Acél bejárati ajtó, Blog

Milyen a szinte tökéletesnek mondható kültéri acél bejárati ajtó?

Kültéri acél HiSec bejárati ajtó, Dió színű egyedi dekorcsíkkal

Kültéri acél bejárati ajtó beszereléssel

Azoknak akik most épül vagy már rendelkeznek családi házzal, érdemes megfelelő nyílászárókban gondolkodnia, beleértve a kültéri bejárati ajtót is természetesen. Ennek számtalan oka van, mely szempontokra sokszor nem figyelünk és így később ráfázhatunk helytelen döntésünkre, mely plusz időt, pénzt és bosszankodást fog eredményezni. Nézzük át közösen, hogy mik a legfontosabb tényezők kültérre nyíló bejárati ajtó vásárlása esetén, ha nem akarunk ebbe a csapdába esni. Illetve ezen ajtók beszerelését bízza szakemberre! Kollégáink az ország egész területén elvégzik a kültéri és beltéri bejárati acél ajtók cseréjét és a kibontott ajtót is kérés esetén elszállítják.

Első szempont a hőszigeteléssel kapcsolatos

Nem érdemes olyan, például beltérre szánt ajtót venni, ami nem szigetelt. Ugyanis ez nagyobb hőhídat eredményezhet és ennek köszönhetően sokkal több rezsi költségünk lehet. Nem véletlen, hogy a ház szigetelése már alapvető szükséglet lassan, hiszen nagyon sok pénzt lehet általa megspórolni. Házak ma már szinte nem is épülhetnek enélkül és régebben is elég volt vékonyabb rétegű szigeteléssel ellátni a házat. Hőhíd minden esetben keletkezik, hiszen más-más anyagból készül el a ház, ezáltal más-más szigetelési paraméterrel bír. Emellett maga az alakzat is rendelkezik úgynevezett geometriai hőhíddal, melyből az következik, hogy nem lehet 0-ra redukálni a hőhíd hatását. Bizonyos mértékű hőhíd minden esetben lesz. Azonban ennek mértéke nem mindegy, hogy mekkora. A kültéri acél bejárati ajtók esetében sokan keresnek rá a hőhíd ajtó fogalmára, de aki azt állítja, hogy semekkora hőhíddal nem kell számolnia, az téved. Eleve ehhez ismerni kellene részletesen a ház paramétereit, hogy pontosan milyen anyagból épült fel.

A kültéri acél bejárati ajtó kinézete is számít

Ha tehát családi házra kültéri acél bejárati ajtót keresünk, akkor ezt mindenképpen vegyük figyelembe. Emellett azonban más tényezők is fontosak. Lényeges az ajtó kinézete, hiszen ezzel a látvánnyal szembesül először a vendég, mikor betér a házunkba. Nyilván az ízlés és a pofonok különbözőek, de ettől függetlenül ez is egy lényeges szempont. Az általunk elérhető HiSec ajtók természetesen hőszigeteltek és nagyon impozáns megjelenésűek és az összes fontos tényező kapcsán megfelelnek az elvárásoknak. Mik lehetnek ezek a fentieken kívül? Példának okáért az uv védelem. Ha a Nap egész nap süti az ajtót, nem biztos, hogy hosszú életű lesz, ha nincs uv védelemmel ellátva. Éppen ezért erre is ügyeljünk.

A kültéri acél bejárati ajtó védjen is

Meghatározó továbbá az is, hogy valódi biztonságot ad-e az adott ajtó. Az általunk forgalmazott HiSec ajtók duplazárasak, így ennek a kritériumnak is megfelelnek. Nincs annál rosszabb, mikor betörnek hozzánk és át kell élnünk nekünk vagy családtagunknak ezt a traumát. Ha éppen otthon tartózkodunk, akkor inzultus is érhet bennünket. Ráadásul ezután lajstromba kell vennünk, hogy mi tűnt el otthonunkból és ezt a listát tudja a rendőrség és biztosítási társaság felhasználni. Sajnos elképzelhető, hogy búcsút kell intenünk végleg néhány dolognak, ami akár csak eszmei értékkel bír és többé nem fog elkerülni. Ehelyett érdemes olyan kültéri bejárati ajtóban gondolkodnunk, mely valódi biztonságot ad, hogy elkerülhessük ezeket a szituációkat.

Fa vagy acél bejárati ajtó?

Antracit acél HiSec Üvegbetétes - Kültéri bejárati ajtó

Antracit acél HiSec Üvegbetétes – Kültéri bejárati ajtó

Meghatározó tényező az is, hogy a kültérre nyíló bejárati ajtó milyen anyagból készül el. A fa ugyanis példának okáért elvetemedhet és elképzelhető, hogy folyamatos karbantartást igényel. A 2 vagy 3 rétegű üvegezett kültéri ajtó nagyon jó szigetelést biztosít, ám azt is fontolóra kell vennünk, hogy mennyire könnyen törhető át és milyen hamar veszít a benne lévő gáz mennyiségéből, melynek köszönhetően elképzelhető, hogy cserére fog szorulni. Ez esetben valószínűleg asztalosra is szükség lesz, nemcsak üvegesre. Azonban egy jól megválasztott üvegajtó több fényt juttathat a házunkba és könnyedén messzebbről is felismerhető, hogy éppen ki szeretne bejutni hozzánk.

Acél kültéri bejárati ajtó reális áron

A fémtokos kültéri bejárati ajtó jó választás az alapanyag tekintetében és strapabíró kültéri acél bejárati ajtónak számítanak. Meghatározó szempont a fém hőhídmentes bejárati ajtók esetén maga a minőség. A jó minőségű bejárati ajtó nem utolsó szempontja, maga az ár. Amíg a fent felsorolt szempontokból nemigen érdemes engedni, addig az ár talán az egyetlen faktor, amit érdemes rugalmasan kezelni. Ugyanis hiába vásárlunk olcsóbban egy bejárati ajtót, amit nem túl gyakran szokás cserélni, ha könnyen áttörhető, vagy rosszul szigetelt, melynek hatására plusz kiadást generálunk magunknak. Ezzel szemben, ha a fenti szempontoknak mind megfelel a kültérre nyíló bejárati ajtó, akkor jó üzletet köthetünk. A HiSec ajtók minden lényeges szempontnak megfelelnek és reális áron érhetőek el ráadásul, így érdemes ebben gondolkodnia. 

Ez az oka annak is, hogy már szájhagyomány útján is terjed a népszerűsége ezeknek a modelleknek. Egyre többen döntenek amellett, hogy ezt a megoldást választják.

Várjuk az Ön megkeresését is!