Biztonság, Blog

A bejárati ajtó milyen követelménynek feleljen meg?

Modern-mintás-Antracit-HiSec-Biztonsagi-Ajto-nyitva

Otthonunk biztonsága a megfelelő biztonsági bejárati ajtó kiválasztásával kezdődik

Itt többféle szempontot kell figyelembe venni. Természetesen a legnagyobb hangsúlyt a megfelelő biztonság megteremtésére kell fektetni, de fontos szempont az is, hogy a bejárati ajtó megfelelő szigeteléssel legyen ellátva, mely biztosítható például a hőszigetelt acél ajtó. Arról sem feledkezzünk meg, hogy ahol az szükséges, a kedvezőtlen időjárási hatásokkal szemben is kellő védelemmel bírjon a kiválasztott ajtó. A fentieken túl nem szabad figyelmen kívül kihagyni az esztétikus megjelenést sem és itt nem csak a nyílászáró külső megjelenésére kell gondolni, hanem arra is, hogy az ajtó mennyire illeszkedik a környezetünkhöz. Fontos kérdés az is, hogy milyen anyagi lehetőségeink vannak, mert ez is befolyásolhatja a döntésünket. Azt azonban mindenféleképpen szem előtt kell tartani, hogy ne csak az ár alapján döntsünk, hanem vegyük figyelembe az összehasonlításnál az ár/minőség arányát is.

Melyik bejárat ajtó felel meg legjobban az igényeinknek?

Anyagukat tekintve jelenleg a piacon a következő bejárat ajtók érhetők el: műanyag, fa, biztonsági fém bejárati ajtó, valamint acél biztonsági bejárat ajtó. A műanyag bejárati ajtók elsősorban az árfekvésük miatt kedveltek. Különösebb karbantartást sem igényelnek. Hátrányuk, hogy anyaguknál fogva viszonylag hamar elszíneződnek, elöregszenek. A túlzott légzárásnak köszönhetően penészedni is kezdhetnek. A fa ajtók azoknak a személyeknek ajánlott, akik szeretik a természetességet, melyet a fa bejárat ajtó nyújt, meleg, természetes hatást biztosítanak. Mellettük szól még, hogy kiváló a hőszigetelő képességűek, könnyen alakíthatók, megmunkálhatók, hátrányuk viszont könnyen elvetemedhetnek és rendszeres, évenkénti karbantartást igényelnek. Biztonságtechnikai szempontból a fa ajtó a „legérzékenyebb”, könnyen, gyorsan, kevés szerszámot használva, feltörhetők. A fém bejárati ajtó előnye, hogy az élettartama hosszabb, mint a műanyag ajtóé és ahhoz hasonlóan nem igényel különösebb karbantartást, viszont szigetelési képessége alacsony.

Biztonsági ajtó panelba

Az acél biztonsági bejárati ajtó rendelkezik a legjobb ellenálló képességgel a mechanikai, fizikai és kémiai behatásokkal szemben. Tűzgátló képessége is van. Az ajtó kiválasztásakor azt is figyelembe kell venni, hogy az bel- vagy kültéren kerül beépítésre.

A HiSec biztonsági acél bejárati panel ajtó az alábbi tulajdonságokkal rendelkezik:

  • kitűnő betörésvédelem (hány másodperc alatt lehet az ajtón bejutni)
  • 7 centiméteres szárnyvastagság
  • acél merevítéssel ellátott 2,5 centiméter vastag acélborítás
  • 15 + 1 pontos acéltüskés záródás
  • kiemelést gátló süllyesztett zsanérok
  • fúrás védelemmel ellátott cilinderbetétek
  • 2 db egymástól függetlenül működő biztonsági cilinder
  • hő-és hangszigetelést biztosító kőzetgyapot szigetelés
  • öntöttvas betéttel megerősített kilincspajzs

Kérdése van? Forduljon hozzánk bizalommal személyesen miskolci bemutatótermünkbe vagy telefonon.