Acél bejárati ajtó, Blog, Kültéri ajtó

A kültéri ajtó kiválasztása családi házra nem kis feladat

Kültéri ajtó kültérre

Ha családi házra  kültéri ajtó beépítésére van szükségünk, akkor ne essünk abba a hibába, hogy csak a kinézet alapján választunk. Nyilván a megjelenés is fontos szempont, ám ezen kívül sok más is felmerül legyen szó fém kültéri ajtóról vagy üvegezett kültéri bejárati ajtóról, esetleg alumínium tokos kültéri bejárati ajtóról és így tovább. Olvassa el ezt a leírásunkat és pár perc alatt képbe kerül és nem esik abba a hibába, melyben néhány ügyfelünk már beleesett. Nevezetesen abba, hogy utólag ki kell cserélni az ajtót és rengeteg plusz költség merül fel emiatt. Menjen biztosra egyből és válassza azt a megoldást, mely a legtökéletesebb az Ön számára.

Szempontok kültéri ajtó vásárlásnál

Szigetelés


Egyik legfontosabb szempont ez alapján, hogy milyen szigeteléssel rendelkezik az adott ajtó. Ugyanis a pandémiával é a magas inflációval azt is megtapasztalhattuk, hogy a rezsi számla akár egyik napról a másikra is tud nőni drasztikusan. Éppen ezért érdemes egyfajta befektetésként tekinteni a kültéri ajtóra és csakis jól szigetelt megoldásban gondolkodni. Ezzel ugyanis sok pénzt spórolhatunk meg. Nem véletlen, hogy „hőhíd ajtó”-ként  is rákeresnek ezekre a megoldásokra. Ugyanis fontos, hogy mérsékeljük a hőhídat amennyire csak tudjuk. Megszüntetni teljesen ugyanis nem lehetséges. Valamekkora hőhíd mindig lesz. Ez azért van így, mert más-más anyagból tud csak felépülni a családi ház, így a szigetelése is különböző lesz. Nyilván lényeges a ház szigetelése, de mivel létezik geometriai hőhíd is, így teljes mértékben nem szüntethető meg a hőhíd. Az azonban sokat jelent, ha nemcsak a ház, a terasz, hanem a nyílászárók is le vannak szigetelve. A lényeg, hogy a bejárati kültéri ajtó mindenképpen szigetelt legyen. 

Biztonság

Másik fontos szempont, maga a biztonság, sőt mivel folyamatosan fejlődik a technika, így érdemes egyből a jó megoldásban gondolkodnunk. Az általunk forgalmazott HiSec ajtók duplazárasak, így maximális biztonságot adnak Önnek és családjának. Nem beszélve arról, hogy nagy traumát okozhat, ha betörnek hozzánk és éppen otthon tartózkodunk. Abban az esetben, ha nem vagyunk éppen otthon, akkor is nagy lehet a megrázkódtatás. Hiszen ez esetben váratlanul ér minket a stressz és elképzelhető, hogy sok holmink már pótolhatatlan és többé nem fog előkerülni. Nem beszélve arról, hogy a takarítás és rendrakás is sok energiát és időt emészthet fel. Emellett különféle listákat is el kell készítenünk a rendőrség, illetve biztosító társaság részére a betörés miatt. Jobb megoldás ezt elkerülni egy megfelelően kiképzett kültéri bejárati ajtó felszerelésével.

Kinézet

Természetesen, ahogy a leírás elején írtuk, meghatározó az is, hogy tetsszen az adott ajtó, függetlenül attól, hogy például fém hőhídmentes bejárati ajtóban, vagy esetleg üvegezett kültéri bejárati ajtóban gondolkodunk. Ám fontos, hogy ne ez legyen a fő szempont. Ez inkább csak ízlés kérdése.

A kültéri ajtó egy befektetés

További szempontként érdemes jó minőségű kültéri ajtóban gondolkodnunk még akkor is, ha emiatt többet kell fizetnünk. Ez is egyfajta befektetés. Annál nincs bosszantóbb, ha emiatt másik ajtóra kell kicserélnünk a bejárati ajtót, mert a kezdetekkor rosszul választottunk. Sokszor nem is gondolunk bele, hogy ilyenkor elképzelhető, hogy az ajtófélfát is bontani kell, illetve újat kell beépíteni és ez rengeteg plusz költséggel járhat a kőműves és festés költséggel együtt. Éppen ezért nem tanácsos ilyen megoldásban gondolkodnunk. További fontos szempontok gyanánt érdemes kiemelni azt is, hogy a HiSec kültéri bejárati ajtók ráadásul uv védelemmel is rendelkeznek. Ennek a lényege, hogy a napsütés nem tudja egyhamar tönkretenni az ajtó felületét. Ráadásul nemcsak kültéri ajtóknál probléma, ha nincs uv védelem, hanem az is rossz választás, mikor beltéri ajtót helyezünk el a családi ház bejárati ajtójaként kültéri ajtó helyett.

A bejárati ajtó minőségi anyagból legyen

"Aranytölgy

Lényeges szempont az is, hogy miből készült a kültéri ajtó, mert elég sok különbség van az acél bejárati ajtó és a fából készült kivitel között. Nem csupán az ajtó kinézete miatt fontos mindez, hanem amiatt is, hogy a fa elvetemedhet és ápolásra szorulhat. Azok az ajtók, amik pedig üveggel vannak ellátva, könnyen be lehet törni. E szempontokra is ügyeljünk mikor döntünk. Sok mindenről esett szó, de az egyik legfontosabb momentum kimaradt. Magának a fém kültéri ajtónak az ára. Ez szintén meghatározó, de talán ezen a ponton érdemes kicsit rugalmasabbnak lennünk és nem a minőségen, biztonságon, hőszigetelésen spórolnunk, mely visszaüthet. 

Reméljük sikerült meggyőznünk Önt. Szakképzett kollégáink várják megkeresését!