Blog, Hőszigetelt acél biztonsági ajtó

Milyen hőszigetelt kültéri bejárati ajtóban gondolkozzunk?

Kültéri acél HiSec bejárati ajtó, Dió színű egyedi dekorcsíkkal

Családi házra csakis hőszigetelt kültéri ajtó való

Családi ház esetén a növekvő rezsinek és pandémiás, kiszámíthatatlan helyzetnek köszönhetően sok mindenre érdemes ügyelnünk, köztük például, hogy hőszigetelt és kültéri legyen ajtónk. A körültekintésnek köszönhetően ugyanis sok problémának az elejét vehetjük. Például sok-sok pénzt spórolhatunk meg magunknak és megteremthetjük a kényelmet és a biztonságot önmagunk és családunk számára. Amikor családi házra keresünk kültérre nyíló bejárati ajtót, akkor sokszor a hőhíd ajtó kifejezésre is rákeresünk. Azonban ezeket a fogalmakat fontos, hogy előre tisztázzuk. Először is hőhídmentes megoldás nem létezik. Mivel többféle anyagból készül el egy ház, így más-más tulajdonság jellemzi a szigetelést. Lesz olyan felület, ami jobban és lesz olyan felület, ami kevésbé fog jól szigetelni. Olyan is előfordulhat, hogy magának az ablaknak jobb a szigetelése, mint a falnak.  Ha tehát családi házra bejárati ajtóban gondolkodunk, akkor mindenképpen csak hőszigetelt kültéri ajtóban gondolkozzunk.

Milyen szempontokra érdemes még ügyelnünk? 

Aranytölgy kültéri acél HiSec bejárati ajtó, egyedi dekorcsíkkal

Aranytölgy kültéri acél HiSec bejárati ajtó, egyedi dekorcsíkkal

Ezen kívül nyilván a kinézet is meghatározó. Szép, esztétikus ajtót szeretnénk megvásárolni,  sokan gondolkodnak üvegezett kültéri bejárati ajtóban is, de a fém kültéri hőszigetelt ajtókat is sokan választják. Ha ezekben gondolkodunk, akkor is mindig tartsuk szem előtt a szigetelés hatékonyságával kapcsolatos szempontokat is. Ma már léteznek fémtokos üvegezett kültéri ajtók, és 3 rétegű üvegezett kültéri ajtók is a piacon. Másik lényeges szempont maga a biztonság. Ez talán a leglényegesebb számunkra. Ugyanis nincs annál rosszabb, mikor váratlanul inzultus ér minket vagy családunkat, ha éppen otthon tartózkodunk a betörés idejében. Ha azonban éppen nem vagyunk otthon, akkor is nagyon megrázó lehet. Éppen ezért, ezt elkerülve érdemes csakis megfelelő, például fémtokos, hőszigetelt kültéri bejárati ajtóban gondolkodnunk.

Hisec hőszigetelt kültéri ajtó tulajdonságia

Az általunk forgalmazott ajtók dupla zárasak, és természetesen szigeteltek és impozáns megjelenésűek, így a fenti, általunk vázolt kritériumoknak maradéktalanul megfelelnek.
Bosszantó, ha utólag megbánjuk döntésünket és ki kell cserélni a meglévő hőszigetelt  kültéri bejárati ajtónkat. Az is előfordulhat, hogy a méretek sem stimmelnek, és emiatt akár az ajtófélfát is cserélni kell. Tegyük azt is hozzá, hogy az ember általában nem pár évben gondolkodik, mikor új ajtót vesz, emiatt érdemes egyből a jó minőségű kültéri ajtót kiválasztanunk. 

A HiSec név

Az általunk forgalmazott HiSec ajtókkal 2008 óta foglalkozunk beltéri biztonsági ajtók tekintetében. Nagyon sok visszajelzést kaptunk elégedett ügyfeleinktől . Példának okáért ügyelünk arra a fontos szempontra is, hogy uv álló legyen a kültéri ajtó. Ez roppant lényeges, mert ha napsütésnek van kitéve az ajtó, akkor könnyen tönkremehet emiatt. Nagy probléma szokott az is lenne, amit utólag sokan megbánnak, hogy ha beltéri ajtót használunk kültéren. Nem szabad ilyen megoldásban gondolkodnunk. Helyette inkább gondosan vizsgáljuk meg az ajtó paramétereit, mielőtt megvásároljuk azt.


Vegye fel velünk a kapcsolatot minél hamarabb, hogy segíthessünk Önnek kiválasztani a legmegfelelőbb hőszigetelt kültéri ajtót!