Acél bejárati ajtó, Blog, Fém bejárati ajtó

HiSec lépcsőházi biztonsági bejárati ajtó

Engedélyezze a képeket a helyes megjelenéshez!

Acél Biztonsági lépcsőházi bejárati  ajtó = teljes biztonság

Statisztikák szerint a betörések száma lassú emelkedést mutat. Túlnyomó részt az otthonunkba a bejárati ajtón keresztül jutnak be a betörők. Ők elsősorban azt tartják szem elött, hogy minél gyorsabban, kevés zajjal jussanak be a lakásba. Miután ezt a HiSec lépcsőházi biztonsági bejárati ajtó szinte lehetetlenné teszi, ezért sokszor meg sem kísérlik a behatolást.  

Mi is a lépcsőházi biztonsági bejárati ajtó feladata?

A betörőt elbizonytalanítja az, hogy az acél biztonsági bejárati ajtók miatt elég nagy kockázatot kell vállalni ugyanis egyre nehezebb feltörni ezeket az ajtókat, vagy lehetetlen. A bejárati ajtóknál elsősorban a funkcionalitás, biztonság, kényelem fontos és csak ezután jöhet szóba az esztétikum, de a HiSec minőségi ajtók esetében a gyártó mindkét szempontra nagy hangsúlyt fektet. A bejárati ajtóknál nagyon fontos követelmény a megfelelő anyag felhasználása és az ajtó beépítésének szakszerű elvégzése is.

Milyen anyagból készüljön az ajtó?

A legstabilabb az acél utána a fa, és a műanyag. Bár bizonyos műanyag ajtók nem felelnek meg a biztonsági követelményeknek.

Mi szükséges az acél lépcsőházi biztonsági bejárati ajtó gyártásához?

A Magyar Biztosítók Szövetsége szerint elsősorban szükség van megfelelő anyagra, ami lehet fém, fa, vagy vegyes felhasználás (fém és fa kombinációja). Az acél ajtó a legerősebb, szinte áttörhetetlen ajtóként funkcionál. A fának pedig keményfának kell lennie, puhafa csak akkor jöhet szóba, ha az megegyezik a keményfa tulajdonságaival. Ezzel nem szokott probléma lenni és esztétikai szempontból is minden elvárásnak megfelel, azonban az ára szinte megfizethetetlen. Ami fontos mikor lépcsőházi bejárati acé ajtót vásárol, hogy minimum 3 pontos záródása legyen, ahol a reteszek minimum harminc centiméteres távolságra helyezkednek el egymástól. Ugyancsak fontos követelmény, hogy az ajtók jó minőségű zárral és kilinccsel legyenek felszerelve, mert csak így lehet lépcsőházi biztonsági acél bejárati ajtóról beszélni.

A lépcsőházi acél biztonsági ajtók rögzítése

Már említettük, hogy nagy figyelmet kell fordítani a lépcsőházi bejárati ajtók rögzítésére, de arra is figyelni kell, hogy megfelelő méretű rést hagyjunk a purhabnak. Hiába szerelünk fel jó minőségű bejárati ajtót, ha annak rögzítése nem megfelelő, mert például a rossz beállítás miatt eltekeredik az ajtónk. Ekkor könnyebben feltörhető a bejárati ajtónk. Ezt elkerülve kollégáink az ország egész területén elvégzik a lépcsőházi bejárati ajtaja cseréjét HiSec lépcsőházi biztonsági bejárati ajtóra. És a régi ajtaját is elszállítják.

A HiSec márka

A HiSec biztonsági fém ajtó már régóta ismert a piacon. A márkát a MABISZ (Magyar Biztosítók Szövetsége) is magasabb kategóriába sorolta a biztonsági ajtó kategórián belül. Az EU-ban is védett márkaként bejegyzésre került. A lépcsőházi biztonsági bejárati ajtónak három követelménynek kell megfelelnie: kifogásolhatatlannak kell lennie a toknak, ajtólapnak és a zárnak.

Lássuk, hogy a megkívánt követelmények hogyan teljesülnek a HiSec lépcsőházi bejárati fém ajtóknál

  • aranytolgy-szinu-hisec-acel-biztonsagi-bejarati-ajto-akcio-kupon

    Az ajtó anyaga 7 centiméter vastagságú acél, mely védelmet nyújt minden mechanikai, fizikai és kémiai behatás ellen, így szinte lehetet áttörni.  Az ajtólapban elhelyezett acélmerevítés biztosítja az ajtó stabilitását, illetve megakadályozza az ajtótokból történő kiemelését. Néhány, védelemmel ellátott zsanér is ezt a célt szolgálja.

  • A fúrás, törés ellen védett acélbetétes kilincs védő pajzs védi a zárbetétet. 
  • A zárszerkezet tizenöt plusz egy ponton záródik.
  • A reteszelés 5 ponton, 3 irányban biztosított.
  • A tokszelvény másfél milliméter vastag acéllemezből készült, ez biztosítja a stabilitást és a zárszerkezet pontos illeszkedését. 

Ezen bejárati ajtók feltörése szinte lehetetlen feladatot jelent a bűnözőknek.Már maga a HiSec márkanév is elriasztja őket.

Milyen a HiSec lépcsőházi biztonsági bejárati ajtó kivitelezése?

Mindegyik általunk forgalmazott HiSec fém biztonsági lépcsőházi bejárati ajtó megállja a helyét esztétikai szempontból is.  A vevők különböző modellek közül válogathatnak. Megtalálható az ajtó fényes és a matt változatban: sötétmogyoró, mogyoró-barna, aranytölgy és cseresznye színekben. Létezik jobbos és balos kivitel.

Mikor igazán biztonságos a lépcsőházi biztonsági bejárati ajtó?

Miután igen bonyolult szerkezetről van szó, fontos, hogy az szakszerűen legyen beépítve.  Nagy figyelmet kell fordítani a vízszintes és a függőleges pontos beállításra. A különböző vasalatok beállítása is eléggé bonyolult. Így a biztonsági ajtó csak akkor lehet igazán biztonságos, ha egy tapasztalt szakértő végzi az ajtó beszerelését. Természetesen ebben is segítségére vagyunk, ahogy azt már fentebb is említettük. Ha a lépcsőházi bejárati ajtaját okosítani szeretné, akkor nézze meg a nemrég érkezett HiSec okos zárakat is. 

További felmerülő kérdéseivel forduljon szakembereinkhez, akik készséggel állnak az Ön rendelkezésére!