Blog, Fém bejárati ajtó

Kültérre csakis kültéri bejárati ajtót vegyen!

kulteri-acel-hisec-bejarati-ajto-elemek

Kültéri bejárati ajtó ami hőhídmentes?

Jó minőségű kültéri bejárati ajtó vagy „hőhíd ajtó”? Pontosan mit kell ezalatt érteni és kizárja-e egymást a kettő? Ha saját otthonunkról, házunkról van szó, akkor érdemes hosszú távban gondolkodni akkor is, ha kültérre nyíló bejárati ajtóban gondolkodunk. Nem gyakran vesz az ember házat élete során, így minden részletre érdemes ügyelnie. Ezek közé tartozik a szigetelés is, mely a  bejárati ajtó kapcsán is fontos tényező. Ha nincs megfelelően szigetelve a ház, akkor óriási fűtésszámlára számíthatunk, mely pazarlás is egyben. Ráadásul manapság egyre gyakrabban és nagyobb mértékben emelkednek ezek a költségek. A kültéri bejárati ajtó esetén emiatt erre is kell gondolnunk.

Ilyenkor egyből felmerül az, hogy érdemes hőhídmentes bejárati ajtóban gondolkodnunk

Ez azt jelenti pontosan, hogy igyekszünk lecsökkenteni a hőhíd mértékét. Sajnos valamekkora hőhíd mindig van. Nem lehet ugyanis hőhídmentessé tenni a családi házat a különböző anyagoknak köszönhetően, amikből felépül a ház.

Mi is az a hőhíd?

Teljesen más a hővezetése például a téglának és magának a habarcsnak is. Emellett létezik geometriai hőhíd is, mely szintén befolyásolja a dolgokat és akkor is létrejön hőhíd, ha például kerek alakú házban gondolkodnánk. Azonban a hőhíd nagysága csökkenthető, és ez a cél. Az általunk forgalmazott HiSec ajtók természetesen szigeteltek, így teljesen megfelelnek ennek a célnak. Fontos megemlíteni, hogy ha hideg uralkodik a házban és nem szellőztetünk rövid időre gyakran, akkor penészgombák is megtelepedhetnek, melyek károsak is lehetnek az egészségre ás akár asztmát is létrehozhatnak bennünk. Éppen ezért érdemes egyből a jó megoldásban gondolkodnunk, ha családi házra bejárati ajtót szeretnénk megvásárolni.

Milyen lényeges szempontokra ügyeljünk még ezen kívül?

Nyilván meghatározó az is, hogy tetsszen az adott ajtó, függetlenül attól, hogy példának okáért fém hőhídmentes bejárati ajtóban, vagy üvegezett bejárati ajtóban gondolkodunk. Azonban ne ez legyen a fő szempont. Amúgy is ez ízlés kérdése. Érdemes jó minőségű bejárati ajtóban gondolkodnunk még akkor is, ha ez picit drágább. Nincs annál bosszantóbb ugyanis, ha emiatt ki kell később cserélnünk a kültéri bejárati ajtót. Ilyenkor ugyanis elképzelhető, hogy az ajtófélfát is bontani kell, illetve újat kell beépíteni és ez rengeteg plusz költséggel, bontással jár.

Egy kulccsal nyitható a 2 zár a HiSec kültéri bejárati ajtóknál

Maga a biztonság is meghatározó szerepet tölt be, ha hőszigetelt kültéri bejárati ajtóban gondolkodunk. Ráadásul fejlődik a technika folyamatosan, így érdemes egyből a jó megoldásban gondolkodnunk. A HiSec ajtóink duplazárasak, így maximális biztonságot adnak Önnek és családjának egyaránt. Óriási traumát okozhat, ha betörnek hozzánk és éppen otthon tartózkodunk. Ha pedig nem vagyunk éppen otthon ilyenkor, akkor is nagy lehet a megrázkódtatás. Ilyenkor ugyanis váratlanul ér minket a stressz és elképzelhető, hogy sok holmink már pótolhatatlan és sosem fog előkerülni. Emellett a takarítás és rendrakás is sok energiát és időt emészt fel, továbbá különféle listákat is el kell készítenünk a rendőrség, illetve biztosító társaság részére. Sokkal bölcsebb megoldás ezt elkerülni egy megfelelően kiképzett kültéri bejárati ajtó segítségével.

UV védelem

Egyéb fontos szempontok gyanánt érdemes kiemelni azt is, hogy a HiSec kültéri bejárati ajtók uv védelemmel is el vannak látva. Ez azt jelenti, hogy a napsütés nem tudja egyhamar tönkretenni őket. Sajnos vannak, akik beltéri ajtót helyeznek el kültéren, ami hamar tönkre is megy emiatt.

Miből készül a kültéri bejárati ajtó?

Meghatározó az is, hogy miből készült el az ajtó. Ugyanis elég sok különbség van az acél kültéri bejárati ajtó és a fa kivitel között. Nemcsak a kinézetük miatt, hanem példának okáért a fa elvetemedhet és ápolásra is szorulhat idővel. Az üveggel ellátott ajtókat pedig sok esetben könnyen be lehet törni. Ezekre a szempontokra is ügyeljünk mikor meghozzuk a döntésünket, mely hosszú távra kell, hogy szóljon.

Mennyibe kerül?

Talán az egyik legfontosabb szempont kimaradt. A fém kültéri ajtó ára. Ezek szintén meghatározóak, de talán ezen a ponton érdemes kicsit rugalmasabbnak lennünk. Ugyanis a minőségből és egyéb tényezőkből nem érdemes engednünk. Keressen meg minket és szívesen átbeszéljük Önnel a legapróbb részletekig mindent, hogy a lehető legjobban tudjon választani! Várjuk megkeresését, hogy minél hamarabb segíthessünk Önnek.