Blog, Fém bejárati ajtó

A biztonsági ajtók előnyeiről

HiSec Havastölgy acél biztonsági ajtó Hat kazettás

A biztonsági ajtók fontossági szempontjai

Ebben a cikkben pontosan végigvesszük, hogy kinek és milyen megfontolásból érdemes biztonsági ajtók beépítését választani. Téveszme ugyanis, hogy erre csak szélsőséges esetben van szükség. Illetve, hogy csak irodákban vagy speciális szolgáltatást nyújtó cégek szokták választani ezt a megoldást. Az, hogy mindenki biztonságra vágyik már-már sablonos kijelentésnek tekinthető. Ám, ami húsz évvel ezelőtt ennek számított, az ma már korán sem számít ennek. A technika folyamatosan fejlődik, így fontos, hogy ezt figyelembe vegyük és ne maradjunk le a fejlődésről. Tökéletes megoldás ugyan nem létezik, mert bármelyik ajtót fel lehet törni, ha nagyon akarjuk, bár sok esetben könnyebb a falon át behatolni, mint az ajtót felfeszíteni. Ráadásul mindig kiegészíthető egyéb más megoldásokkal például riasztóval vagy kamera rendszerrel, esetleg távfelügyelettel a rendszer, mely tovább fokozza a biztonsági fokot. Ebben az esetben a betörő nem valószínű, hogy kockáztatni fogja a betörést, választ helyette könnyebben feltörhető ingatlant.

Fontos szempont maga a kinézet is, amikor biztonsági bejárati ajtót vásárol

Hasznos dolog biztonsági ajtóban gondolkodnunk, de azért a megjelenés is meghatározó. Az általunk forgalmazott HiSec ajtók robosztus megjelenésükkel valódi komolyságot sugároznak és sok betörőnek inába száll a bátorság miután meglátják az emblémát az ajtón. Többféle szín közül választhatunk és vannak jobb és bal oldalon elhelyezett kilincses verziójú ajtók matt és világos színezéssel. Kérhetőek okos zárral is, amely termékeket ide kattintva tudja megnézni.

Mi alapján keressünk biztonsági ajtót?

Sokan a hőszigetelt acél ajtó vagy acél bejárati, fém biztonsági ajtó kifejezésre keresnek rá és megtalálva az infót döntenek úgy, hogy ebben a kategóriában gondolkodnak.  Azonban sokféle szempont merül fel bennünk, amikor bejárati ajtóban gondolkodunk. Ezek lehetnek kültérre vagy beltérre szánt ajtók egyaránt. Érdemes olyan megoldásban gondolkodnunk, amelyik hangszigetelt, tűzgátló hatással rendelkezik. A HiSec ajtók ilyenek és  biztonsági ajtónak minősülnek. Abban az esetben is ránk esik a választás, ha valaki a például panel bejárati ajtó, lépcsőházi biztonsági bejárati ajtó, vagy biztonsági bejárati ajtóra keres rá az interneten.

Azért legyen biztonsági ajtó, mert fontos a védelem

Sokan nem tudják, de otthonunk legkritikusabb pontja a betörés vonatkozásában a bejárati ajtó. Emiatt célszerű ezt az ajtót biztonsági fém bejárati ajtóval ellátni. Egyéb anyagból is elkészülhet az ajtó. Ezen kívül az ajtó vastagsága is lényeges momentum. Vannak olyan barkácsboltok, melyekben vékonyabb fém bejárati ajtókat találhatunk biztonsági ajtókat illetően. Mi nem árulunk egyéb barkács termékeket, de a biztonsági ajtókat illetően a maximális biztonságra törekedve hét centiméter szélességű ajtókat forgalmazunk.

Talán ennek is köszönhető, hogy a MABISZ magasabb kategóriába sorolta a HiSec ajtókat.

Ezek az ajtók ugyanis 3 perces áttörésgátlás, legalább 3 reteszelési pontos záródás jellemzi. Ráadásul több oldalon záródó ajtólap biztonsági zárbetét mechanikai védelemmel ellátott zárbetét ajtólapban elhelyezett acélmerevítéssel van felszerelve.
A fém biztonsági ajtókról azt kell tudni, hogy anyag tulajdonságából adódóan rendkívül masszívak. Nagyon figyelmesnek kell lennünk továbbá az ajtó telepítésnél. Ha ugyanis nem megfelelően járunk el, akkor könnyen be tudnak majd törni otthonunkba, irodánkba és egy rossz beépítésnél az ajtó is tönkremehet. Természetesen kérésére mi is tudunk segíteni az ajtó beépítésében és így a garancia is biztosan megmarad, sőt akár a régi ajtót is elszállítjuk, ha erre is igénye van.

Érdemes valódi biztonságban és kényelemben gondolkodnia, hogy Ön és családja is megfelelő körülmények között lehessen nap, mint nap.


Válasszon minket, menjen biztosra és, ha felmerültek kérdések, akkor keressen minket bátran!