Ajtó beépítése, Blog

Megnőtt Pécs igénye a vastokos ajtók iránt

HiSec Havastölgy acél biztonsági ajtó Hat kazettás

A HiSec partnerei vastokos ajtókat is építenek

Több, mint 10 éve foglalkozunk kiváló minőségű bel- és kültéri normál és biztonsági HiSec ajtók, illetve zárak forgalmazásával és azt tapasztaltuk, hogy Pécsen egyre többen keresnek rá a „vastokos ajtó” vagy „fém-keretes ajtó” kifejezésre. Ezért kifejtjük ebben a cikkben, hogy pontosan mit takar ez a kifejezés és a végén figyelmébe ajánljuk a legkedvezőbb megoldást. 

hisec_mabisz_megfelelosegi_ajanlas

Mi az a vastokos ajtó?

A vastokos ajtó esetében sokan egy acéltokra asszociálnak, mert erre sok esetben bármilyen ajtólap felszerelhető. Gipszkartonnál is előszeretettel használják ezt a megoldást, bár inkább beltéri megoldás esetén javasolt ezt a konstrukciót választania. A lényeg, hogy gipszkarton falazású ingatlan falszerkezetének acél profiljához csavarozzák a tokot. Nem mindegy azonban, hogy milyen falvasatgságról beszélünk. Létezik téglafal tok is, amit átfogónak hívunk és ezt gipszkarton helyett téglafalba, Ytongba, vasbetonba lehet elhelyezni. Szükség lehet saroktokra is a sarkok esetében. Azonban problémát jelenthet, hogy nem minden esetben tűzgátló az acéltok. Erre érdemes odafigyelni. Általában az acéltok tüzihorganyzott acéllemezből készül el és 1-2 mm lemezvastagságú. Ellátják gumitömítéssel és a falazással egyidejűleg beépíthető. Ezután jöhet a felületkezelés. A fal vastagsága pedig jellemzően: 100, 125, 130 150 mm. A tok típusa pedig gipszkarton tok, kőműves tok vagy saroktok a legtöbb esetben. 

Mik azok a fém-keretes ajtók?

Ezalatt általában horganyzott vagy rozsdamentes (saválló) alapanyagokból elkészített ajtókereteket értünk. Ennek köszönhetően a korrózióval szemben magas védelemre számíthatunk. A tok ez esetben is 1-2 mm vastagságú és többféle egyéb méret szóba jöhet.

Legyen az ajtó biztonságos, hő és hangszigetelő, hogy a zajok se hallatszódjanak át

Az általunk forgalmazott HiSec beltéri normál vagy acél biztonsági ajtók egész biztosan magas minőséget képviselnek a piacon. Ezt a MABISZ besorolása miatt is tényszerűen kijelenthetjük. Emellett törekedtünk arra is, hogy kedvező áron az ország egész területéről megrendelhetőek legyenek ezek az ajtók. Emellett mintaboltunkban is meg lehet őket tekinteni. Több ponton történő záródás, az ajtó felfeszítése elleni védelem, külön megerősített szerkezet és egyéb kényelmi funkciók jellemzik a z eredeti HiSec ajtóinkat. Kényelmesen kulcs nélkül is bezárhatja belülről az ajtót és akár okos zárat is szereltethet az ajtóba, ami gateway és internet segítségével távolról is hozzáférést enged a zárhoz. Ha kell, bárkit be tud engedni otthonába, irodájába, vagy kiadásra szánt ingatlanjába.

Ha esetleg úgy érzi, hogy vannak még kérdései, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot telefonon, online vagy személyesen, hogy segíthessünk Önnek. Válasszon az általunk elérhető kínálatból, ha fontosak a fenti szempontok!