Blog, Kültéri ajtó

Kültéri ajtóbehúzó olajfék iránt érdeklődik?

Mi is az a kültéri ajtóbehúzó?

Köznyelvben sokszor az ajtóbehúzókat, ajtófékeket hívjuk olajféknek. A lényeg, hogy az ajtóbehúzó segít abban, hogy az ajtók sose maradjanak nyitva. A kültéri ajtóbehúzó olajfék tehát egy hasznos eszköz. Ha most vásárolunk először ilyen eszközt, akkor figyeljünk arra, hogy megfelelő modellt válasszunk ki. Ehhez a következő dolgokat kell figyelembe vennünk: az ajtó súlya, melyet a szárnyszélesség alapján kell kiválasztanunk. Ezért általában a kültéri ajtóbehúzó olajfékek kapcsán fellelhető információ a szín és EU-s szabványon kívül a súly és a maximális szélesség mérete az ajtószárnyat illetően.

Többféle színben is megtalálja az ajtóbehúzót


A szín kapcsán az ezüst, fehér és barna szín terjedt el talán a leginkább. Emellett léteznek egyéb kiegészítők is az ajtókat illetően. Ilyen a csukássorrend szabályzó, sőt a kültéri ajtóbehúzó olajfék egyes elemei sok esetben megvásárolhatóak, lásd például normál vagy kiakasztható kar. Az ajtócsukó nagyon hasznos eszköz, nagyon népszerű, mert főleg forgalmasabb helyen gondoskodik róla, hogy az ajtó mindig halkan becsukódjon, melynek télen is nagy szerepe lehet a rezsicsökkentést illetően. Ezáltal ugyanis biztosan nem marad nyitva ajtó.

Vásárlás előtti lépések


Nem mindegy azonban, hogy az ajtó alumíniumból, vasból, műanyagból stb. van, mert ez is lényeges szempont. Ezekhez általában fontos alkatrészek és szerelési rajzot is szoktak mellékelni, mert a szakszerű beüzemelés alapvető szempont. Az aktív igénybevétel során ennek nagy szerepe van. nem is beszélve a jótállásról. Ha nem megfelelően szereljük fel a kültéri ajtóbehúzó olajféket, akkor ez később komoly bonyodalmakat szülhet. Általában a 15-90 fokos ajtócsukódást más mechanizmussal kell beállítanunk, mint a maradék 10 fokos ajtó bezáródást. Ez nem véletlenül szabályozható külön-külön. Erre mindenképpen figyeljünk. Természetesen a beltéri és kültéri ajtók esetében is fontos az, hogy megfelelő minőségű ajtót vegyünk, amit szintén szakszerűen kell felhelyezni. Nálunk csak kiváló minőségű acél ajtót tud megvásárolni, így biztosan nem tud rosszul dönteni.

Kültéri és beltéri acél ajtóinkat hol tudja megnézni?

Számtalan hasznos kiegészítő is elérhető webshopunkban, de személyesen mintaboltunkban is. Találjuk ki együtt, hogy melyik ajtóra van pontosan szüksége, illetve egyéb fontos eszközökre. Ajánljuk figyelmébe a plusz megerősítéssel rendelkező kilincseinket, illetve fúrásvédelemmel ellátott zárjainkat. Vannak okos zárak is a kínálatunkban, melyek természetesen szintén kompatibilisek az általunk forgalmazott eredeti HiSec ajtókkal.
Wifi, gateway és okostelefonnal bárhonnan hozzáférhet az okos zár vezérléséhez és bármikor letilthat egy felhasználót vagy éppen hozzáadhatja. Sőt alkalmilag vagy hosszú távon konkrét időponthoz kötheti azt, hogy mikor tudjon belépni otthonába. Például, ha csőtörés miatt azonnal be kell távból valakit engednie, akkor arra is van lehetőség, de beállítható az is, hogy a babysitter csak szerdán és pénteken 16-20 óra között  tudja kinyitni a zárat.