Acél bejárati ajtó, Blog

A biztonsági bejárati ajtó milyen legyen?

HiSec Havastölgy acél biztonsági ajtó Hat kazettás

A bejárati ajtó anyaga

A bejárati ajtók széles választéka található meg a magyarországi piacon. Készülhetnek különböző alapanyagból, több méretben, anyagvastagságban,  kül- és beltérre, jobbos- és balos kivitelben, széles színválasztékot kínálva. Így mindenki megtalálhatja a számára megfelelő, minden igényét kielégítő megoldást. Biztonságtechnikai szempontból nézve az acél bejárati ajtó képviseli a legjobb minőséget. Ne felejtsük el azt sem, hogy a vendég első pillantása a bejárati ajtóra esik, ezért fontos a biztonság mellett az esztétikus megjelenésre is gondot fordítani. Mint tudjuk, a betörők azonban  nem a szemre tetszetős ajtót választják ki célpontjuknak, tettüket elsősorban a betörést meghatározó körülmények befolyásolják. És itt jön szóba a minőségi, jó márkanévvel bíró bejárati ajtó szerepe. Egy ismert, jó minőséget képviselő márkajegynek már a látványa is elriasztja a betörőt, meg sem kísérli a behatolást. Így van ez a HiSec biztonsági bejárati ajtó esetében is. 

Mit kínál a HiSec biztonsági bejárati ajtó? 

 •  3 perces betörésgátlás
 • fokozott ellenállási képesség a fizikai, mechanikai és kémiai hatásokkal szemben
 • kiváló hő- és hangszigetelés, valamint tűzgátló képesség
 • 15 + 1 pontos acéltüske záródás
 • kiemelést gátló süllyesztett zsanérok
 • fúrásvédelemmel ellátott cilinder betétek
 • kiváló hő-és hangszigetelést biztosító kőzetgyapot szigetelés
 • acéllemez borítás, belül acélszerkezetű biztonsági merevítővel, mely véd a betörés ellen
 • acéllemez tokszelvény, meggátolja a kiemelést 
 • a tokba süllyesztett szinte hozzáférhetetlenek csuklópántok
 • 2 db egymástól külön zárható biztonsági zárbetét

A HiSec biztonsági bejárati ajtó az acéllapok közé elhelyezett kőzetgyapot rétegnek köszönhetően a hőszigetelt acél ajtó, illetve a panel bejárati ajtó feltételeinek felel meg. Okos zárral felszerelve a HiSec okos biztonsági bejárati ajtó az igazi belépés az okos otthonunkba. Az ajtók küllemére is gondot fordított a gyártó cég, többféle színben elérhető, fényes és selyemfényű kivitelben. Ez az ajtó ugyancsak kapható jobbos- és balos kivitelben.  A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) a HiSec biztonsági bejárati ajtót felsőbb kategóriába sorolta. Az EU-ban is védett márkajeggyel bír.

 

Mint említettük, az ajtó alapanyaga különböző lehet. Milyen anyagokról van szó?

A „biztonsági ajtó panelbe” többnyire, főleg korábban, műanyagból készült. Ez elsősorban a viszonylag alacsony árnak tudható be, valamint annak, hogy különösebb karbantartást nem igényel. Különböző mintázattal készülnek, ami előnyös azoknál a társasházaknál, ahol megkövetelik, hogy a bejárati ajtók egységes kinézetűek legyenek. Ezeknél az ajtóknál fontos elvárás, hogy a hőszigetelésen túl jó hangszigeteléssel bírjanak és lehetőleg a szagok terjedését is gátolják. A lépcsőházi biztonsági bejárati ajtó használata ott indokolt, ahol az ajtót nem éri káros külső természeti behatás, például eső, napsütés vagy fagy. A fém bejárati ajtó egyformán alkalmas bel- és kültérre, de nem mindegyik. Időtálló, a káros időjárási hatásoknak is ellenáll. Nem rozsdásodik, nem deformálódik. Miután sok stílusban és színben gyártható, jól illeszthető minden épület külleméhez. Főleg középületekben, irodaházakban, bevásárlóközpontokban használják, de megtalálhatók családi házakban is. A fa bejárati ajtót azok választják, akik szeretik a természetes hatást. A fa jó hőszigetelő, könnyen megmunkálható, viszont a műanyag ajtókkal szemben állandó, évenkénti karbantartásra szorul. Viszonylag könnyen deformálódik és az ára is magas. Biztonságtechnikai szempontból gyenge.

A bejárat ajtó beszerelése

Fontos megemlíteni, hogy az ajtó csak akkor felel meg a tőle elvárt követelményeknek, ha az szakszerűen lett beépítve. Hiába vesszük meg akár a legdrágább darabot, ha annak felszerelése nem szakszerűen történik. A beépítés során nagyon sok feltételnek kell megfelelni, amit csak jól képzett szakember tud megfelelően teljesíteni. A szereléssel tehát semmiféleképpen nem szabad spórolni, mert egy rosszul beépített ajtóval nem tudjuk elérni a várt eredményt.

Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal telefonon, vagy Miskolcon a Bemutatótermünkben személyesen.