Acél bejárati ajtó, Biztonság, Blog

A megbízható kültéri acél bejárati ajtó ismérvei

Kültéri bejárati ajtó cseréje előtt áll?

Ha már rendelkezünk családi házzal, vagy éppen most építkezünk és fontos, hogy megfelelő megoldásban gondolkozzunk, akkor érdemes ezt a leírást elolvasnia, hogy később ne kelljen plusz költséget, időt fordítania amiért esetleg rosszul választott elsőre.

Minimális hőhíddal rendelkező kültéri acél bejárati ajtó

A mai magas rezsi költségek miatt, ami a pandémiának köszönhetően hektikusan változhat, elengedhetetlen a meglévő házak szigetelése. Az újakat pedig enélkül már fel sem lehet építeni. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a nyílászárók is megfelelően szigeteljenek. Azok az ajtók, amik nem rendelkeznek kültéri ajtóként szigeteléssel, nem hatékonyak. Ezért csak olyan kültéri ajtóban gondolkozzunk, ami megfelel ennek a kritériumnak legyen szó üvegbetétes bejárati ajtóról vagy fa, esetleg acél kültéri ajtóról. Nem véletlen ugyanis, hogy a  hőhíd ajtó kifejezésre is egyre többen keresnek. Nyilván valamekkora hőhíddal mindig kell számolni, hiszen más-más alapanyagokból készül a ház és az ajtó és ezeknek más a hőmegtartó képessége. Azonban törekednünk kell arra, hogy ez minél kevesebb legyen.

Nem beszélve arról, hogy nyáron is fontos, hogy ne melegedjen túlságosan fel a házunk, melyet a jó szigetelésnek köszönhetünk. Ezért a jó minőségű bejárati ajtó gyártói erre nagy hangsúlyt fektetnek, ahogy az általunk forgalmazott HiSec ajtók is.

A különféle alapanyagok előnye és hátránya

Léteznek 3 rétegű üvegezett kültéri ajtók, fa ajtók és fém hőhídmentes bejárati ajtók. A fa esetében figyelnünk kell arra, hogy nehogy elvetemedjen az ajtó. Ez attól is függ, hogy rétegzett fából készült-e el az ajtó. Idővel elvetemedhet és ezáltal folyamatosan behúzhat a hideg az ajtón át. Ez hosszú távon elég nagy kiadást okozhat számunkra, mert folyamatosan lehűtheti a házat. A szeles időben ez nagyon érezhető. Az üvegajtókban pedig idővel a benne lévő gáz kiengedhet, ezáltal veszítve hatékonyságukból. Azonban az üveg cserélhető általában asztalos segítségével. Ha fa ajtóról beszélünk, akkor azt rendszeresen ápolni is kell. Az is fontos kérdés, hogy mennyire könnyen lehet áttörni az üveget. Ugyanis ez is lehet egy probléma forrása. Erre is ügyeljünk. Az acél kültéri bejárati ajtó azért praktikus, mert nem igényel különösebb karbantartást, nem jellemző rá, hogy elvetemedik és nehéz áttörni.

A biztonságról és acél kültéri ajtóról pár gondolat

Senki nem szeretné, hogy betörjenek hozzá. Főleg, ha otthon tartózkodik. Éppen ezért ez egy fontos kérdés. Abban az esetben beszélhetünk jó minőségű bejárati ajtóról, ha ennek a kritériumnak is eleget tesz az ajtó. A HiSec által forgalmazott kültéri acél ajtók duplazárasak, így valódi biztonságot adnak. Nem is gondolnánk mennyi plusz idegeskedéssel és teendővel jár, ha betörnek hozzánk. Biztosítóknak és a rendőrségnek kell jelentéseket írniuk az eltűnt holmik listája alapján, amit nekünk kell megírnunk. Abban a tudatban, hogy idegen emberek kotorásztak holmijaink között, rendet kell raknunk és ki is kell takarítanunk. Ez nagyon sok idő és lelki megrázkódtatással is jár. Ráadásul előfordulhat, hogy többé nem látjuk viszont az elvesztett tárgyakat, amik a szívünkhöz nőttek. Vannak olyan eszmei értékkel rendelkező tárgyak, amik pótolhatatlanok számunkra. 

Uv álló megoldások

Ez szintén lényeges szempont. Természetesen a HiSec, általunk forgalmazott kültéri acél ajtók rendelkeznek ezzel a paraméterrel is. Azonban előfordul, hogy sokan beltéri ajtót helyeznek el kültéri ajtóként, ami emiatt hamar tönkremehet és nem rendelkezik kellő hatékonysággal. Ezt is mindenképpen tartsuk szem előtt, mert ma már többféle kültéri ajtó kínálatából választhatunk.

Egyéb tényezők

Az is fontos egy kültéri acél ajtó esetében, hogy tetszen nekünk maga a kinézete az ajtónak. Nyilván ízlések és pofonok különbözőek, de azért ez is egy lényeges szempont. Ügyfeleink elmondása alapján olyanra is volt példa, hogy először a házaspár egyik tagjának nem nyerte el maradéktalanul a tetszését a kültéri ajtó, ám ez idővel megváltozott. Maga a minőség is egy lényeges momentum. Ebből nem szabad engednünk. Ugyanis óriási munkával járhat egy ajtócsere. Az ajtófélfát le kell bontani adott esetben, ehhez burkolóra, festőre is szükség lehet és így tovább.
Az árról nem eset szó, ami szintén lényeges szempont. Meg kell vizsgálni, hogy konkrétan milyen megoldást biztosítanak adott áron. Ezeket összehasonlítva könnyen hozhatunk döntést. A HiSec kültéri ajtók nagyon jó ár-érték arányon vásárolhatóak meg. 

Keressen minket, hogy segíthessünk a vásárlásban személyesen a miskolci bemutatótermünkben vagy telefonon!