Ám előtte össze kell írnunk azt, hogy mit loptak el tőlünk. Ez óriási munka, ráadásul ilyenkor tapasztalhatjuk meg azt, hogy olyan dolgokat veszíthetünk el, amiket lehet, hogy soha többé nem láthatunk.

Éppen ezért jobb megelőzni a bajt és biztonságos, jó minőségű bejárati ajtóban gondolkodni.

Ehhez ki kell választanunk a megfelelő kültéri bejárati ajtót, melyben szerepet játszik az is, hogy milyen anyagból készült. Léteznek ugyanis üvegbetétes bejárati ajtók, illetve fém hőhídmentes bejárati ajtók, valamint fából készült modellek. Arra kell ügyelnünk, hogy részletesen megvizsgáljuk a tulajdonságait ezeknek az ajtóknak.

Az üveget is tartalmazó ajtók előnye, hogy napfény jut át rajtuk és esetleg könnyebben meg tudjuk állapítani, hogy ki áll az ajtó mögött. Azonban van olyan kivitel, ami könnyen áttörhető. Emellett idővel elveszítheti a gáz tartalmát az ajtóban lévő üveg.

A fából készült ajtók pedig elvetemedhetnek, mely szintén hőhídat hozhat létre. Ráadásul folyamatos ápolásra is szorulhat az élő anyag miatt. Ezért ezt is érdemes végiggondolnunk. Ha pedig üveg van az ajtóban, akkor annak cseréje sok esetben asztaloshoz köthető.

Ha nem szeretnénk, hogy túl nehezen lehessen a kültéri bejárati ajtót karban tartani, akkor jó megoldás lehet az acél kültéri bejárati ajtó.

Milyen is a fém kültéri bejárati ajtó

Léteznek fémtokos kültéri bejárati ajtók, melyek ha megfelelő minőségben készültek el, akkor valódi biztonságot adhatnak számunkra. Az általunk elérhető HiSec ajtók fémből készülnek el és kiváló minőséget képviselnek a piacon. 2008 óta foglalkozunk beltéri biztonsági ajtók kereskedésével és több ezer ajtót értékesítettünk. Ma már nemcsak Magyarországon, hanem egész Európa területén rendelkezünk védjeggyel. Ezért érdemes minket választania, ha nem szeretne kísérletezni. Nálunk kiváló áron juthat hozzá a tökéletes minőséghez. Ez a két utóbbi szempont is meghatározó, ha jó minőségű bejárati ajtóban gondolkodik.

Csatlakozzon Ön is ebbe az egyre növekedő népes táborához, ahol szájhagyomány útján is reklámozzák szolgáltatásainkat. Csalódás biztosan nem fogja érni.

Összefoglalva

A tökéletes kültéri bejárati ajtó megfelelő hőszigeteléssel van ellátva, biztonságos zárral felszerelt és emellett uv álló is. Természetesen impozáns megjelenésű, jó minőségű és talán a legfontosabb szempont, hogy reális áron érhető el.

Keressen minket bátran, hogy segíthessünk a vásárlásban!