Beépítés, Blog, Egyéb

Bontott kültéri bejárati ajtóban vagy újban gondolkozzunk?

Kültéri bejárati ajtó vásárlás előtti szempontok

A pandémia, orosz-ukrán háború óta óriási inflációnak lehettünk tanúi, így az ember kétszer is meggondolja, hogy mit milyen áron vásárol meg. Ez természetesen az ajtókra is vonatkozik. Emiatt sokan bontott kültéri bejárati ajtóban is gondolkodnak. Érdemes azonban több szempontból megvizsgálnunk a dolgot és ez alapján döntenünk. Egyrészt az ember nem szokott gyakran ajtót vásárolni, így nem érdemes kockáztatnunk. Sőt, jóval nagyobb kiadásunk lehet, ha rossz minőségben gondolkodunk az árelőny miatt és utána pár éven belül újat kell vennünk.  A bontott kültéri ajtó előnye azonban, hogy jóval olcsóbban elérhető a számunkra. Azonban mindenképpen nézzük meg személyesen és gondoljunk arra is, hogy rejtett hibái is lehetnek. Lényeges szempont, hogy a méretek megfelelőek legyenek. Ellenkező esetben vagy a falszakaszból kell lebontani vagy hozzá kell építeni, aminek nem sok értelme van. Egyszerűbb azonnal megfelelő méretben gondolkodnunk.

Bontott vagy új?

Bontott kültéri bejárati ajtó esetén azonban nem lesz akkora választék és lehet, hogy a szín és egyéb paraméter alapján is kompromisszumot kell kötnünk. Emiatt is döntenek sokan úgy, hogy inkább új ajtót vesznek. Ennek az a hátránya, hogy jóval drágább, azonban több év garancia is jár mellé, ha rendeltetésszerűen használjuk. Óriási választék áll rendelkezésre, ráadásul ha nálunk vásárol, akkor partnercégünk nemcsak a régi ajtót szereli le és szállítja el, hanem az újat is kiviszi Önnek és fel is szereli. Bontott kültéri bejárati ajtó esetében erre aligha van lehetőség. 

A kinézet és a biztonság sem elhanyagolandó mikor kültéri ajtót vásárol

Emellett nemcsak a kinézet miatt fontos a bő, elérhető választék, hanem az ajtó egyéb tulajdonságai miatt is. Nem mindegy, hogy példának okáért mennyire biztonságos. Az általunk forgalmazott ajtók között vannak kimondottan biztonsági ajtók is. Figyelnünk kell a szigetelésre is, hiszen egy szigetelt házban csak megfelelően szigetelt ajtóban érdemes gondolkodnunk. Elég nagy rezsiköltséget spórolhatunk meg ezzel. Fontos megemlítenünk azt is, hogy nem elég csak az ajtó tulajdonságaira figyelmet fordítanunk, a zárnak is megfelelőnek kell lennie. Éppen ezért üzletünkben elérhető fúrásvédelemmel rendelkező zár is és extra megerősítéssel rendelkező kilincs is. Ezek lámpával is fel vannak szerelve, mely nagyon kényelmessé teszi sötétben is a bejutást otthonunkba. Apróság, de ügyfeleink nagyon szeretik ezeket az extra funkciókat.

Létezik emellett okos zár is, mely wifi, okostelefon és wifi-híd segítségével bárhonnan és bármikor elérhető. Az ajtó többféle módon nyitható. Akár fizikai kulcsokkal is, ahogy a régi zárakat használtuk, de emellett ujjlenyomattal, PIN kóddal, NFC kártyával vagy pár méteren belül bluetooth-szal is ki tudjuk nyitni. 

Menjen biztosra, elkerülve az utólagos bosszankodást és vásároljon tőlünk megbízható minőségű kültéri bejárati ajtót garanciával. Nálunk ugyanis nagyon kedvező árakon tudja ezt megtenni.