Blog, Hőszigetelt kültéri ajtó, Kültéri ajtó

Kültéri fém bejárati ajtó a HiSec-től

Dió színű üvegbetétes acél - HiSec® Kültéri bejárati ajtó

Mi köze az egészségnek ahhoz, hogy milyen  ajtó van beépítve? 

Ha fontos Önnek az egészsége, hogy jól érezhesse magát a nap folyamán, akkor érdemes végig gondolni, hogy ezt milyen tényezők befolyásolhatják, melyekre talán először nem is gondolnánk. És ez nem feltétlenül a kültéri fém bejárati ajtó első körben. Ha a nap nagy részét olyan helyiségben töltjük, ahol a meleg levegő, a szellőztetés nem megfelelő, akkor penészgombák alakulhatnak ki, melyek hatást gyakorolhatnak az idegrendszerünkre, légzőszerveinkre és akár légzőszervi betegségeket, asztmát, köhögést is eredményezhetnek. Ez azt jelenti, hogy ha nem megfelelő a ház szigetelése és nincs kifűtve a házunk, akkor a nagy hőmérsékletkülönbség miatt a falakon lecsapódó pára vízként nagyon kedvez a spórával szaporodó gombáknak. Főleg, ha nem is szellőztetünk rendszeresen. Elég 5-10 percet szellőztetni naponta kétszer, hogy a falak ne hűljenek ki teljesen. Tulajdonképpen huzatra van szükség, hogy a levegő kicserélődjön frissre.

A fém bejárati ajtó szerepe

Dió színű üvegbetétes acél - HiSec® Kültéri bejárati ajtó

Dió színű üvegbetétes acél – HiSec® Kültéri bejárati ajtó

Meghatározó, hogy ha családi házra bejárati ajtót keresünk, akkor  lehetőleg hőhídmentes legyen és a legjobb ha kifejezetten kültéri fém bejárati ajtóban gondolkozzunk. Nyilván teljesen hőhídmentes megoldás nem létezik, de azért nem mindegy, hogy az ajtónak például van-e szigetelése vagy sem. Ugyanis a nyílászárók u értéke nagyon meghatározó. Nálunk a  háromrétegű ablak 1,3 W/m2K-s értékkel rendelkezik. Nincs ez másképpen az ajtók esetében sem, ráadásul az ajtó általában mindig nagyobb felület, mint az ablak és sokszor gyakrabban is használjuk, de természetesn sok egyéb tényező is meghatározó: mennyire van hideg, milyen mértékben szigetelt a ház, homlokzat, tető, pontosan milyen hőmérsékletet szeretnénk a házban és temperálunk-e. Ugyanis kevesebb energia néhány fokot folyamatosan felfűtve megtartani a megfelelő hőmérsékletet, mint folyamatosan alacsony hőmérsékletről felfűteni a házat. Maga a hőveszteség nemcsak télen, hanem nyáron is megfigyelhető.  Természetesen a megfelelő szigeteléssel a kültéri fém bejárati ajtó ilyenkor is nagy szolgálatot tesz a számunkra. 

A hőhídra mindenképpen figyelnünk kell és csak hőszigetelt kültéri bejárati ajtóban érdemes gondolkodnunk

Ez az állítás akkor is igaz, ha még nincs leszigetelve a házunk. Később problémát okozhat, ha emiatt az ajtót is cserélni kell szigetelt ajtóra. Ráadásul, ha egyből hőszigetelt ajtóban gondolkodunk, akkor ezzel azonnal valamennyi pénzt megspórolhatunk a szigetelésnek köszönhetően a fűtés és légkondicionálással kapcsolatos villanyfogyasztásunk mérséklésének köszönhetően. Legyen szó üvegezett kültéri fém bejárati ajtó beépítéséről, vagy acél kültéri bejárati ajtóról, esetleg alumínium tokos kültéri bejárati ajtóról erre mindenképpen figyeljünk. Általában a hőhíd a nem megfelelő beépítés következménye. Nem véletlen, hogy a leghidegebb ponton a falakon bosszulja meg önmagát. Sokszor ez a ház sarkaiban figyelhető meg, ahol nem megfelelő a szigetelés. A kötésben több rétegben felrakott szigetelés nagyon hatékony tud lenni, így nemcsak a szigetelés vastagsága, anyaga, hanem felrakásának módja is nagyon lényeges tényező. Sajnos vannak olyan hőhídak is, amelyek nem elkerülhetőek. 

Egyéb fontos tényezők a kültéri fém bejárati ajtó  kiválasztásánál

A kültéri bejárati ajtó esetében nem árt, ha például uv védelemmel is el van látva az ajtó. Nyilván emellett más tényezők is fontosak. Például maga az ajtó kinézete. Ha nem nyeri el a tetszésünket, akkor joggal keresünk másik kültéri bejárati ajtót. Figyelnünk kell arra is, hogy megfelelő minőségű ajtót válasszunk, amit nehéz feltörni. Az ajtót viszonylag gyakran használjuk így tényleg meghatározó, hogy milyen minőségben szolgál ki minket. 2008 óta beltéri, biztonsági bejárati ajtók forgalmazásával foglalkozunk. A HiSec márka garancia a jó minőséget, megbízhatóságot illetően. Ráadásul a kültéri családi házra készülő ajtók dupla zárral vannak ellátva. Ennek köszönhetően valódi biztonságot adnak és reális áron érhetőek el. Ez is egy fontos szempont. Ugyanis hiába tud mindent az adott ajtó a specifikációját illetően, ha túl drága.

Várjuk megkeresését, hogy Önnek is segíthessünk!