Ajanló, Beépítés, Biztonság

Mit érdemes tudni a vas tokos ajtók szereléséről?

HiSec Havastölgy acél biztonsági ajtó Hat kazettás

Vas tokos ajtók mindenhol vannak

Az ajtók és okos zárak áruba bocsátása a szenvedélyünk, így alaposan és folyamatosan tanulmányozzuk ezt a témát. Eközben arra is nagy hangsúlyt fektetünk vevők visszajelzésére is, pontosan megvizsgálva azokat. Mostanság azt vettük észre példának okáért, hogy Pécsen sokan érdeklődnek a vas tokos ajtók, illetve fém-keretes ajtók iránt, de több információra van szükségük ezzel kapcsolatosan. Ezért segítség gyanánt összegyűjtöttük a legfontosabb infókat erről a témáról. 


A fém-keretes ajtók meghatározása

Nemcsak az ajtónak kell megfelelő ellenálló anyagból elkészülnie, hanem az azt határoló keretnek is. Éppen ezért a legfontosabb szempont, hogy rozsdamentes anyagokból készüljön el, ugyanis a korrózió hamar kikezdheti, ha ezt a szempontot figyelmen kívül hagyjuk. Maga a fém-keretes ajtó mérete változó lehet, de a minőségből nem szabad engednünk. Elég nagy munka kibontani és újra telepíteni a fém-keretet, így ezen nem szabad spórolni.

És mit értünk vas tokos ajtón?

Ez lényegében egy acéltokot jelenti, amire maga az ajtólap rögzíthető. Maga a falazat többféle lehet: gipszkarton, tégla, Ytong és vasbeton. Emellett a falvastagság is meghatározó a vas tokos ajtók esetében is. Nem gipszkarton fal esetében átfogónak hívjuk magát a vas tokot (kőműves toknak is nevezik), amire rögzítésre kerül az ajtólap. Itt ugyanis más technológiára van szükség, mint a gipszkarton esetében. A fal elhelyezkedhet sarok mentén is, ilyenkor saroktokra van szükség. A falvastagság is természetesen ebben az esetben is lényeges momentum. És magának az acéltoknak nem árt tűzgátlónak lennie. Ezek mind fontos szempontok lehetnek. Maga az acéltok pedig általában tüzihorganyzott acéllemezből készül el és 1-2 mm vastagságú. 


Miért érdemes a mi kínálatunkból választania a vas tokos ajtót?

Az általunk elérhető HiSec ajtók között talál beltéri normál és biztonsági, valamint kültéri ajtókat egyaránt. Nemcsak a magas minőség és kedvező ár miatt érdemes ebben gondolkodnia, hanem azért is, mert megjelenésük is nagyon divatos, de vannak visszafogott, klasszikus modellek is. Emellett a HiSec ajtók tovább fejleszthetőek, azaz okos zárat is elhelyezhet bennük, akár a későbbiek folyamán is. Ez egy 5-10 perces művelet és ezáltal wifi, gateway és internet révén okos telefonjával bármikor tudja kezelni az otthonában vagy irodájában elhelyezett zárat. Ez óriási kényelmet és biztonságot adhat Önnek és családjának. Emellett a megerősített, világítással rendelkező kilincs is felszerelhető az ajtóinkra, mely méltán lett szintén népszerű a kínálatunkban. Az ajtóval együtt ez ugyanúgy online, de személyesen mintaboltunkban is elérhető. 

Válasszon kedvére bő kínálatunkban és rendelje meg a kiszemelt ajtót, zárat vagy egyéb kiegészítőt!