Blog, Hőszigetelt kültéri ajtó

Családi házra kültéri bejárati ajtó iránt érdeklődik?

Dió színű üvegbetétes acél - HiSec® Kültéri bejárati ajtó

Csak ilyen megoldásban gondolkozzon amikor kültéri bejárati ajtó cseréje mellett dönt

Ha családi házban élünk, akkor teljesen más megoldásokban kell gondolkodnunk, mintha lakásra vagy társasházra választunk bejárati ajtót. Ez azzal kezdődik, hogy mivel nem leszünk „körbe fűtve”, így a szigetelésnek megfelelőnek kell lennie amikor kültéri bejárati ajtó cseréje időszerűvé válik. Sokaknál most lelt időszerű a bejárati ajtó cseréje, ezért nem véletlen, hogy a hőhídmentes bejárati ajtóra sokan rákeresnek az interneten.

Hőhíd keletkezhet a nem megfelelően szigetelet ablakainál is

Valamennyi hőhíd lesz akkor is, ha mindent leszigetelünk, azonban az nem mindegy, hogy ez mekkora mértékű. Éppen ezért nemcsak a házunk, hanem a nyílászárókat illetően is törekednünk kell arra, hogy minél kisebb legyen a hőhíd. Van, aki ott követi el a hibát, hogy a szigetelés nem megfelelő anyagból készül el, vagy túl vékony, esetleg elfelejti leszigetelni a teraszt vagy a szintek közötti födém részt. Az is megeshet, hogy meghagyjuk az elavultabb kétrétegű ablakokat. Ha azonban ezekre mind figyelünk, akkor is lesz hőhíd, ugyanis nem lehet teljesen homogén anyagból házat építeni. A téglák és a malter közti anyag különbsége is fog hőhídat eredményezni.
Emellett létezik geometriai hőhíd is. Éppen ezért arra mindenképpen ügyeljünk, hogy hőhídmentes bejárati ajtóban gondolkozzunk. Ez egy fontos szempont, ha kültéri bejárati ajtót szeretnénk vásárolni.

Milyen egyéb szempontokra ügyeljünk még kültéri bejárati ajtó vásárlása esetén? 

Kültéri acél HiSec bejárati ajtó, Dió színű egyedi dekorcsíkkal

Kültéri acél HiSec bejárati ajtó, Dió színű egyedi dekorcsíkkal

Nagyon bosszantó, ha utólag megbánjuk döntésünket és ki kell cserélni a meglévő ajtót hisz nem pár évben gondolkodik, mikor családi házra bejárati ajtót vásárol. Ezért érdemes egyből a jó minőségű ajtót kiválasztanunk. A technikai paraméterek mellett fontos a kinézet is, függetlenül attól, hogy például üvegbetétes bejárati ajtóban vagy 3 rétegű üvegezett kültéri ajtóban gondolkodunk. Ez azt jelenti, hogy többféle szempontot kell megvizsgálnunk a vásárlás előtt. Éppen ezért az általunk forgalmazott HiSec ajtók impozáns megjelenésűek is. Érdemes tudni rólunk, hogy 2008 óta foglalkozunk beltéri biztonsági ajtók forgalmazásával. Számtalan visszajelzést kaptunk elégedett ügyfeleinktől és figyelembe véve meglátásaikat a gyártó is ez alapján fejleszt. A kinézeten és a hőszigetelésen kívül lényeges szempont az is, hogy uv álló legyen a hőhídmentes HiSec kültéri ajtó. Ez azért fontos, mert ha napsütésnek van kitéve, akkor könnyen tönkremehet emiatt.

A fa bejárati ajtókkal szembeni előnyei a HiSec kültéri bejárati ajtóknak

Vannak fából készült kültéri ajtók is, ám azok elvetemdhetnek idővel. Emiatt is jó választás a HiSec acél kültéri bejárati ajtó megvásárlása. Emellett többletmunkát generálhat számunkra az olyan fából készült ajtók, amiket rendszeresen kell festeni. Talán bölcsebb ötlet egyszerűbb megoldásban gondolkodni, ami egyben praktikus is. Ezen kívül a biztonság kérdése mellett sem mehetünk el. Hiszen nyilván senki sem szeretné, hogy betörjenek hozzá.  Abban az esetben pedig, ha netán betörnek hozzánk, listát kell írnunk arról, ami eltűnt, rendőrséggel és biztosítási társasággal egyeztetve. Szinte borítékolható, hogy ebben az esetben lelki trauma is fog érni minket. Ha ez nem volna elég, a takarítás és rendrakás is a mi dolgunk lesz. Emellett le kell cserélni az ajtót a zárral együtt. Sőt, nagyobb kár is érhet minket, de éppen ezért érdemes előre lecserélni a bejárati ajtót például duplazáras ajtóra, amely elérhető webshopunkban.

Döntsön Ön is bölcsen

És válassza ki a legpraktikusabb kültéri bejárati ajtót, mely minden fontos szempontnak megfelel. Ezáltal egy problémával kevesebb lesz az életében. 

Kérjük keressen minket bátran, hogy segíthessünk Önnek a megfelelő kültéri ajtó kiválasztásában és telepítésében!