Blog, Fém bejárati ajtó

Tudja biztonságban családját a panel lépcsőházi bejárati ajtó segítségével

Modern-mintás-Antracit-HiSec-Biztonsagi-Ajto-nyitva

Milyen szempontok vannak, mikor panel lépcsőházi bejárati ajtó vásárlása előtt állunk?

A panel lépcsőházi bejárati ajtó biztonsága nagyon fontos, hiszen ez védi meg otthonunkat az illetéktelen behatolóval szemben. Magyarországon sokféle biztonsági ajtót árulnak, de nem minden ajtó nyújt megfelelő biztonságot. Felmerül a kérdés: nyújt-e elég biztonságot a kiválasztott ajtó? Megvéd-e minket és tárgyainkat a betörővel szemben? Mert hiába van a lakásunk minden kényelmi és luxus tárggyal berendezve, ha egy betörő percek alatt bejut a lakásba. Mennyi anyagi és nem anyagi veszteség érte Önt?

A bejárati ajtó anyaga többféle lehet.

A biztonsági ajtó panelbe többnyire műanyagból készül el. Ezt elsősorban az alacsony ár indokolja. Az is csábító lehet, hogy különösebb karbantartást nem igényel. Ezeknél az ajtóknál a hőszigetelésen túl fokozott gondot kell fordítani a hang és szag szigetelésre. A természetes hatást szerető vásárlók a fa bejárati ajtót választják. A fa jó hőszigetelő, könnyen megmunkálható, viszont a műanyag ajtókkal szemben állandó, szinte évenkénti karbantartásra szorul. Könnyen deformálódhat és az ára is magas. Megemlítendő, hogy készülnek acél ajtók fa borítással is, ezzel kihasználják mindkét anyag előnyös tulajdonságait. A fa ajtó azonban a műanyag ajtókhoz hasonlóan nem nyújt elég biztonságot. Könnyen, gyorsan, minimális szerszám használatával feltörhetők mindkettő.

A biztonságot tekintve a fém panel lépcsőházi bejárati ajtó nyújtja a legnagyobb védelmet

Vegyük figyelembe azt is, hogy otthonunkból a bejárati ajtót látja meg legelőször a vendég, tehát törekedni kell az esztétikus kivitelre is.  A megfelelő bejárati ajtó kiválasztásakor nem szabad azonban csak az árra hagyatkozni, mert nyilvánvaló -kevés kivétellel-, hogy a drágább termék minőségileg is magasabb színvonalat képvisel. A panel fém lépcsőházi biztonsági ajtó alapanyaga különböző lehet. A megfelelő biztonságot a MABISZ minősítő igazolása bizonyítja.

Mik azok a fő követelmények, melyeknek a biztonsági bejárati ajtóknak eleget kell tenniük?

 • Megfelelő betörésvédelem (mennyi időt vesz igénybe az ajtó áttörése)
 • Acélszerkezetű biztonságos merevítéssel ellátott magas minőségű acéllemez lap, mely a mechanikai, fizikai és kémiai hatásokkal szemben ellenáll
 • Acéllemezből készült tokszelvény
 • Maximális védelmet biztosító több ponton záródó acéltüskés zárszerkezet
 • 2 db egymástól függetlenül zárható, fúrásvédelemmel ellátott biztonsági zárbetét
 • Megfelelő hő-és hangszigetelés
 • Tűzgátlás

A HiSec biztonsági panel lépcsőházi fém ajtó a MABISZ követelményeinek maradéktalanul eleget tesz. Ez a márka jól ismert a betörök körében is, és már maga a védjegy megpillantása is elriasztja a szándékuktól, hiszen jól tudják, hogy ez a lépcsőházi acél biztonsági bejárati ajtó szinte „bevehetetlen”.

Hogyan szolgálja a védelmet a HiSec hőszigetelt acél panel bejárati ajtó?

 • A behatolással szembeni ellenállást az 1,25 milliméteres magas minőségű acéllemez biztosítja, mely acélszerkezetű biztonsági merevítéssel van ellátva.
 • Az eldeformálódás megakadályozását és a pontos illeszkedést az 1,5 milliméteres tokszelvény biztosítja.
 • Acéltokba süllyesztett csuklópántok, melyek hozzáférhetetlenek, így a behatolást lehetetlenné teszik.
 • Maximális védelmet biztosító 15+1 ponton záródó acéltüskés zárszerkezet, 6 reteszelési ponttal, 3 irányban: alul, felül és a kilincs oldalán reteszelnek.
 • Az acéltokba süllyesztett csuklópántok, melyek hozzáférhetetlenek, így gyakorlatilag behatolhatatlanná teszik a panel lépcsőházi bejárai ajtó pántoldalát, mivel azokat lehetetlenség elérni.
 • A kilincs pajzs külső része öntöttvas betéttel megerősített, így ellenállóvá teszi a lefeszítéssel szemben.
 • A panel lépcsőházi biztonsági ajtó a panel szerkezetnek köszönhetően biztosítja a kiváló hő-és hangszigetelést.
 • Egyéb szerelvények: világító leddel ellátott kilincsgarnitúra, beépített csengő és optikai kitekintő, záranként 5-5 db kulcs.

A HiSec panel lépcsőházi fém biztonsági bejárati ajtó panelbe történő beépítésre tökéletesen alkalmas. A lépcsőházi biztonsági bejárati ajtó nincs kitéve az időjárás káros hatásainak. Ezeknél az ajtóknál a hőszigetelésnél fontosabb szerepet játszik a szag elleni szigetelés. A külső folyosón beépítésre került bejárati ajtóknál lényeges szempont a megfelelő hőszigetelés, amivel jelentős rezsi csökkentés tudunk elérni.

Várjuk jelentkezését, munkatársaink szívesen adják meg a kért információkat mint ajtóval mind HiSec okos-zár vásárlással kapcsolatban!