Biztonság, Blog

Milyen legyen a lépcsőházi bejárati ajtó?

HiSec Havastölgy acél biztonsági ajtó Hat kazettás

Lépcsőházi bejárati ajtó cseréje

Hazánkban közel 788 ezer panellakás található. A panellakások építése 60 évvel ezelőtt kezdődtek, és 5o-60 év fennmaradást jósoltak számukra a szakértők, de a tapasztalat azt mutatja, hogy ezek a lakások akár száz évig is fenntarthatók. Természetesen elengedhetetlen a korszerűsítésük, felújításuk. Elsősorban a tetőszerkezet, gépészet és villanyvezeték felújítása jön szóba, de nem elhanyagolható a bejárati ajtók cseréje sem. Nagyon sok panellakásnál még mindig a régi, gyenge minőségű bejárati ajtóval találkozunk. Túl azon, hogy ezek az ajtók esztétikailag is kifogásolhatók, már nem töltik be a biztonsági bejárati ajtó szerepét sem. Az ajtók hő- és hangszigetelése is rendkívül gyenge. Amennyiben zárt, esetleg fűtött lépcsőházban találhatók az ajtók, a hőszigetelésnél fontosabb szempont a hanggátlás biztosítása. Nyitott lépcsőházi biztonsági bejárati ajtó esetében ügyelni kell arra, hogy az ajtó fokozottan ellenálljon az időjárás káros hatásaival szemben. Összefoglalva a műanyag és fa bejárati ajtó biztonságtechnikai szempontból sem a legoptimálisabb megoldást jelent. 

A legnagyobb biztonságot az acél lépcsőházi bejárati fém biztonsági ajtó nyújtja

Ezek az ajtók csaknem betörés biztosak, de emellett számos kényelmünket szolgáló  tulajdonsággal is rendelkeznek. A panel bejárati ajtó a kőzetgyapot szigetelésnek köszönhetően kiváló hő- és hangszigetelő. A hőszigetelt acél ajtók a beáramló hideg, illetve a „kiszökő” meleg ellen nyújtanak védelmet csökkentve ezáltal a rezsi költségeket. A HiSec biztonsági bejárati ajtó nem csak a látszat miatt téríti el a betörőt a szándékától, ez a márkanév már széles körben ismert előttük és tudják, hogy ez olyan minőséget képvisel, amely szinte lehetetlenné teszi a behatolást. Lépcsőházi biztonsági bejárati ajtót aszerint válasszunk, hogy az zárt, fűtött, vagy fűtetlen lépcsőházban, esetleg nyitott folyosón kerül beépítésre. A beltéri bejárati ajtóknál fontos szempont a jó hangszigetelés is.  A kültéri ajtóknak fokozottan ellen kell állniuk az időjárás hatásainak. Természetesen mindkét esetben a betörés elleni védelem biztosítása a legfőbb szempont. Itt azt kell figyelembe venni, hogy milyen anyagból készült az ajtó, és milyen biztonsági szerelvényekkel van felszerelve. 

A HiSec panel bejárati ajtói biztonsági ajtók is 

A HiSec biztonsági bejárati ajtó nem csak a látszat miatt téríti el a szándékától a betörőt. Az esztétikus acéllemez borítás alatt elhelyezett acél szerkezet igen nagy mértékben nehezíti meg az áttörést. A tokszelvény is vastag acéllemezből készült, mely megakadályozza az eldeformálódást. Fokozott védelmet nyújt a 15+1 ponton záródó acéltüskés zárszerkezet 6 reteszelési ponttal. Az acéltokba süllyesztett csuklópántok feszítővassal is hozzáférhetetlenek. Az öntött vasbetéttel megerősített kilincs pajzs lehetetlenné teszi a lefeszítést. Mindkét zárbetét fúrásvédelemmel van ellátva. A cilinderbetétek MABISZ minősítéssel rendelkeznek.

Az ajtók készülhetnek beltéri- és kültéri kivitelben. A panel bejárati ajtó a kőzetgyapot szigetelésnek köszönhetően kiváló hő- és hangszigetelő. A hőszigetelt acél ajtók segítségével jelentős energiai megtakarítást érhetünk el. A HiSec biztonsági bejárati ajtó további szerelvényei a védelemmel ellátott kilincsgarnitúra, a beépített csengő valamint az optikai kitekintő.

A HiSec biztonsági bejárati ajtó beépítése

Különös gondot kell fordítani az ajtó beépítésére. Az ajtó kiválasztása és megvásárlása csak az első lépés, a megfelelő rendeltetésszerű működést a szakszerű beépítés biztosítja. Hiába költünk sokat az ajtó beszerzésére, ha az nem megfelelően lett beszerelve. Fontos ezért, hogy kizárólag szakembert bízzunk meg a munka elvégzésével. 

Biztonsági ajtó kiegészítővel

Abban az esetben, ha Ön nyitott az újdonságokra, praktikus dolgokra, akkor nézze meg okos zárainkat is weboldalunkon, vagy személyesen a miskolci Bemutatótermünkben. Ezek az okos-zárak könnyedén telepíthetőek új vagy régi Hisec ajtóinkba is.

Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!