Egyéb

A fém ajtók valódi megoldások a biztonság tekintetében

HiSec Fehér acél biztonsági ajtó: Hat kazettás, fényes felületű

Fém ajtók, több ponton záródás = biztonság

Amíg a saját bőrünkön nem tapasztaljuk meg, addig nem is gondolunk bele mekkora problémát, traumát okoz, ha betörnek hozzánk. Ráadásul ezt nemcsak mi, hanem családtagjaink is átélik és lehet, hogy éppen otthon tartózkodunk mikor ez bekövetkezik. Eltűnnek féltve őrzött emlék tárgyaink, irataink, amik akár pótolhatatlanok is. Rengeteg pénz veszteség érhet minket. A bejárati ajtót szinte biztos, hogy le kell cserélnünk, de jóval nagyobb kár is érhet minket. Idegenek turkálnak a személyes holmijainkban, listát kell írnunk az eltűnt dolgokról. Emellett biztosítási és rendőrségi jegyzőkönyveket kell aláírnunk, mely rengeteg pénz és időbe kerül.  Ezért nem vitás, hogy ha nem szeretnénk ilyen atrocitásnak kitenni magunkat és családunkat, akkor biztonsági fém bejárati ajtók valamelyikét célszerű beépítettni.

Nem az a kérdés, hogy szükség van a fém ajtóra, hanem, hogy melyiket érdemes kiválasztanunk

A legfontosabb szempont a biztonság. Nem mindegy hogy például egyes barkácsboltokban fellelhető 5 vagy az általunk forgalmazott 7 centiméter vastagságú HiSec ajtókban gondolkodunk biztonsági fém bejárati ajtó tekintetében. Honnan tudjuk, hogy melyik ajtót érdemes választanunk? A MABISZ besorolása segítségünkre van. Az általunk elérhető fém bejárati ajtókat magasabb kategóriába sorolta a MABISZ. Három perces áttörésgátlással rendelkeznek ezek a speciális ajtók, mely legalább 3 reteszelési pontos záródással van ellátva. Emellett minél több oldalon záródó ajtólap biztonsági zárbetét mechanikai védelemmel ellátott a zárbetét illetően. Ráadásul a gyártó a kiemelés elleni védelemmel rendelkező különleges zsanérokat szerelt be.  Nem véletlen, hogy nem hagyományos, hanem biztonsági ajtóról beszélhetünk. És még ott van a súlya is.. több mint 60 kg.

Milyen egyéb szempontok merülnek még fel? 

Sokan ez alapján keresnek bejárati ajtót: hőszigetelt acél ajtó, panel bejárati ajtó, biztonsági acél bejárati panel ajtó, fém ajtó és így tovább. Ezek is lényeges momentumok. Az általunk gyártott ajtók kémiai, fizikai és mechanikai védelemmel vannak ellátva. Hőszigetelt ajtókról beszélünk, melyek tűzgátló hatása is van, mivel fém. Lépcsőházi biztonsági bejárati ajtónak kiváló megoldás. 

Nemcsak biztonságos a fém ajtó, hanem szép is…

Amellett, hogy a HiSec ajtók nagyon biztonságosak, a gyártó arra is ügyelt, hogy esztétikus megjelenéssel bírjanak. Ráadásul szabadon választhat matt és fényes változat közül és emellett többféle színben és méretben érhetőek el azonnal a biztonsági ajtók. 

A biztonsági fém ajtók beépítését bízza szakemberre 

Fontos, hogy megfelelő szakember végezze el az ajtó beépítését. Ugyanis megfelelő szaktudás kell hozzá, már csak a garancia érvényesítése miatt is. Lényeges szempont ugyanis a nyílászáró elhelyezésénél a vízszintes és függőleges pontos beállítás. Emellett az sem elhanyagolható szempont, hogy mekkora távolság van az ajtókeret körül. Sokszor már maga az ajtón elhelyezkedő márkajelzés megrettenti a betörőket, akik inkább más potenciális célpontot keresnek. Az ügyfelek  visszajelzése alapján pedig úgy tűnik, hogy a fém biztonsági ajtók, valamint az egyre népszerűbb vegyes típusú ajtók bizonyulnak a legbiztonságosabb bejárati ajtóknak a piacon. Ezt a szempontot a gyártó is kiemelten kezeli. A későbbi fejlesztések miatt is lényeges, hogy a gyártó folyamatosan figyeli a változásokat és ez alapján végzi el a különféle módosításokat, amennyiben szükséges.  

Miért érdemes fém biztonsági ajtókban gondolkodni?

Pontosan azért, mert anyag tulajdonságának köszönhetően nagyon és a különféle behatásokkal szemben magas ellenálló képességgel rendelkeznek. Emellett légzárással is el vannak látva és a korábban említett paraméterek is igazak rájuk. Kiemelkedően fontos, hogy védjük a lakásunk legkritikusabb pontját, a bejárati ajtót. Emellett köztudott, hogy a betörők nem oda szoktak betörni, ahol még nem jártak, hanem ahova a legkisebb rizikóval meg tudják ejteni a betörést. Ebből következik, hogy a céljuk a legkisebb zaj mellett, a lehető leghamarabb bejutni. Kérésére nemcsak szakszerűen felszereljük az új HiSec biztonsági ajtót, melyet megvásárolt tőlünk, hanem a régit is elszállítjuk a helyszínről.

Keressen bennünket és mindenben segítünk Önnek, hogy a lehető leghamarabb kiszolgálhassuk Önt.