Ajanló, Kültéri ajtó

Kétszárnyú kültéri ajtó kiválasztásakor mik a szempontok?

Lugo - kültéri bejárati ajtó 5 kamrás műanyag

Kétszárnyú kültéri ajtó, nah de mi is az?

A kétszárnyú kültéri ajtó esetében az ajtó mellett az ajtó magasságával megegyező kisebb szélességű plusz ablakot kell elképzelni. Általában ugyanis ezt értjük ez alatt a fogalom alatt. Függetlenül attól, hogy ez többféle kivitelben legyártható. Ez azért nagyon előnyös, mert azoknál a változatoknál, ahol kinyitható ez a plusz felület, lehetővé teszi azt számunkra, hogy nagyobb tárgyakat is könnyedén tudunk be, illetve kivinni az ajtón keresztül. Természetesen ez a plusz „kis ajtó” be van zárva folyamatosan és elég akkor kinyitnunk, amikor erre ritkán szükségünk van. Emellett mivel üvegfelületként szokott legyártásra kerülni ez a kis kiegészítő, így folyamatosan fényt bocsát be az ajtón. 

Családi házaknál kifejezetten praktikus a kétszárnyú kültéri bejárati ajtó

Ezáltal sokkal hangulatosabb lehet az előszoba, bátran elhelyezhetünk a kétszárnyú kültéri ajtó előtt növényeket is. Ez is fontos szempont lehet. Ráadásul nem kell gyakran felkapcsolnunk a lámpát, hiszen a fény természetes módon megjelenik az adott helyiségben. Használhatunk olyan üveget, ami teljesen átlátszó, így könnyedén meggyőződhetünk arról, hogy ki szeretne belépni az ajtón és ez alapján eldönthetjük, hogy kinyitjuk-e az ajtót vagy sem. Létezik olyan üvegezés is a kétszárnyú kültéri ajtók esetében, mely nem teljesen átlátszó, így csak a formát tudjuk homályosan kivenni az ajtó felé közeledő személy esetén, de a fény ettől függetlenül be tud áramolni az előszobába. Sokan ezt a megoldást választják.

Egyedi méretre készítést is vállalunk

Általában a kétszárnyú kültéri ajtó mérete: 208 cm x 138 cm. Lényeges szempont, hogy merre nyíljon ki az ajtó. Ha például kifelé nyílik a teraszra, az problémát okozhat a közlekedésben. Ez nyilván az adott egyéni igényektől és helyzettől függ. Mindenképpen figyeljünk arra, hogy megfelelő szigetelésű legyen az adott ajtó. Itt nemcsak az üveg például háromrétegű megoldásaira kell szorítkoznunk, hanem a légkamrák számára is.

A biztonságot se felejtsük el

A biztonság kapcsán az acélmerevítés, több ponton történő záródás fontos szempont. Kérdéses az is, hogy az ajtópántok milyen irányban szerelhetőek fel. Az ajtónak színtartónak kell lennie, hiszen a napfény UV sugárzásától kezdve, több olyan hatás érheti az időjárás viszontagságainak köszönhetően, ami problémát okozhat. Semmiképpen sem ajánljuk, hogy beltéri ajtót kültéri ajtóként használjon. A nem megfelelő kétszárnyú kültéri ajtó telepítéséből később szigetelési, működésbeli probléma merülhet fel, sőt a garanciát is elveszíthetjük, ha nem megfelelően lett felszerelve az adott ajtó.

Jöjjön el mintaboltunkba, vagy vásárolja meg a kiszemelt kétszárnyú kültéri ajtót online! Emellett kérdéseire is szívesen válaszolunk, keressen minket bátran!