Acél bejárati ajtó, Blog

Megbízható kültéri ajtó beépítését szeretne családi házára?

Kültérre csakis kültéri ajtó beépítését kérje!

Miért nem mindegy, hogy most épülő vagy meglévő családi házunkra milyen kültéri ajtóban gondolkodunk? Mik a legfontosabb szempontok, amik átugrásával később nagyon ráfizethetünk? Erről lesz szó ebben az írásunkban. Mindenképpen érdemes elolvasnia, ha kültéri bejárati ajtó vásárlásában gondolkodik.

 

Többféle szempont alapján fogjuk megvizsgálni a kérdéseket és pár perc alatt képbe fog kerülni, hogy mik a legfontosabb szempontok, ha jó minőségű bejárati ajtó iránt érdeklődik.

Manapság a hőszigetelés fontos szempont és környezettudatos hozzáállás. Éppen ezért sokan a hőhíd ajtó kifejezésre is rákeresnek az interneten. A dolog lényege, hogy a ház szigetelése ma már lényeges szempont az emelkedő és hektikusan változó rezsi költségek mellett. A hőhíd megszüntetése a cél, de valamekkora mértékű hőhíddal mindig kell számolnunk. Ugyanis a különféle anyagoknak más a tulajdonsága és egy családi ház többféle anyagból épül fel. Ráadásul létezik még geometriai hőhíd, mely az anyagoktól függetlenül létezik.
Ez azt jelenti, hogy hiába építkeznénk más formátumot használva, akkor is figyelnünk kell ezekre a szempontokra. Nem elég a falakat leszigetelnünk, hanem a nyílászárók szigetelésére is oda kell figyelnünk. Ez természetesen a kültéri bejárati ajtóra is igaz. Éppen ezért csakis hőszigetelt kültéri bejárati ajtó cseréjében gondolkozzunk. Azonban hőhídmentes bejárati ajtó nem létezik, csak olyan konstrukció, mely kisebb hőhídat hoz létre. 

Milyen anyagból legyen? 

Másik lényeges tényező ez. Vannak például üvegezett kültéri bejárati ajtók amik nagyon szép megjelenésűek. Azonban figyelembe kell venni, hogy hány rétegű üveggel vannak felszerelve. Ezek idővel kiengedhetik a bennük lévő gázt. Ezenkívül elképzelhető, hogy asztalos segítségével tudjuk a benne lévő üveget kicserélni. Ráadásul, ha könnyen betörhetőek, akkor nem biztos, hogy maximális védelmet biztosítanak a számunkra. Ezeket mind érdemes végiggondolnunk. Léteznek fa kivitelű kültéri bejárati ajtók. Nem mindegy, hogy ezek milyen minőségűek. Ha ugyanis hamar elvetemednek, akkor hiába hőszigeteltek, nagyon sok felesleges pénzt dobhatunk ki az ablakon. A szigetelés pedig nemcsak télen, hanem nyáron is fontos szempont, mert segíthet abban, hogy ne melegedjen fel túl hamar a ház. A fa ajtókat sok esetben rendszeresen ápolni kell, le kell festeni uv álló vastaglazúrral példának okáért. A benne lévő üveg cseréjéhez pedig valószínűleg asztalosra is szükség lesz.

Acél kültéri bejárati ajtó

Kültéri acél HiSec bejárati ajtó, Dió színű egyedi dekorcsíkkal

Kültéri acél HiSec bejárati ajtó, Dió színű egyedi dekorcsíkkal

Léteznek acél kültéri bejárati ajtók, amik nagyon strapabíróak és nincs velük hasonló probléma. Az általunk forgalmazott 5-7 cm vastag HiSec ajtók már bizonyítottak az évek során, így jó megoldás lehet ezek közül válogatnia. További lényeges szempont, hogy uv védelemmel legyen ellátva az ajtó, hiszen a napsütés hatására könnyen tönkremehet a kültéri bejárati ajtó, ha nem rendelkezik ilyen jellegű védelemmel. Sokan abba a hibába esnek, hogy beltérre szánt ajtókat telepítenek kültéri ajtóként. Később meglepődve tapasztalják, hogy tönkremegy az ajtójuk viszonylag hamar. Elég nagy hidegnek és melegnek lehet kitéve az ajtó, ami ha nem flexibilis anyagokból készül el, gyorsan tönkremehet.

Melyik biztonságosabb egy fa vagy egy fém kültéri bejárati ajtó?

A biztonság kérdése is megér egy misét. Lényeges, hogy megfelelően legyünk védve családunkkal együtt az esetleges betörések ellen. Óriási traumát élhetünk át, ha éppen otthon tartózkodva betörnek hozzánk vagy váratlanul egy feldúlt ház látványára érkezünk haza. Ilyenkor nem elég a megrázkódtatás, össze kell írnunk, hogy tűnt el és utána rendet kell raknunk, majd jöhet a takarítás. Elég nagy tortúrának vagyunk kitéve ilyen helyzetekben. Kerüljük el ezt és megelőzve önmagunk és családtagjaink bántalmazását, vásároljunk egyből biztonságos, hőszigetelt kültéri ajtót. A nálunk fellelhető ajtók duplazárasak, így valódi biztonságot adnak Önnek.

Elérhető ár mindenkinek

A másik kérdés, hogy mindehhez milyen áron juthatunk hozzá, azaz mennyibe kerül konkrétan a kültérre nyíló bejárati ajtó. Természetesen ez is lényeges kérdés. Nálunk kedvező árra és gyors kiszolgálásra számíthat és természetesen a fent felsorolt szempontok mindegyikére figyelt a gyártó. 

Miskolci bemutatótermünkben személyesen is megnézhetik ajtóinkat, vagy telefonon is érdeklődhet. Várjuk megkeresését.