Blog, Hőszigetelt kültéri ajtó

Kültéri bejárati ajtó telepítése családi házra

Aranytölgy üvegbetétes acél - HiSec Kültéri bejárati ajtó

A kültéri bejárati ajtó esetében nem csak a kinézet számít

A családi ház egyik ékköve maga a kültéri bejárati ajtó. Ugyanis nagyon sokat tud dobni a látványon maga az ajtó kinézete. Ám önként kínálkozik a kérdés, hogy pontosan milyen kritériumoknak kell megfelelnie egy igazán jó minőségű bejárati ajtónak? Ezeket fogjuk végigvenni ebben a leírásban.  Általában az embereknek a legfontosabb az ajtó kinézete. Ezt befolyásolja az is, hogy milyen anyagból készült. Jó megoldás lehet a fa kültéri ajtó, ami egyedi színt vihet a mindennapokba, ám ha elvetemedik az ajtó, akkor a hőszigeteléssel lehet később probléma. Az sem túl kényelmes dolog, ha rendszeresen le kell ápolni a fa alapanyagból készült ajtót. Webshopunkban mi acél ajtókat értékesítünk, mely ebből a szempontból is praktikus megoldás lehet Önnek.

 

Mit jelent a „hőhíd ajtó”?

Abban az esetben, ha saját házunkról van szó, akkor érdemes hosszú távban gondolkodni akkor is, ha kültérre nyíló bejárati ajtóban gondolkodunk. Ide tartozik a szigetelés kérdése is.. Ugyanis, ha nincs megfelelően szigetelve a ház, akkor óriási fűtésszámlára számíthatunk. Ez pedig elég sok többletköltséget generálhat számunkra. Emellett a pandémia óta egyre gyakrabban és nagyobb mértékben emelkednek ezek a költségek az inflációval együtt. Ez az oka annak, hogy az emberben felötlik a gondolat, hogy érdemes hőhídmentes bejárati ajtót vásárolnunk. Ennek alapján igyekszünk lecsökkenteni a hőhíd mértékét, de tökéletes megoldás nem létezik, mert valamekkora hőhíd mindig jelen van. Képtelenség ugyanis hőhídmentessé tenni a családi házat. Hiszen teljesen más a hővezetése például a téglának és magának a habarcsnak. Ráadásul van geometriai hőhíd is, mellyel számolnunk kell és ez is befolyásolja a hőhíd hatását. A nálunk elérhető HiSec ajtók szigeteltek, így teljes mértékben megfelelnek ennek a célnak. 

Egyéb meghatározó szempontok 

Lényeges momentum, hogy tetsszen az adott ajtó, függetlenül attól, hogy fém hőhídmentes bejárati ajtó, vagy üvegezett kültéri bejárati ajtó telepítését tervezzük, de ne ez legyen a fő szempont.
Ezen kívül mindenképpen érdemes jó minőségű bejárati ajtóban gondolkodnunk. Óriási bosszúságot okozhat, ha emiatt ki kell később cserélnünk a bejárati ajtót. Ebben az esetben elképzelhető, hogy az ajtófélfát is bontani kell, esetleg újat kell beépíteni és ez rengeteg plusz munkálatokkal járhat. Újabb fontos szempont lehet maga a biztonság, ha már nemcsak hőszigetelt kültéri bejárati ajtóban gondolkodunk. Emellett fejlődik a technika folyamatosan, így érdemes egyből a jó megoldásban gondolkodnunk.

A HiSec bejárati ajtó duplazáras, ezáltal a biztonság szavatolt.

Kültéri acél HiSec bejárati ajtó Fehér színben - dekorcsíkokkal

Kültéri acél HiSec bejárati ajtó Fehér színben – dekorcsíkokkal

Elég nagy traumát okozhat, ha betörnek hozzánk és éppen otthon tartózkodunk. Természetesen az is elképzelhető, hogy nem vagyunk éppen otthon amikor bekövetkezik az inzultus. Ráadásul előfordulhat, hogy egyes tárgyaink, amiket eltulajdonítottak pótolhatatlanok és sosem fognak előkerülni. Emellett gondoljunk arra is, hogy a takarítás és rendrakás is óriási energiát emészthet fel. Jobb megoldás ezt elkerülni egy megfelelően kiképzett kültéri bejárati ajtó segítségével. Érdemes kiemelni azt is, hogy a HiSec kültéri bejárati ajtók nemcsak biztonságosak, hanem uv védelemmel is el vannak látva. Ebből az következik, hogy a napsütés nem tudja egyhamar tönkretenni. Rossz megoldás szokott lenni és utólag általában mindenki megbánja, aki beltéri ajtót szereltet fel kültéri ajtóként.

Kijelenthetjük, hogy fontos az anyaga és az ára is az ajtónak

Ahogy a leírás elején írtuk, az is meghatározó, hogy miből készült el az ajtó. Az üveggel ellátott ajtókat példának okáért sok esetben könnyen be lehet törni. Ezekre is lényeges szempontok ajtóvásárlás esetén. Ám ezen kívül az egyik legfontosabb szempont kimaradt. Magának a fém kültéri ajtónak az ára. Úgy tűnik ez az egyedüli pont, ahol érdemes kompromisszumot kötnünk.

Keressen meg minket, hogy segíthessünk Önnek dönteni a kültéri ajtók vásárlását illetően!