Biztonsági ajtók, Blog

Melyik a legjobb biztonsági kültéri bejárati ajtó?

Többféle szempontot kell figyelembe vennünk, ha biztosra akarunk menni és keressük a legjobb biztonsági kültéri ajtók valamelyikét.

A legfontosabb szempontok kültéri ajtó vásárlásakor röviden

Kezdjük a technikai paraméterekkel. Miből készült a kültéri ajtó? Jelenleg az acél ajtók a legbiztonságosabbak, mert ezeket lehet a legnehezebben áttörni. Valóban biztonsági ajtónak lett nyilvánítva egy független szakértő által? Érdemes megnéznünk a MABISZ jelentését erről, amit a marketing leírással ne keverjünk össze.
Milyen az alapanyaga a biztonsági kültéri bejárati ajtónak? Ugyanis többféle anyagból is elkészülhet. A beépítés mélysége és nyilván az ajtó mérete is meghatározó lesz számunkra. Szóba kerül továbbá a toktípus, illetve a kilincs, ami lehet külön megerősített.Hány ponton záródik az adott ajtó? Ez az egyik legfontosabb kérdés. Ráadásul egyes fa ajtók el is vetemedhetnek, mely következtében akadozhat a záródás.Rendelkezik-e és hol helyezkedik el a kitekintő? Kényelmetlen lehet, ha ez túl magasan van és nem tudjuk elérni. 

Az ajtó anyagvastagsága 

Meg kell vizsgálnunk az ajtó vastagságát is. Ez sem egy utolsó szempont. Léteznek olyan barkácsboltok, ahol például biztonsági ajtóként hivatkoznak a normál ajtókra. Emellett arra is volt példa, hogy a beltérre szánt ajtót kültérre akarták eladni. Teljesen más igényeknek kell megfelelni egy ilyen ajtónak, így soha ne vásároljon beltéri ajtót kültérre. Érdemes több éves, szakértő céget választania, mint például a HiSec, ahol kérdéseire is szakszerű választ kap. Ugyanis, ahol sok száz, vagy ezer termék közül az egyik a biztonsági kültéri bejárati ajtó, ott elképzelhető hogy nem fognak tudni megfelelően segíteni Önnek. Emellett olyan üzletben érdemes vásárolnia, ahol személyesen is meg tudja nézni az adott ajtót, mert a fényképen sok minden nem látható, mely mindig az előnyös tulajdonságokat fogja kidomborítani. Ráadásul reklamáció esetén nem tud visszamenni az adott helyre személyesen, hogy visszavigye a terméket.

A hőszigetelés fontossága

Egyéb szempontok közé tartozik a biztonsági kültéri bejárati ajtó esetén a megfelelő hőszigetelés. Ezzel ugyanis sok pénzt spórolhatunk meg. Ebben az esetben a hőhíd kérdése is felmerül. Ezt a lehető legkisebbre kell lecsökkentenünk, mert némi hőhíd minden esetben jelentkezik. 

A megjelenés is számít

Nyilván a biztonsági kültéri bejárati ajtónak tetszenie is kell, különben nem szívesen vásároljuk meg. Éppen ezért kínálatunkban többféle színben: aranytölgy, dió illetve fehér színben, de emellett  egyéb sötét színben is megtalálhatóak kültérre szánt biztonsági ajtók. Természetesen beltéri ajtók és egyéb alkatrészek, kiegészítők, okos zár is fellelhető kínálatunkban, mely bemutatóteremben és online egyaránt elérhető, megtekinthető.  

A minőség és az ár is számít mikor vásárlását és beépítését tervezi

Ha valamennyi elvárásunknak megfelel a kültéri ajtó, akkor már csak a minőséget és árat kell szemügyre vennünk. Az általunk elérhető ajtók kiváló minőségűek és reális áron érhetőek el, mert mi erre is nagy hangsúlyt fektetünk. Válasszon minket, ha biztosra akar menni. Ajtóink mindegyikét megnézheti a miskolci bemutatótermünkben, kérheti beépítéssel vagy házhozszállítással ajtóinkat. Vásároljon közvetlenül a beszállítótól. A nálunk leadott beépítésekre garanciát vállalunk.