Acél bejárati ajtó, Blog

Kültéri üveges ajtók

Kültéri üveges ajtók 

Manapság nagyon divatosak a modern kinézetű kültéri üveges ajtók. Léteznek fa és fa hatású ajtók is, mely során például az acél ajtókat fóliázzák le. Szinte meg sem lehet állapítani, hogy ezek valóban nem fából készült ajtók, amik ráadásul el sem vetemednek és rendszeres festést sem igényelnek. De, milyen szempontok alapján válasszuk ki a kültéri üveges ajtót? Az első szempont sokszor valóban az ajtó kinézete. Milyen a színe? Egyszerű klasszikus fehér vagy kazettás, esetleg dekorcsíkkal ellátott? Nagyon feldobja az ajtó kinézetét az, ha különleges elemeket teszünk bele és természetesen az üvegbetét is hangulatossá teszi ezt. Ráadásul ezáltal fény is beszűrődik a lakásunkba. Ezáltal könnyebben fel is melegedhet az adott szoba, ha közvetlenül besüt a Nap. 

Még több indok az üveges bejárati acél ajtó mellett

A több fény hangulatunkat is javíthatja, emiatt is érdemes kültéri üveges ajtó mellett döntenünk. Emellett könnyen meggyőződhetünk arról is, hogy éppen ki szeretne belépni az ajtón. Természetesen ezt kémlelő nyílás segítségével is láthatjuk. A kültéri üveges ajtó esetében fontos megvizsgálnunk, hogy milyen vastagságú az adott ajtó. Érdemes a hőszigetelő hatásának értékét is leolvasnunk a paraméterek között. Ezáltal akár a rezsidíj is csökkenthető a fűtés, illetve nyáron a hűtés alkalmával. Ez sem utolsó szempont. Mi az acél ajtókat javasoljuk, mely nagyon biztonságos, általában ezek a lehető legnehezebben áttörhetőek. A betörőnek ugyanis két dolog szokott problémát okozni. Ha sok időt kell eltöltenie az ajtó kinyitása alkalmával, illetve, ha ez túl nagy zajjal jár. Ilyenkor azt kockáztatja, hogy letartóztatják. A gyártó ezt jól tudják mikor a HiSec ajtókat, vagy fúrásvédelemmel rendelkező zárakat megalkotják.

Miskolci Bemutatóterem


Természetesen személyesen mintaboltunkban meg is győződhet erről. Ha pedig vannak kérdései, akkor azokat is szívesen megválaszoljuk. Érdemes emellett akár okos zárban gondolkodni és azzal felszerelni az ajtót. Ugyanis hiába készül el acélból az ajtó, ami sok esetben a legnagyobb biztonságot szavatolja, ha egy rossz minőségű zárral van felszerelve, ami könnyen áttörhető. Éppen ezért a biztonságra is törekedjünk a kültéri üveges vagy egyéb ajtó megvásárlása alkalmával. Ha megfelelő ajtót választottunk ki, akkor észre sem vesszük ezt, hiszen ez esetben nem törnek be hozzánk. Ezért megtévesztő lehet számunkra az, hogy csak akkor szembesülünk visszajelzéssel, ha betörtek hozzánk.Összefoglalva az ajtó kinézetén túl, annak alapanyaga is meghatározó tényező. Emellett nyilván az ára és minősége is fontos kérdés. Fontos az is, hogy megfelelően szigetelt legyen az ajtó. Általában közetgyapottal szokták az ajtókat is leszigetelni hasonlóan a padláshoz. 

Ezeket a szempontokat érdemes átgondolnia mielőtt döntene. Személyesen is nézze meg az ajtót tüzetesen, mert fotó alapján sok információ nem jön át.