Acél bejárati ajtó, Blog

Biztonsági ajtó kültéri helyszínre

premium-acel-hisec-ajto-aluminium-ajtotok

Acél biztonsági ajtó családi házra

Biztonsági ajtó kültéri helyszínre elhelyezve valódi megoldást adhat számunkra akár a rosszabb közbiztonsággal rendelkező környéken is. Ma már szerencsére bő kínálat áll rendelkezésünkre, sőt vannak kimondottan magas minőséget garantáló márkás konstrukciók is. Az általunk elérhető HiSec is ebbe a kategóriába tartozik, ám mi reális áron értékesítjük különleges ajtóinkat.

Mire kell ügyelni a biztonsági ajtó kültéri változatánál? 

 
Fontos, hogy ne beltéri ajtót válasszunk, mert az időjárás azokat az ajtókat általában nem kíméli. Emellett hatékony szigetelés is szükséges a mai rezsiárak mellett. A biztonság sem lehet kérdéses a biztonsági ajtó kültéri változatánál, így ezt is vegyük részletesen szemügyre. 


A HiSec beltéri  biztonsági ajtókat a MABISZ magasabb kategóriába sorolta. Biztonsági ajtóról pedig abban az esetben beszélhetünk, ha 3 perces áttörésgátlás legalább három reteszelési pontos záródás lehetőleg minél több oldalon záródó ajtólap biztonsági zárbetét mechanikai védelemmel ellátott zárbetét ajtólapban elhelyezett acélmerevítéssel rendelkezik az ajtó. Ehhez az is hozzá tartozik, hogy a tokból történő kiemelés elleni védelemmel legyenek a zsanérok ellátva. Ezek az alapkövetelmények egy biztonsági ajtó esetén. Elmondható, hogy az anyagát tekintve a fém biztonsági ajtók, valamint az egyre népszerűbb vegyes típusú ajtók a legbiztonságosabbak. Ezeket ugyanis nehéz áttörni. 

A fém ajtók további előnye, hogy anyag tulajdonságából adódóan roppant masszívak és ellenállnak a fizikai, mechanikai, kémiai behatásokkal szemben.  Emellett nagy a tűzgátlási tulajdonságuk, szemben a műanyaggal vagy a fával.

HiSec Havastölgy acél biztonsági ajtó Hat kazettás

HiSec Havastölgy acél biztonsági ajtó Hat kazettás

Kültéri ajtónál amire fontos még figyelni

További fontos szempont a hő- és hangszigetelés, illetve légzárás mértéke. Ezeket konkrét számok jelzik, amikről mi magunk meggyőződhetünk a biztonsági ajtó kültéri változatánál. 

Előfordulhat az is, hogy az adott biztonsági ajtó beltérre való. Erre is érdemes odafigyelnünk. 

Fehér Üvegbetétes - Kültéri acél HiSec bejárati ajtó

Fehér Üvegbetétes – Kültéri acél HiSec bejárati ajtó

Biztonsági ajtóban pedig azért érdemes gondolkodnunk, mert főleg lakás esetén betörés szempontjából a legkritikusabb pont maga a bejárati ajtó. Emellett a betörők nem az alapján választanak potenciális helyszínt, hogy hol jártak eddig, hanem hogy hol találnak könnyű célpontot arra, hogy behatolhassanak. Ezért kiegészítésként mozgásérzékelő lámpatesteket is elhelyezhetünk. Ezen kívül kamerákat is felszerelhetünk, sőt riasztó rendszert is telepíthetünk. Sok esetben célszerű hangtalan riasztót használnunk, mely egyből a rendőrségen vagy járőrszolgálatnál szól, így könnyedén meg tudják lepni a betolakodót. 

Akár a biztosítási költségünk is csökkenhet, ha megfelelő biztonsági ajtó kültéri változatában gondolkodunk megfelelő riasztó rendszerrel együtt. Ez is egy meghatározó szempont lehet számunkra.


Keressen fel minket személyesen vagy online, hogy személyre szabott árat adhassunk és elláthassuk jó tanácsainkkal. Várjuk megkeresését!