Blog, Hőszigetelt kültéri ajtó, Kültéri ajtó

Hőszigetelt nyílászáró a Hisec-től országos beépítéssel

Dió színű üvegbetétes acél - HiSec® Kültéri bejárati ajtó

Csak hőszigetelt nyílászáró cseréjében érdemes gondolkodnunk

Érdemes hosszú távon gondolkodva jó minőségű bejárati ajtóban gondolkodnunk, ha szeretnénk, hogy ne legyen folyamatos kiadásunk amiatt, amiért maga a kültérre nyíló bejárati ajtó nem megfelelő minőségű. Tehát első számú szempont, hogy hőszigetelt nyílászáró beépítést válasszuk.

Milyen módon lehet összefüggés a kettő között?

Egyrészt a rossz minőségű ajtót idővel kénytelenek leszünk cserélni, ami újabb kiadást generál, ami plusz kőműves, festő munkát is magában rejthet. Ugyanis például a beltérre szánt ajtók nem elég strapabíróak. Nem rendelkeznek uv védelemmel, mint az általunk, kimondottan kültérre szánt és hőszigetelt nyílászáró, vagyis ajtó. Ugyanis, ha nem rendelkezik megfelelő szigeteléssel az ajtó, akkor folyamatosan fizethetünk a megnövekedett fűtés miatt, sőt talán nyáron is, hiszen, ha túl meleg van a házban, akkor a klíma üzemeltetési költségei megnövekednek majd. Éppen ezért nem elég leszigetelni a házat és a teraszt megfelelő módon. Hanem lényeges szempont, hogy a nyílászárók is le legyenek szigetelve. Az ablakok esetében ma már minimum háromrétegű alakban érdemes gondolkodni.

Hőszigetelt nyílászáró és üveg

 A 3 rétegű hőszigetelt üvegezett kültéri ajtók hatékonyabbak, mint a vékonyabb társaik. Léteznek azonban fém hőhídmentes bejárati ajtók is. Illetve minimális hőhíddal rendelkező ajtók. Némi hőhíd ugyanis minden esetben fellelhető. Ezt nem lehet elkerülni. Ez azért van, mert a különféle anyagok, amikből a ház felépül más-más szigetelési paraméterekkel rendelkeznek. Ezen kívül létezik geometria hőhíd is, így az sem jelent tökéletes megoldást, ha más alakú házat építünk fel. Éppen ezért számolni kell a hőhíddal, de nem mindegy, hogy az milyen mértékű. Létezik olyan profi szigeteléssel rendelkező ablak, mely akár jobban szigetel, mint a szigeteléssel ellátott fal. Ez nyilván a fal szigetelésének mértékétől, minőségétől is függ.

Ne  csak az ajtó legyen hőszigetelt, hanem a falak is

Kültéri acél HiSec bejárati ajtó Fehér színben - dekorcsíkokkal

Kültéri acél HiSec bejárati ajtó Fehér színben – dekorcsíkokkal-hőszigetelt nyílászáró

Maga a szigetelés egy befektetés is egyben, mely hosszú távon egész biztosan megtérül, főleg a növekvő energetikai árak világában. Emellett a kültérre nyíló bejárati ajtó alapanyaga is meghatározó a szigetelésen kívül. Nem mindegy, hogy alumínium tokos kültéri bejárati ajtóról, vagy fémtokos üvegezett kültéri ajtóról beszélünk. Meghatározó az is, hogy fából vagy üvegezett kültéri bejárati ajtóról beszélünk, esetleg a kettő ötvözéséről.  Maga a fa nagyon szép látványt nyújthat, ám idővel elvetemedhet. Ráadásul ápolni kell folyamatosan, hogy megtartsa impozáns megjelenését. Emiatt sokkal népszerűbb megoldás a fém hőszigetelt nyílászáró. Ez gyakorlatilag egy örök darab még akkor is, ha gyakran használjuk.

A hőhíd egy valódi probléma ezért hőszigetelt nyílászáró szükséges

Visszatérve a hőhíd problémára, ha hideg uralkodik a házban és nem szellőztetünk rövid időre gyakran, akkor penészgombák is megtelepedhetnek, melyek károsak is lehetnek az egészségre ás akár asztmát is okozhatnak. A penészgomba két nagy ellensége ugyanis a friss és meleg, száraz levegő. Ha azonban nagy a hőmérsékletkülönbség, akkor a lecsapódó levegő vizesedést hoz létre. Ez általában az ablaküvegen következik be, mert itt a legnagyobb a hőmérsékletbeli különbség.

A jó minőségű bejárati ajtónak mik az egyéb fontos tényezői?

Az is meghatározó, hogy tetszik-e az adott ajtó, függetlenül attól, hogy fém hőszigetelt nyílászáró ajtóról van-e szó vagy üvegezett kültéri bejárati ajtóról. Ám az a javaslatunk, hogy ne ez legyen a legfontosabb szempont. Arra is volt már példa, hogy a házaspár egyik tagjának nem annyira tetszett a kültéri ajtó, de idővel megváltozott a véleménye, hisz a tapasztalatok pozitívak voltak.  Ezen kívül érdemes jó minőségű bejárati ajtóban gondolkodnunk még akkor is, ha ez picit drágább, mert nincs annál bosszantóbb, amikor emiatt ki kell később cserélnünk a bejárati ajtót. Ez nagy átalakításokkal járhat ugyanis, hiszen elképzelhető, hogy az ajtófélfát is bontani kell, illetve újat kell beépíteni, mely többlet költséget, időt és energiát generál számunkra.

A hőszigetelt nyílászáró biztonsága

Maga a biztonság is meghatározó szerepet tölt be, mikor hőszigetelt kültéri bejárati ajtóban gondolkodunk. Arról nem is beszélve, hogy fejlődik a technikai tudomány, így jobb megoldás lehet egyből a legjobb megoldást választani. Az általunk forgalmazott ajtók duplazárasak, így maximális biztonságot adnak Önnek. Sokan csak tapasztalati úton tudják átérezni, hogy nagy traumát okozhat, ha betörnek hozzájuk és éppen otthon vannak. Még, ha nem is vagyunk éppen otthon ilyenkor, akkor is nagy lehet a megrázkódtatás.Ekkor ugyanis váratlanul ér minket a stressz és az is előfordulhat, hogy sok holmink már pótolhatatlan és nem látjuk viszont soha többé. Ráadásul a takarítás és rendrakás is sok energiát és időt emészthet fel. Arról nem is beszélve, hogy ilyenkor általában különféle listákat is el kell készítenünk a rendőrség, illetve biztosító társaságnak. Ehelyett menjünk egyből biztosra.  

Vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy minél hamarabb segíthessünk Önnek!