Egyéb

A kültéri harmonikaajtó mennyire népszerű?

Alicante - műanyag üvegezett kültéri bejárati ajtó 5 kamrás

Az első legfontosabb szempont, hogy kültérre vagy beltérre szeretnénk harmonikaajtó t vásárolni?

Ugyanis teljesen más kiképzésre van szüksége az adott ajtónak ez alapján. Kültéren a napfény, illetve a hideg és meleg időjárás nagyfokú változása igencsak igénybe veszi az adott kültéri harmonikaajtó felületét. Sok esetben erkélyeknél vagy kisebb melléképületnél szoktak egyébként az emberek kültéri harmonikaajtót beépíteni. Ha azonban fontos a megfelelő szigetelés, akkor érdemes akár bejárati kültéri ajtóban gondolkodni helyette. Sok esetben fa vagy műanyag, PVC harmonika ajtókat gyártanak. Ezek közül, ha nem találjuk meg a legmegfelelőbbet, akkor méretre le is kell gyártatnunk azt.

Egyedi méret a harmonikaajtó esetében?

Ez növelheti a költségeket és emiatt sem lehet konkrét kültéri harmonikaajtó árakat megadni. Az árakat ugyanis a méret, a gyártás anyaga és még maga a színezés is nagymértékben befolyásolja. Nem mindegy, hogy üvegbetétes vagy fából, műanyagból készül el az adott kültéri harmonikaajtó. A fehér színű modellek általában olcsóbbak, mint a színezett változat, amit általában fóliával ragasztanak le. Ha azonban nem megfelelő minőségű, akkor könnyen lejöhet a fólia az ajtóról, ami komoly bosszúságot okozhat. Létezik a piacon használt, bontott harmonikaajtó is. Ez esetben azonban egy kisebb rizikót vállalunk, ha úgy emellett tesszük le a voksot, mert lehet az ajtón belső sérülés, ami első szemre nem látható. 

 Egyéb kültéri bejárati ajtók

Az eredeti HiSec márkát képviselve nálunk harmonikaajtó ugyan nem érhető el, de kültéri és beltéri normál, illetve biztonsági ajtó megtalálható a kínálatunkban. 2008 óta vagyunk a piacon és az általunk forgalmazott ajtók minden lényeges kívánalomnak megfelelnek. Egyrészt nagyon biztonságosak és tovább fejleszthetőek. Akár okos zárat is elhelyezhetünk bennük. A biztonságról kezeskedik a biztonsági ajtók három perces áttörésgátlással rendelkező, legalább 3 (egymástól legalább 30 cm-re lévő) reteszelési pontos záródása. Emellett a tokból történő kiemelése elleni védelemmel ellátott zsanérokkal is rendelkezik az ajtó. A MABISZ ez alapján minősítette ezeket az ajtókat biztonsági ajtóknak.

premium-acel-hisec-ajto-metszeti-kep-1

premium-acel-hisec-ajto-metszeti-kep-1