Blog, Fém bejárati ajtó okos zárral

Szemrevaló hi sec biztonsági ajtó, ami valódi biztonságot ad

Engedélyezze a képeket a helyes megjelenéshez!

Az otthonunk védelme érdekében a hi sec fém biztonsági ajtó telepítését válassza

Ma már többféle biztonsági ajtó közül választhat, köztük a hi sec ajtót is, de miért ne menne biztosra és választaná azt a megoldást, mely szinte lehetetlenné teszi azt, hogy bárki betörjön Önhöz. Ilyenkor ugyanis hatalmas lelki traumát élhetünk meg családtagjainkkal együtt. Az is elképzelhető, hogy éppen otthon vagyunk, mikor betörnek hozzánk. Ezután biztosítási és rendőrségi jegyzőkönyvek készülnek, össze kell írni, hogy mit tulajdonítottak el tőlünk és sok mindennek eszmei értéke van, ami pótolhatatlan. Rengeteg időbe, energiába kerül a dolog és sok-sok pénzbe. Ha azonban egyből biztonsági ajtóban gondolkodunk, akkor mindezt megspórolhatjuk magunknak.

Milyen funkciókat rejt magában egy hi sec biztonsági fém bejárati ajtó?

Az általunk forgalmazott HiSec ajtók fizikai, kémiai és mechanikai védelemmel rendelkeznek, hogy ne lehessen könnyen feltörni őket. Gyakorlatilag könnyebb a falon keresztül betörni. Emellett nem véletlen, hogy hőszigetelt acél ajtóként is gyakran keresik ezeket az ajtókat. Sőt, ugyan bármilyen lakásba, házba is telepíthető, akár kültéri ajtóként is, ettől függetlenül biztonsági acél bejárati panel ajtóként vagy panel bejárati ajtóként is sokan választják ezeket a modelleket. Hangszigeteléssel is rendelkeznek és maga a szigetelés is nagyon hasznos a téli hideg időszakban. Nem véletlen, hogy egyre népszerűbbek a hi sec  acél bejárati fém biztonsági ajtók.

Mik pontosan a technikai paraméterek?

A MABISZ által bevizsgált 3 perces áttörésgátlással rendelkezik. Ez konkrétan azt jelenti, hogy minimum 3 (egymástól minimum 30 cm-re lévő) reteszelési pontos záródással kell rendelkeznie ezeknek az ajtóknak. Lényeges momentum, hogy ennél a biztonsági kategóriánál minél több oldalon záródó ajtólap biztonsági zárbetét mechanikai védelemmel legyen ellátva.
Valamint az ajtó, tokból történő kiemelése elleni védelemmel is el van látva a zsanérokat illetően. 

Pontosan ezeknek a paramétereknek köszönhető, hogy a hi sec biztonsági ajtóként és nem normál ajtóként tekinthetünk a HiSec ajtókra. Elmondható továbbá a fém biztonsági ajtók előnyeiről, hogy az anyag tulajdonságából adódóan masszívak.

A hi sec ajtó pontos telepítése meghatározó tényező

Lényeges a vízszintes és függőleges pontos beállítás és a vasalatok helyes elhelyezése. Ha nem megfelelő szakemberhez fordulunk, akkor előfordulhat, hogy nem fog megfelelően működni a bejárati ajtó legyen az panel vagy kültéri ajtó. Ez a garancia miatt is fontos tényező. Az ajtók telepítésében mi is segítünk Önnek, sőt kérésére a régi ajtót is elszállítjuk. Ha már eldöntötte, hogy a biztonságot választja, akkor rendelje meg a hi sec ajtó egyikét.

A hi sec ajtó paraméterei:


A technikai paramétereknél kell megemlíteni azt is, hogy vannak olyan acél biztonsági ajtók, amik  központi záras kivitelű, tolórudazatos rendszerrel rendelkeznek. Ezek konkrétan 12 pontos záródást biztosítanak az ajtólap oldalán, alján és tetején, melyet egyes esetekben további 3-4 záródási pont egészít ki egy második, felülre szerelt zárnak köszönhetően. Robosztus, vastag, nagy ellenálló képességű acélból készült zárnyelveivel meggyűlik a pajszeros-feszítővasas betörők dolga. Feltörésük óriási zajjal jár és sok időt vesz igénybe. Nem véletlen, hogy ezért inkább rendszerint elballagnak a helyszínről legyőzötten azok a betörők, akik ezekkel az ajtókkal próbálkoznak.


Tévhitek a betörés kapcsán

Egy lakás legkritikusabb pontja a bejárati ajtó a tévhitekkel ellentétben. Ezt számos biztosítási és rendőrségi jelentésekből sikerült kideríteni. Ráadásul a betörők nem az alapján választanak, hogy hol jártak eddig, hanem hogy hol találnak könnyű célpontot. Két dolgot szoktak figyelembe venni. Az egyik az, hogy hova lehet a leggyorsabban a legkisebb zaj segítségével betörni. Ha azonban meglátják a HiSec márkajelzést, sokan már ennek köszönhetően meggondolják magukat. Ugyanis pontosan tudják, hogy milyen ajtóval van dolguk és nem szívesen kockáztatják a börtönbüntetést. Ehelyett inkább másik bejárati ajtót választanak. Azonban az emberek nagy része folyamatosan fejleszti otthonát, így ha egyre több helyen lesz magasabb biztonsági készültség, akkor az Ön otthona idővel egyre sebezhetővé válik. Ezért haladni kell a korral.  Fejlessze új vagy régi hi sec ajtaját hi sec okos zárral.


Amennyiben vannak kérdései, keressen minket, hogy segíthessünk Önnek. Rendelje meg a HiSec biztonsági ajtó egyikét, hogy valódi biztonságban lehessen.