Beépítés, Bemutatóterem, Blog

Kültéri ajtó beépítés és a megfelelő eszközök kiválasztása

A kültéri ajtó beépítése

A kültéri ajtó beépítésnek megfelelő módon kel megtörténnie, különben akár a garanciát is elveszíthetjük. Ha pedig nem rendeltetésszerűen használjuk az adott ajtót, akkor ugyanennek a kockázata szintén fennáll. Éppen ezért alaposan gondoljuk végig, hogy normál vagy ipari célra szeretnénk használni az adott ajtót, szükség van-e ajtó kitámasztóra, vagy szeretnénk, ha automatikusan záródna az ajtó, hogy biztosan ne maradjon nyitva. Ezt főleg üzletekben szokták fontosnak tartani.

Családi házra kültéri bejárati ajtó

Normál használat esetén első lépésben mérjük fel az adott felületet, hogy tudjuk mekkora ajtóra van szükségünk. Ha túl nagy a felület, akkor vagy nagyobb ajtóban kell gondolkodnunk, vagy be kell építenünk a falfelületet. Ez azonban elég sok többletköltséggel jár. Ha pedig kisebb a falfelület az ajtó méretéhez viszonyítva, akkor a bontási munkálatok és burkolás, javítás okozhat többletmunkát. A legideálisabb, ha a méretnek megfelelő ajtóban gondolkodunk. A kültéri ajtó beépítés során ügyelnünk kell a vasalatok megfelelő elhelyezésére. Emellett, ha túl nagy távolság van az ajtó és a fal között, akkor ez szintén okozhat problémákat. Ezeket a réseket purhabbal szokták kifújni. 

A kültéri és beltéri ajtó nem ugyanaz

Arra is ügyelnünk kell, hogy más a helyzet panellakás vagy téglalakás ajtóinak beépítése alkalmával. Lehetnek ugyanis olyan kiálló falfelületek, amik gondot okozhatnak. Ezt alaposan mérjük fel a kültéri ajtó beépítés előtt. Azt is ellenőrizzük, hogy rendelkezünk-e a megfelelő eszközzel az adott szaktudáson kívül. Bontáshoz többek között többméretű kalapács, orrfűrész, favéső, csavarhúzó, seprű, kartonpapír (védi az adott falfelületet) stb. Beépítéshez behajtó, csavarkulcsok, imbuszkulcsok, különféle marófejek, mérőszalag, tokrögzítő csavarok, vízmérték, ütvefúró, purhab és így tovább. Az utómunkálatok eszközeire is gondolnunk kell.

Vissza a kültéri ajtóhoz

A kültéri ajtó beépítés előtt ellenőrizzük, hogy minden rendelkezésre áll és ezek mind kivétel nélkül sérülésmentesek. Le kell mérnünk a falnyílás méretét, hogy lássuk biztosan befér az ajtó. Nem elég az ajtót és falat lemérnünk a padlóra is gondolnunk kell. Nem mindegy, hogy a küszöb pontosan hogyan kerül elhelyezésre és milyen méretű. Ha túl nagy hézag van az ajtó és falfelület között, akkor szigetelésbeli problémáink adódhatnak. Ha pedig túl kicsi a távolság, akkor nem biztos, hogy megfelelően be tudjuk állítani az ajtót. Erre mindenképpen ügyeljünk.  A bontásnál a tokot a falból a legkisebb sérülés okozásával kell kibontani. Arra is figyelnünk kell, hogy önmagunkat vagy a környező falszakaszt ne sértsük meg. Ki kell szinteznünk az ajtót ezután ékelés segítségével miután behelyeztük azt. Ezt követi az ajtó rögzítése, majd szigetelése. 

Egyesül ez nemigen végezhető el. Ha nem biztos a dolgában és szeretne segítséget kérni a régi ajtó leszerelésében, elszállításában és az új ajtó felszerelésében, akkor vásároljon tőlünk ajtót és partner cégeink mindenről gondoskodnak az ország egész területén. Mi pedig szívesen segítünk az új ajtó kiválasztásában akár online, telefonon vagy személyesen miskolci bemutatótermünkben