Ajanló, Blog

Műanyag kültéri bejárati ajtó árak

Valencia- kültéri 5 kamrás műanyag bejárati ajtó

Műanyag kültéri bejárati ajtót szeretne

Ha műanyag kültéri bejárati ajtó árak iránt érdeklődünk az interneten, akkor több gyűjtőoldalt is találhatunk. Ezáltal nagyobb kínálatból tudjuk kiválasztani azt, amit keresünk. Sőt, egyes paraméterekre is rákereshetünk. Ide tartozik maga az ár. Nagyjából 60.000 Ft-tól lehet megvásárolni a legolcsóbb műanyag ajtót. Választhatunk a gyártók közül, sőt egyes kulcsszavakra is rászűrhetünk, ha már pontosan tudjuk, hogy mit keresünk.
Természetesen műanyag kültéri bejárati ajtó árak határa a csillagos ég és nem biztos, hogy attól, hogy nagyon drágán árulják az ajtót, a lehető legjobb minőséghez van szerencsénk. Ez azt jelenti, hogy egy millió forint felett is találkozhatunk kültéri ajtókkal, de sok esetben a márkát kell megfizetnünk. Általában ezek az ajtók is öt ponton záródnak és el vannak látva hőszigeteléssel. 

Az ajtó paraméterei

A műanyag kültéri bejárati ajtó árakat meghatározza az ajtó mérete is. Ez általában 90×200 cm, de létezik 100×200 cm, illetve egyedi méret is. Ráadásul felülvilágítóval vagy oldalvilágítóval rendelkező változat is szóba jöhet mely, például 90×40 cm, vagy 100×40 cm és így tovább. Az ajtó lehet kifelé vagy befelé nyíló. Maga a kilincs is lehet a jobb vagy bal felén az ajtónak. Ez szintén fontos szempont. Meghatározó még a légkamrák száma. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen szigeteléssel rendelkezik az adott ajtó. Ez nemcsak télen, hanem nyáron is fontos paraméter. Ezáltal ugyanis csökkenthetünk a rezsi költségből télen és nyáron egyaránt, hiszen a klímát sem kell feleslegesen járatnunk. 

Műanyag kültéri bejárati ajtó és a biztonság

Vizsgáljuk meg azt is, hogy az adott ajtó hány ponton záródik. Főleg fa ajtóknál tapasztalható eldeformálódás. Rosszabb minőségű műanyag ajtók pedig könnyen áttörhetőek. Főleg, ha rossz minőségű zárat szerelnek bele. Éppen emiatt, mi biztosra megyünk és csakis acél ajtókban gondolkodunk. Ezek ugyanis a legbiztonságosabbak és nem deformálódnak el idővel, sőt nem kell őket ápolni rendszeresen, ami a fa ajtók esetén rendszeres elfoglaltság lehet. 

Problémát okozhat az is, a műanyag kültéri bejárati ajtó áraktól függetlenül, hogy maga a zsanér nem bírja el az említett ajtót és idővel problémák lépnek fel. Ez persze a használattól is függ. Erre is érdemes ügyelni. Egy jó minőségű kültéri ajtó üvegbetétes változat esetén vastag üvegezéssel van ellátva, mely megnöveli az ajtó súlyát.
Érdemes azonban a véleményeket is elolvasni az adott ajtók kapcsán, mert nem lehet egyedi szempont az ár. A legolcsóbb változatnál ugyanis sokszor olvasható negatív vélemény. Ráadásul akár több ilyen is fellelhető. Emellett személyesen is nézzük meg a kiszemelt ajtót, mert érhetnek meglepetések utólag. Teljesen más egy idealizált fénykép alapján döntést hozni, mint élőben.

Ajánljuk figyelmébe mintaboltunkat, ahol személyesen is szívesen válaszolunk kérdéseire. Ettől függetlenül természetesen telefonon és online is elérhetőek vagyunk és webshopon keresztül is tud rendelni tőlünk.