Biztonsági ajtó Ára, Blog, Fém bejárati ajtó okos zárral

Biztonsági beltéri ajtó – a teljes biztonság szavatolva

hatkazettas-havastolgy-acel-ajto-kitekinto-kozeli-kep

A beltéri ajtó biztonságát a fém ajtólap is biztosítja

Statisztikák szerint a betörések száma lassú emelkedést mutat, amely a koronavírusnak is betudható. Általában a beltéri ajtó zár feltörésén keresztül próbálnak bejutni a betörők. Ők elsősorban azt tartják szem előtt, hogy minél gyorsabban, minél kevés zajjal jussanak be a lakásba. Ezt akadályozzák meg a minőségi fém biztonsági ajtók, melyek megfelelő védelemmel vannak ellátva.

Mi is a biztonsági  beltéri ajtó feladata?

A betörőt elbizonytalaníthatják a fent felsorolt tényezők, így a legjobb esetben inkább másnál próbálkozik. Tehát a biztonsági ajtók azonnali hatást is kifejthetnek a betörés megakadályozását illetően. Ez a legfontosabb funkció egy biztonsági ajtó esetében. Emellett az esztétikum, az ajtó kinézete is meghatározó tényező a vásárló szemében. A HiSec biztonsági beltéri ajtó mindkét szempontra nagy hangsúlyt fektet. Az általunk forgalmazott ajtók ugyanis impozáns megjelenésűek és valódi védelmet biztosítanak. 

Milyen anyagból készüljön az bejárati ajtó?

Általánosságban elmondható, hogy az acél, utána a fa, és a műanyag szokott szóba jönni a biztonsági skálán. Előfordul az is, hogy bizonyos műanyag ajtók nem felelnek meg a biztonsági követelményeknek.

A HiSec acél bejárati ajtó MABISZ tanúsítvánnyal rendelkezik

Miért kapta meg a HiSec beltéri ajtói ezt ? A Magyar Biztosítók Szövetsége álláspontja szerint: megfelelő alapanyag. Ez lehet fém, fa, vagy vegyesen elkészülhet fémből és fából egyaránt. Emellett minimálisan három pontos záródásra van szükség az ajtók tekintetében.  A reteszeknek minimum harminc centiméteres távolságra kell egymástól elhelyezkedniük. Ugyancsak fontos követelmény, hogy az ajtó jó minőségű zárral és kilinccsel legyen felszerelve. Mi értelme ugyanis biztonsági ajtóban gondolkodnunk, ha rossz minőségű zárral szereltetjük fel az ajtót, ami ezáltal könnyedén feltörhető.

A biztonsági ajtók megfelelő rögzítése

HiSec Havastölgy acél biztonsági ajtó Hat kazettás

HiSec Havastölgy acél biztonsági ajtó Hat kazettás

Nagy figyelmet kell fordítanunk a beltéri ajtók rögzítésére is. Ez azt jelenti, hogy például a vasalatokat szakszerűen kell felhelyezni. Emellett, ha túl nagy távolság van az ajtó kerete és ajtó között, akkor szintén akadhatnak problémák. Egy szó, mint száz hiába szerelünk fel otthonunkba jó minőségű bejárati ajtót, ha annak rögzítése nem megfelelő.

A HiSec márka a valódi minőség nimbusza

A HiSec biztonsági ajtó már régóta ismert a piacon. Az általa gyártott ajtókat a MABISZ (Magyar Biztosítók Szövetsége) magasabb kategóriába sorolta a biztonsági ajtókon belül.
A HiSec forgalmazójaként az egész EU-ban bejegyzett védjeggyel rendelkezünk. A biztonsági ajtónak három fontos követelménynek kell megfelelnie: megfelelőnek kell lennie a toknak, ajtólapnak és a zárnak egyaránt. 

Lássuk, hogy a megkívánt követelmények hogyan teljesülnek a HiSec bejárati ajtók estén:

  • Az ajtó anyaga 7 centiméter vastagságú acél, mely védelmet nyújt minden mechanikai, fizikai és kémiai behatás ellen így szinte lehetetlen áttörni. Az ajtólapban elhelyezett acélmerevítés biztosítja az ajtó stabilitását, illetve megakadályozza az ajtótokból történő kiemelését. Néhány, védelemmel ellátott zsanér is ezt a célt szolgálja.
  • Megerősített acélbetéttel van ellátva.   
  • A fúrás, törés elleni védettséggel rendelkezik. 
  • A zárszerkezet tizenöt plusz egy ponton záródik.
  • A reteszelés 5 ponton, 3 irányban biztosított.

Ezen bejárati ajtók feltörése szinte lehetetlen feladatot jelent a bűnözők számára. Már maga a HiSec márkanév is elriaszthatja a leendő betörőt.
A HiSec ajtók kivitelére is nagy gondot fordított a gyártó. Maga a termék ugyanis megállja a helyét esztétikai szempontból is. A vevők ráadásul különböző modellek közül válogathatnak. Megtalálunk fényes és a matt változatot sötétmogyoró, mogyoró-barna, aranytölgy és cseresznye színekben egyaránt. Kínálatunkban létezik jobbos és balos kivitelű biztonsági ajtó is.

Mikor igazán biztos a biztonsági ajtó?

Ahogy ebben a cikkben már tettünk róla említést, nagyon fontos szempont nemcsak a biztonság, hanem a garancia érvényesítéséhez is az ajtó szakszerű telepítése. Nagy figyelmet kell fordítani ugyanis a vízszintes és a függőleges pontos beállításra. Ezért a biztonsági beltéri bejárati ajtó csak akkor lehet igazán biztonságos, ha egy tapasztalt szakértő végzi az ajtó beszerelését. 

További felmerülő kérdéseivel, okos zár telepítésésvel kapcsolatban forduljon szakembereinkhez, akik készséggel állnak az Ön rendelkezésére.