Beépítés, Biztonság, Blog

A nyertes külső bejárati ajtó

Prémium-68 Fehér Üvegbetétes - Kültéri acél HiSec bejárati ajtó

Nehéz az interneten fellelhető sok-sok külső bejárati ajtó közül kiválasztani a legmegfelelőbbet?

Az árakon kívül nem tudja, hogy mik a legfontosabb paraméterek, amiket figyelembe kellene vennie? Fél attól, hogy esetleg rossz döntést hoz? Túl sokat fizet, vagy rossz minőségű ajtót választ, esetleg nem lesz megfelelő a mérete a külső bejárati ajtónak? Segítünk dönteni Önnek. Leírjuk a legfontosabb kritériumokat. A legfontosabb kérdés, hogy milyen célra szeretne ajtót vásárolni és hova. Ha kültérre szánja az ajtót, akkor semmiképpen sem szabad beltéri ajtót venni. A napfény UV hatása és hőmérsékletkülönbség hamar kikezdi a beltéri ajtót. A pára lecsapódik a magas hőmérsékletkülönbség miatt az ajtón víz formájában. Éppen ezért ez az első lépés, amivel máris kiszűrtük az ajtók jelentős részét.

Többféle méret és kivitel közül választhatunk külső bejárati ajtót

Vannak dupla szárnyú vagy egyéb ablakfelülettel rendelkező falfelületek, ahol a normál ajtókon kívül nagyobb felületű nyílászáróra van szükség. Ha Ön csupán normál méretben gondolkodik, akkor is meg kell mérnie, hogy pontosan mekkora ajtóra van szüksége. Ha rosszul veszi le a méretet a külső bejárati ajtónak, akkor vagy falat kell építeni, bontani. Ez felesleges többletmunka lenne. Ezért érdemes erre odafigyelni. A külső bejárati ajtó méret birtokában el kell döntenie, hogy milyen anyagból készüljön el az ajtó.

Minőség=Biztonság külső bejárati ajtó

Ha biztonság szempontjából nézi, akkor általában a műanyag ajtókat a legkönnyebb áttörni, ezt követi a fa ajtó és a leghatékonyabb sok esetben az acél ajtó. Nem véletlenül mi csakis kizárólag ez utóbbi ajtók kereskedésével foglalkozunk. A fa ajtókat emellett előfordulhat, hogy ápolni is kell. Ráadásul fa hatást már acél vagy műanyag ajtóval is el lehet érni speciális fólia segítségével, ahogyan a műanyag ablakok esetében is elterjedt ez a fajta megoldás. 

Hová szeretné a külső bejárati ajtót tenni?

Ha pontosan eldöntötte a fenti leírás alapján, hogy milyen legyen a külső bejárati ajtó, akkor jöhetnek a következő feltételek. Lakóingatlanra szánja, vagy garázsban, melléképületen lenne elhelyezve az ajtó? Ez azért fontos, mert általában a szigetelt ajtók szerepe és a biztonság kérdése ez alapján kerül megfontolásra.Ha a garázson keresztül be lehet hatolni a házba, vagy értékes eszközök vannak a garázsban, akkor ezen nem szabad spórolni, mert a betörők mindig a leggyengébb láncszemet keresik, hogy betörhessenek. Minél gyorsabban és minél kevesebb zajjal.
Meghatározó az is, hogy hogyan néz ki az ajtó. Ez már inkább ízlés kérdése, de ettől függetlenül nagyon fontos tényező. Maga a tartósság is lényegi szempont. Dühítő dolog enne, ha pár év múlva újra le kellene cserélnie a külső bejárati ajtót. Ebből következik a minőség kérdése. Csak jó minőségű ajtóban gondolkozzon, mert ha 20-30 év alatt háromszor cseréli le az ajtót amiatt, hogy picit spórolt a minőség rovására, akkor valójában jóval drágább pénzt fizetett ki az ajtóért. 

Szívesen átbeszéljük Önnel, hogy pontosan mire van szüksége. Elérhet minket telefonon, online, vagy személyesen mintaboltunkban. Várjuk szeretettel!

e