Bemutatóterem, Biztonság, Blog, Fém bejárati ajtó

Biztonsági HiSec kültéri ajtó

Kültérre kültéri biztonsági ajtó 

Különbséget kell tennünk beltéri és kültéri ajtó között. Általában a beltéri ajtók esetében beszélhetünk biztonsági ajtóról. A beltéri ajtók más technológiával készülnek el.
A biztonsági kültéri ajtó esetében tehát külön kell választanunk első lépésben a biztonsági ajtó kérdését. Biztonsági ajtóról akkor beszélhetünk a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) minősítése alapján, ha az ajtó:

– Három perces áttörésgátlás legalább 3 (egymástól minimum 30 cm-re lévő) reteszelési pontos záródással

– Ezek lehetőleg minél több oldalon záródó ajtólap biztonsági zárbetéttel rendelkeznek

– Megfelelő mechanikai védelemmel ellátott zárbetét megléte, mely ajtólapban elhelyezett acélmerevítéssel van ellátva

– Az ajtó, tokból történő kiemelése elleni védelemmel ellátott zsanérok

Manapság a fém biztonsági ajtók és az egyre népszerűbb vegyes típusú ajtó bizonyul a legbiztonságosabbnak bejárati ajtó gyanánt.

További szempontok a bel és kültéri ajtóknál

Nyilván az sem mindegy, hogy milyen zárral van felszerelve az ajtó. Ha nincs például fúrásvédelemmel ellátva, akkor hiába beszélünk biztonsági ajtóról, az könnyen feltörhető. 
A biztonsági kültéri ajtó kritériumai pedig akkor teljesülnek, ha valóban kültérre szánt biztonsági ajtóról beszélünk. Ez azt jelenti, hogy az ajtó UV elleni védelemmel van ellátva nemcsak a napfény, hanem egyéb zord időjárásbeli tényezőknek is ellen kell állnia a megfelelő ajtónak. Emellett a megfelelő szigetelés is lényeges szempont. Ha nincs leszigetelve az ajtó, akkor jóval magasabb rezsiköltséggel számolhatunk. Ez nemcsak a fűtés, hanem nyáron a klíma költségeket is jelenti.
Ha le van szigetelve a lakásunk, otthonunk, akkor mindenképpen érdemes jó szigeteléssel ellátott nyílászárókban gondolkodnunk.  Emellett további lényeges szempont az ajtó kinézetének a kérdése. Van, aki a fa hatású ajtókat preferálja. A fa ajtók azonban sok esetben könnyen áttörhetőek és akár komolyabb karbantartásra is szorulhatnak rendszeresen. Éppen ezért egy acél ajtó lehet a legbiztonságosabb megoldás.
Ráadásul speciális fóliával megoldható, hogy fa hatású legyen maga az acél ajtó, ami nem szokott elvetemedni. Dönthetünk úgy is, hogy inkább a klasszikusabb trendet követve fehér színű biztonsági kültéri ajtót választunk. Sőt, a mi kínálatunkban dekorcsíkos ajtók is elérhetőek.
Fontos az is, hogy a méreteket megfelelően írjuk össze. Ugyanis bonyodalmat szülhet, ha a biztonsági kültéri ajtóhoz képest túl kicsi vagy túl nagy a nyílás, ahova be kell építenünk.  A régi ajtó leszerelésében, elszállításában és az új, tőlünk vásárolt ajtó felszerelésében partnercégünk igény esetén gondoskodik.

Felmerülhet egyéb kérdése, amiről esetleg ebben a cikkben nem volt szó – a biztonsági kültéri ajtó esetében -, szívesen segítünk. Telefonon is rendelkezésre állunk, de online is elérhetőek vagyunk. Sőt, szeretettel látjuk mintaboltunkban is.