Beépítés, Blog, Egyéb, Hőszigetelt kültéri ajtó

Kültéri ajtók esetén amit a hőhíd kapcsán érdemes tudni

technikai-ajto-metszet-hisec

 Fontos észrevételek a kültéri ajtók esetén

Családi házak esetén más-más kültéri ajtókban érdemes gondolkodni, amik a beltéri ajtóktól különböznek. A családi házra bejárati ajtó gyanánt ugyanis más szempontokat kell figyelembe vennünk. A kültéri ajtók esetén nem árt, ha például uv védelemmel van ellátva. Emellett lényeges szempont, hogy megfelelő szigetelése is legyen. Ha ezek nem mondhatóak el róla, akkor valójában beltéri ajtókról beszélünk. Rossz döntés lehet, ha ezen kívül a hőhíd kérdésére nem fordítunk kellő figyelmet. Hőhíddal mindenhol számolni kell, de nem mindegy, hogy ennek mértéke mekkora pontosan. Léteznek olyan komoly szigeteléssel rendelkező nyílászárók, ablakok, melyek még a falnál is jobban szigetelnek. Nem biztos, hogy erre szükség van, mert ha túlzottan leszigeteljük a házat és a hőmérsékletkülönbség túl nagy, akkor ott fog a pára lecsapódni és víz formájában salétromosodást, penészesedést is létrehozhat a víz.

Sok esetben a legjobb, ha az arany középutat sikerül megtalálnunk

Tehát nincsenek száz százalékban működő hőhídmentes kültéri bejárati ajtók, de törekednünk kell rá, hogy minél kisebb legyen a hőhíd hatása. Gyakran előfordul az is, hogy a szigetelés alkalmával a terasz, illetve a falszakasz alatti rész nem kerül leszigetelésre. Ezekre is fontos, hogy megfelelő figyelmet fordítsunk. Nincs annál bosszantóbb, mint mikor megvásárolunk egy olyan, példának okáért fém hőhídmentes bejárati ajtót, amiről később kiderül, hogy nem megfelelő a számunkra. Óriási költség ilyenkor lecserélni az ajtót, érdemes helyette egyből a megfelelő megoldásban gondolkodnunk. 

Az egyik legjobb megoldás a HiSec bejárati kültéri ajtók telepítése

Ha Önnek családi háza van és kültéri ajtó cseréjén gondolkodik, akkor mindenképpen gondolkozzon el azon, hogy miből készült az ajtó, milyen szigeteléssel rendelkezik, uv álló-e,  esztétikailag hogy néz ki, milyen minőségben készült el és milyen áron tud hozzájutni. Ezek a legfontosabb paraméterek. Ha ezekre jelesre vizsgázik az adott ajtó, akkor megnyugodhat, mert jól választott. Nyilván előfordulhat, hogy például az ára magasabb, de a minősége kiváló az adott kültéri ajtónak. Talán ez is jó megoldás lehet, ugyanis nem túl gyakran szokott az ember új bejárati ajtóban gondolkodni. 

A kültéri bejárati ajtók többféle anyagból készülhetnek

Lehet példának okáért fából. Ez is lehet jó megoldás, de érdemes arra is gondolni, hogy esetleg könnyebben átlukadhat az ilyen konstrukció. Ebben az esetben, főleg huzatban óriási hőveszteség keletkezhet. Emellett el is vetemedhet az ajtó. Ha sok víz éri, az is okozhat gondot, illetve a páralecsapódás folyamata. Ezért érdemes talán inkább fém ajtóban gondolkodnunk. Hiszen ebben a kivitelben is találkozhatunk jó megoldással. Ezek alapján több szempont van, amit fontolóra kell vennünk és, akkor még a biztonságról nem is ejtettünk egy szót sem.

A biztonság is fontos

Hiába esztétikusak a külső bejárati ajtók. Hiába szigetelt és hiába készület el megfelelő minőségű alapanyagokból, uv álló kivitelben, ha könnyen fel lehet törni. Éppen ezért erre is érdemes odafigyelnünk. Mivel mi a kültéri ajtókon kívül beltéri biztonsági ajtók forgalmazásával foglalkozunk 2008 óta, így elég sok tapasztalat gyűlt össze ebben a témában. A webshopunkban elérhető kültéri ajtók valódi biztonságot adnak elégedett ügyfeleink számára. Ezért valódi biztonságban tudhatjuk önmagunkat és családunkat. Ez azt jelenti, hogy konkrétan dupla záras kivitelben áruljuk a kültéri ajtókat, hogy Ön folyamatosan biztonságban érezhesse magát.

Ha nem a megfelelő kültéri ajtók közül választott akkor akár betörés áldozata is lehet

Kültéri acél HiSec bejárati ajtó, Dió színű egyedi dekorcsíkkal

Kültéri acél HiSec bejárati ajtó, Dió színű egyedi dekorcsíkkal

Önhöz már korábban betörtek, akkor jól tudja, hogy ez mekkora traumával járhat együtt. Ilyenkor ugyanis, ha éppen otthon tartózkodunk, akkor inzultus is érhet minket a betörés közben. A család minden tagja óriási stressznek van kitéve, ráadásul eltulajdoníthatnak olyan tárgyakat tőlünk, amik nagyon értékesek és pótolhatatlanok a számunkra. Továbbá nem biztos, hogy előkerülnek a holmik, amiket eltulajdonítottak tőlünk. Nagyon sok adminisztrációs és ügyintézési procedúra veszi kezdetét, melyet a takarítás, rendrakás fog követni, mely szintén rengeteg időbe és energiába kerül. Az is előfordulhat, hogy maga a betörés a legrosszabb időpontban történik meg. A legjobb az elejét venni az egésznek.  

Telefonon is érdeklődhet

Gondolkozzon Ön is a legpraktikusabb kültéri bejárati ajtókban, ami valódi biztonságot és szigetelést jelent a családi házon. Ezzel a megoldással egy problémát sikerül azonnal megoldani. Várjuk megkeresését, hogy szakképzett kollégánk minél hamarabb segíthessen Önnek!