Ajanló, Blog

Mikor válasszuk a kültéri lemez ajtót?

Kültéri lemez ajó vagy mondhatnánk fém bejárati ajtónak is

Ha rákeresünk az interneten erre a kategóriára, akkor kültéri lemez ajtó gyanánt általában fém bejárati ajtókkal fogunk találkozni. De, melyiket érdemes megvásárolnia? Egyáltalán mi a különbség a tucatjával elérhető kültéri lemez ajtók között? Nyilván a méret meghatározó és vannak balos és jobbos kivitelű ajtók is a piacon. Van olyan ajtó, amibe egyből beleszeretünk, és létezik olyan is, amit semmiképpen sem választanánk ki magunknak. Maga az ajtó a lakás vagy ház stílusát illetően sokat nyom a latba. Egy rondának mondható ajtó ugyanis rossz fényben tüntetheti fel a házat és ez fordítva is igaz. Még akkor is, ha ez ízlés kérdése.

Az acél, vagy lemez ajtó strapabíró

Általában azonban jobb választás a lemez ajtó, mert az nem fog deformálódni, mint a faajtó. Nem kell rendszeresen lefestenünk. A műanyag ajtók esetében előfordulhat, hogy könnyen áttörhetőek, így nem biztos, hogy maximális védelmet tudnak adni számunkra. Azonban van olyan eset, amikor acél és fa ajtó nem telepíthető csak kimondottan műanyag ajtó, vagy nem fontos szempont a könnyebb áttörhetőségük.  Érdemes azt is megvizsgálnunk, hogy hány kamrás az adott ajtó. Rendelkezik-e üvegbetéttel vagy sem? Több száz kilós is lehet egy kültéri bejárati ajtó, amit a zsanéroknak el is kell bírniuk hosszú távon, főleg, ha rendszeresen igénybe vannak véve.

Kültéri lemez ajtó

A kültérre szánt ajtó mindig más technológiából készül, hiszen a zord időjárással szemben kell védelmet biztosítaniuk számunkra. A Nap UV hatása is hamar kikezdheti, ha nem megfelelő minőségben készült el az ajtó.Ezek mind fontos szempontok és alaposan gondoljuk végig ezeket mielőtt leadjuk a rendelésünket a kültéri lemez ajtó kapcsán.

Mire érdemes még figyelnünk? A minőségre és az árra. Az általunk elérhető HiSec kültéri lemez és egyéb ajtók a legmagasabb minőség jegyében készülnek el. Az üvegbetéttel rendelkező ajtóink is nagyon biztonságosak,3 rétegű 2 kamrásak. 

További előnyök:

Az acél ajtók előnye, hogy nagyobb karbantartási munkát nem igényelnek. Léteznek emellett a piacon biztonsági ajtók kültérre és beltérre is egyaránt. A hermetikusan záródó ajtók nem engedik át a kellemetlen szagokat, a különféle zaj ellen is védelmet jelentenek. Emellett biztonságot jelentenek a meleggel és hideggel szemben is. Ugyanis hőszigeteltek és így kisebb fűtés és klímát üzemeltető számlára számíthatunk, mely a mai gyorsan növekvő energiaárak idejében sokat jelent mind rövid, mind hosszú távon. Ezek szintén fontos szempontok lehetnek. Teljesen hőhídmentes megoldás nem létezik a különféle anyagoknak köszönhetően, amiből a ház felépült, de a komolyabb szigeteléssel ellátott kültéri lemez ajtó elengedhetetlen feltétel. 

Online minden információ megtalálható a honlapunkon, de érdemes személyesen is megtekintenie mintaboltunkban. Ha pedig kérdése lenne, akkor telefonon, online és személyesen is megtalál minket.