Blog

Acél, fa vagy műanyag kültéri ajtó cseréjén gondolkozik?

Parla - 5 kamrás kültéri műanyag bejárati ajtó négy ablakkal

Műanyag kültéri ajtó

Műanyagból kültérre és beltérre is gyártanak ajtókat. Több légkamrával rendelkeznek, nem túl nehezek ezek az ajtók. Ez a zsanér miatt fontos, ugyanis léteznek olyan nyílászárók, amik a vastagabb üvegablakokat már nem igazán bírják el súlyúknál fogva nyitott állapotban, így ebből hosszú távon probléma keletkezhet. Létezik üvegbetétes változat is, ami azért lehet fontos szempont, hogy több fény jusson otthonunkba, irodánkba, illetve, hogy valamennyit lássunk az érkező vendégből, ha például kitekintő nincs az ajtón.

Általában több ponton záródó, acélmerevítéses ajtókról beszélhetünk. Az árai is általában kedvezőek a műanyag kültéri ajtóknak. Kevésbé vetemednek, mint a fa ajtók. Azonban könnyen áttörhetőek. Ezért kültéri ajtónak érdemes inkább acél ajtót választani. 

Fa kültéri ajtók

Nagyon szép megjelenésűek a fa kültéri ajtók, amiket szintén el lehet látni üvegbetéttel. Ezek az ajtók általában nehezebbek a műanyag kültéri ajtóknál. Ami probléma szokott lenni az az, hogy idővel elvetemedhetnek. Ez konkrétan azt jelenti, hogy nem fognak megfelelően záródni, így akár az eső is befolyhat rajtuk erős szél hatására ugyanúgy, ahogy ez ablakoknál is előfordulhat. 

Sajnos ilyenkor már utólagos gumitömítés sem segít sok esetben, mert deformálódik az ajtó. Emellett a kültérre eső részt karban kell tartanunk, ami azt jelenti, hogy rendszeresen le kell festeni. Végig kell gondolni, hogy lazúrral, illetve a későbbiek folyamán milyen más fedőfesték jöhet szóba. 

Kültéri és beltéri acél ajtók

Gyakorlatilag az összes előnyt képviseli, amire szükség lehet. Szép megjelenésű ajtók állnak rendelkezésre, melyeket nehéz áttörni. Emellett nem deformálódnak el, és normál áron lehet hozzájutni. Természetesen vannak a piacon kevésbé jó minőségű modellek is, de ez minden kategóriára igaz. 

Nem véletlenül foglalkozunk kimondottan acél ajtók forgalmazásával, legyen szó biztonsági beltéri vagy normál beltérre, illetve kültérre szánt ajtóról. Csakis az eredeti HiSec minőséget képviseljük. Ráadásul többféle kiegészítő: például okos zár és világítással ellátott kilinccsel is elérhetőek kínálatunkból ezek az ajtók. 

Az okos zár előnye, hogy gateway, wifi és okostelefon segítségével távolról is bárhonnan, bárkit és bármikor be tudunk engedni. Ha pedig kamerát is elhelyezünk később az ajtón, akkor immár nemcsak okos zárról, hanem okos ajtóról beszélhetünk. Ezáltal tovább fejleszthető otthonunk az okos otthon irányába. 

Erre érdemes odafigyelnünk, bármilyen ajtót választunk

Bármelyik ajtót választjuk, soha ne tegyünk kültérre beltéri ajtót! Nem véletlenül létezik a két külön kategória. Az UV hatására hamar tönkremehet a beltéri ajtó. A hőmérsékletkülönbség is kikezdheti az ilyen ajtókat. 

Ajtóinkat rendelje meg online vagy nézze meg személyesen miskolci bemutatótermünkben.