Ajanló, Ajtó beépítése, Biztonság

Mit nyújt számunkra pontosan a HiSec biztonsági ajtó?

Modern-mintás-Feher-HiSec-Biztonsagi-Ajto-nyitva

A biztonsági ajtó

Statisztikák szerint kissé emelkedett a vagyon elleni bűncselekmények száma. Ez valószínűleg összefügg a Covid-19 járvánnyal, melynek következményeképpen sokan elveszítették munkahelyüket. Emiatt előfordulhat, hogy sokan a könnyebb utat választva, betörésre adják a fejüket. 2021. január 1 óta bevezetett Családi Otthonteremtési Kedvezmény segítségével ma már nagyon kedvező áron megvásárolhatjuk önmagunk és családunk számára a biztonságot biztonsági ajtó valamelyikét. Ez lehetővé teszi, hogy a gyerekes családok kedvezményhez jussanak, akár vissza nem térítendő hitel keretén belül. Ez a támogatás felhasználható új lakás építésére, és felújítására is. Azonban nem mindegy, hogy ezt az összeget mire fordítjuk.
Fontos szempont, hogy elejét vegyük a különféle betöréseknek, melyek súlyos anyagi kárt okozhatnak számunkra. Tehát ingatlanunkat minél előbb meg kell védeni, főleg a nehéz időkben.
Önként kínálkozik a feltételezés, hogy hogyan jut be a betörő legkönnyebben a lakásunkba? Ahogyan a rendőrségi és biztosító társaságok jegyzőkönyveiből ismeretes, a rablások elsősorban a bejárati ajtón keresztül valósulnak meg. Itt sok esetben könnyű bejutni és könnyen is lehet távozni a „zsákmánnyal” együtt. Emiatt első sorban a legfontosabb, hogy ennek kiküszöbölése érdekében telepítsünk biztonsági ajtót ingatlanunkba. Ezzel nem csak megakadályozzuk a betörést, de adott esetben már eleve elriasztjuk a szándékától is a betörőt. Sokakat már maga a HiSec márkanév is elriaszt, mely az ajtón fel van tüntetve, ezáltal egyértelmű visszatartó erővel bír.

HiSec, az ismert márka 

A HiSec biztonsági ajtó már hazánkban is régóta ismert bejáratott márka. A MABISZ  a HiSec biztonsági ajtót a tartozékokkal együtt  magasabb biztonsági szintre sorolta.  De nemcsak hazánkban, hanem az egész EU területén rendelkezik védjeggyel a márka.

De mit is biztosít a HiSec márka?

Az áthatolhatatlan anyag

Az ajtók anyaga fém. Rendkívül erős, így védelmet nyújt minden mechanikai, fizikai és kémiai behatás ellen. Tehát nem olyan könnyű áttörni. Ezen kívül kiváló tűzgátló tulajdonsággal rendelkezik, így a lángok sem jutnak át rajta. 

Hogyan nyújt védelmet az illetéktelen behatolókkal szemben?

Talán a legfontosabb a három perces áttörésgátlás. Ezt az biztosítja, hogy az ajtón van legalább három, egymástól minimum 30 centiméterre lévő reteszelési pontos záródás. Ezenkívül az ajtólap több oldalon záródik, és egy mechanikai védelemmel ellátott biztonsági zárbetét is található benne. Az ajtólapban elhelyezett acélmerevítés megakadályozza az ajtó tokból való kiemelést. Ugyanebből a célból néhány, védelemmel ellátott zsanér is az ajtó alkatrészei közé tartozik. Egy ily módon megerősített bejárati ajtó feltörése túl hosszú ideig tartana, és igen nagy zajjal járna együtt. Ennek köszönhetően azokat, akik már régi motorosok e „szakmában”, sok esetben elgondolkodnak, hogy érdemes-e egyáltalán betörniük.

HiSec biztonsági ajtó, ami nemcsak hatásos, hanem impozáns megjelenésű is egyben

Bár, nyilván a maximális védelem a legfontosabb, a HiSec biztonsági ajtó kialakításakor az esztétikus kivitelre is nagy hangsúlyt fordítottak. Megtaláljuk a fényes és a matt változatot, különböző színekben: vannak fehér, sötétmogyoró, mogyoró-barna, aranytölgy, havastölgy és cseresznye színezéssel ellátott modellek. Fontos megemlíteni, hogy mindegyik változat létezik jobbos és balos kivitelben, mely a lakás kialakításakor nem megvetendő szempont.

Beépítés – biztonság

Mint a leírtakból kitűnik, bonyolult szerkezettel állunk szemben, tehát a biztonsági bejárati ajtó beépítése is komoly szaktudást kíván. A beszereléssel mindenféleképpen ajánlott gyakorlott, megfelelő szakembert megbízni, mert csak így érhető el a maximális biztonság.

Nemcsak otthonába, hanem irodájában is érdemes biztonsági ajtóban gondolkodnia

A lakásbetörése mellett az irodák védelme is nagyon fontos. Egy ilyen helyen valószínűleg sok értékes elektronikus eszköz található meg. Éppen ezért érdemes itt is gondoskodnunk a biztonságról. Sok elégedett visszajelzést kaptunk a meglévő ügyfeleinktől, akik szájról-szájra adták tovább egymásnak pozitív véleményüket a biztonsági ajtók kapcsán. Ez nagy örömmel tölt el minket és szívesen segítünk Önnek is abban, hogy Ön és családja valódi biztonságban érezhesse magát. 

Kérdése van? Forduljon szakembereinkhez, akik szívesen állnak a rendelkezésére személyesen Miskolcon vagy online.