Blog, Hőszigetelt kültéri ajtó

Acél bejárati ajtók kültérre egy jó választás

Acél bejárati ajtók vásárlása előtti lépések

Nemcsak a beépítésnél, már az ajtó kiválasztásánál is hibázhatunk, ha nem megfelelő méretben vagy praktikusság alapján választunk. Nézzük meg ezt részletesen. Érdemes olyan céget választanunk, akik egy kézben le tudnak mindent menedzselni, mert így nincs egymásra mutogatás, ha acél vagy kültéri fa bejárati ajtó beépítéssel témakörben keresgélünk. Ha panel ajtót cserélünk ki, akkor elképzelhető, hogy már ebben az esetben egy kisebb csonk marad a régi ajtó lebontásakor és emiatt akadályba ütközünk. Ha nem hozzáértő szereli le a régi ajtónkat, akkor a fal is megsérülhet. Ebben az esetben vagy szakszerű módon ezt is le kell bontanunk, vagy esztétikus kivitelezéssel vissza kell építenünk ezt a részét a falnak. Sajnos hallottunk olyan kivitelezőkről, akik óriási koszt hagytak maguk után, sőt el sem szállították a régi ajtót.  Arra is volt már precedens, hogy a fal komolyabb módon megrepedt és a rések is az ajtó illesztésénél ott maradtak az ajtó beépítése után, hiába ígértek mást a kültéri ajtó megrendelése alkalmával. Ez nagyon dühítő tud lenni. 

Nem mindegy, hogy ki építi be az ajtót

Ha rossz számadatok alapján keresgélünk acél vagy kültéri fa bejárati ajtót beépítéssel együtt, és ez alapján vásároljuk meg a kiszemelt ajtót, akkor a rossz ajtóméret miatt vagy a falat kell bontani vagy hozzá kell építeni utólag. A beépítésnél a vasalatok helytelen elhelyezése, vagy, ha a nyílások túl nagyok vagy kicsik, akadhat egyéb probléma is. Ez nemcsak működésbeli, hanem esztétikai jellegű is lehet. Ennek köszönhetően a garanciális jogokat is elveszíthetjük. Éppen ezért nem szabad ezt félvállról vennünk. Emellett a kültéri bejárati ajtó esetén csak jó minőségű ajtóban gondolkozzunk. Ha ugyanis rosszul választunk, akkor könnyebben áttörhetőbbé válhat az ajtó, ami biztonság szempontból gondot fog okozni. 

Acél bejárati ajtók karbantartása

A másik fontos szempont, hogy acél ajtókkal ellentétben a kültéri fa bejárati ajtók ápolásra szorulhatnak. Hiszen folyamatosan érheti a Nap UV sugárzása, elvetemedhet és rendszer festésre szorulhat. Ezzel szemben az acél ajtók esetén erre nincs szükség. Nem véletlen, hogy a biztonsági ajtókat is ezért szokták acélból elkészíteni. Emellett vegyük még számításba a szigetelő hatását az ajtónak, mert ez is lényeges szempont. Sok rezsi számlát megspórolhatunk a megfelelő szigetelésnek köszönhetően. A HiSec acél bejárati ajtók nem igényelnek különösebb karbantartást. 1-2 évente maximum egy kis olajozást a zsanéroknál. Nyilván a kinézet, az ár és a minőség is meghatározó és ezzel fel is soroltuk az összes fő szempontot. Ezeket vegyük alapul mikor acél kültéri bejárati ajtóban gondolkodunk.