Acél bejárati ajtó, Biztonság, Blog

Ha bejárati ajtó, akkor legyen Hisec acél ajtó

Biztonság okosan és szépen

Ki ne szeretné otthonát minél biztonságosabbá tenni? Ki ne szeretne olyan esztétikus bejárati ajtót beépíteni, mint amilyen a szomszédé? Ne feledjük el, hogy a vendég az ajtót pillantja meg legelőször otthonunkban. További kérdés, hogy  vajon mit tud ez az ajtó? Ezek a gyakran felmerülő kérdések, melyekre napjainkban már nem is olyan nehéz választ adni. Magyarországon is egyre bővül a nyílászáró piac, így mindenki kiválaszthatja a saját céljainak legjobban megfelelő típust. A fenti kérdések mellett még van egy fontos tényező, amely befolyásolhatja a választásunkat, és ez az ár kérdése. A különböző bejárati ajtóknak az árfekvése is különböző. Természetesen mindenki csak annyit költhet, amennyit az anyagi helyzete megenged. Azonban semmiképpen nem szabad, hogy ez a tényező uralja döntésünket. Mindenféleképpen figyelembe kell venni az ár/minőség arányát is, vagyis azt, hogy az adott termék mit nyújt számunkra, szem előtt tartva, hogy a bejárati ajtó fő feladata a biztonságunk megteremtése. 

Milyen bejárati ajtókkal találkozunk a magyar piacon?

Anyagukat tekintve az ajtók készülhetnek műanyagból, fából, fémből és acélból. Biztonságtechnikai szempontból ismerünk bejárati ajtót, biztonsági bejárati ajtót és okos bejárati ajtót. Valamennyi ajtó készül bel- illetve kültéri kivitelben. A műanyag ajtó árfekvése folytán közkedvelt típus volt és a mai nap is sokan keresik. A műanyag bejárati ajtó anyagánál fogva idő múlásával elszíneződik, megöregszik, a túlzott légelzárás miatt könnyen penészedik. Ezek a negatív tulajdonságok a technológiai fejlődés következtében azonban manapság már többnyire kiküszöbölhetők. Előnyük, hogy könnyen tisztíthatók, karbantartást nem igényelnek, rendkívül sokféle, akár egyéni igény szerinti méretben készülhetnek. A lépcsőházi biztonsági bejárati ajtó kiválasztásakor fontos szempont, hogy az zárt lépcsőházban, vagy nyitott folyosón kerül-e beépítésre. Színes fólia bevonatokkal változatos színekben és mintázattal kaphatók. Külön figyelmet kell fordítani a hő-, hang- és szag szigetelésre.

A fa és műanya bejárati ajtó

A fa bejárati ajtó természetes, környezetbarát anyag. Könnyen megmunkálható, jó hőszigetelő képességgel rendelkezik. Állandó, évenkénti karbantartást igényel. Árfekvése viszonylag magas. A műanyag és fa ajtók biztonságtechnikai szempontból gyenge minőséget képviselnek. Könnyen, gyorsan, kevés zajjal feltörhetők. Mind a műanyag, mind a fa bejárati ajtó ugyan felszerelhető további olyan szerelvényekkel, melyek a biztonságukat növeli, de ez aránytalanul magas költségekkel járhat.

A HiSec acél biztonsági beltéri bejárati ajtó

Modern-mintás-Antracit-HiSec-Biztonsagi-Bejárati-Ajto-zarva

Az acél fém biztonsági ajtó a legmasszívabb és a legnagyobb biztonságot nyújtó ajtók közé tartozik.  A panel bejárati ajtó kiváló hő-és hangszigetelő képességgel rendelkezik. A biztonsági bejárati ajtónak a MABISZ (Magyar Biztosítók Szövetsége) által megszabott követelményeknek kell megfelelnie és ennek alapján sorolják a terméket az adott kategóriába. A minősítésnél elsősorban azt veszik figyelembe, hogy milyen eszközzel, mennyi idő alatt lehetséges az illetéktelen behatolás. Ugyancsak vizsgálják a zárszerkezetet, és az ajtótokot.

A Hisec acél biztonsági ajtók paraméterei

A besorolásnál a HiSec biztonsági beltéri bejárati ajtót a biztonsági bejárati ajtók között felsőbb kategóriába sorolták a Mabisz. Bejegyzett védjeggyel rendelkezik az egész EU területén is. A biztonsági acél bejárati ajtó masszív, időjárásálló, így kültéri használatra is alkalmas. Kiváló a mechanikai, fizikai és kémiai hatásokkal szembeni ellenálló képessége.  A bejárati ajtó ajtólapjai 7 centiméter vastagságú acélból készültek, melyek közé elhelyezett kőzetgyapot, hungarocell lap biztosítja a megfelelő szigetelést. Az acél vastagsága biztosítja az ellenálló képességet és stabilitást. Ezért a biztonsági bejrati ajtó vásárlásnál mindenféleképpen ajánlott ezt figyelembe venni. Sok helyen ugyan találunk ajtót kedvezőbb áron, de az minden bizonnyal silányabb minőséget jelent. Az ajtólapokat 2,5 milliméter vastagságú acéllemez borítja. 15+1 ponton záródó acéltüskés zárszerkezettel van ellátva 6 reteszelési ponttal. A tokból történő kiemelést gátolják meg a süllyesztett acélpántok. 2 db egymástól külön zárható zárbetét biztosítja a zár működését.

Az Hisec okos ajtózárral  felszerelt biztonsági ajtó már az okos ajtó kategóriába sorolható, méltó belépés az okos otthonunkba.

További kérdéseire szívesen állunk az Ön rendelkezésére.