Biztonság, Blog

Ha bejárati ajtó, akkor legyen fém bejárati ajtó

Hisec-Mabisz minősítés

Jelenleg a fém ajtók az egyik legmegbízhatóbb bejárati ajtók

Elképzelhető, hogy eddig csak rémálmainkban köszönt vissza az a képsor, hogy irodánkba, vagy hazaérve betört ajtó és felforgatott lakás, illetve ház vár ránk. Ha átéltünk már hasonló traumát, vagy nem szeretnénk, hogy részünk legyen ebben, akkor érdemes biztosra mennünk és a legjobb minőségű biztonsági ajtóban gondolkodnunk.
A technika fejlődésével egyre elavultabbá válnak a régi konstrukciók. Ráadásul mivel egyre többen cserélik le a nyílászárókat korszerűbb, biztonságosabb megoldásokra, így idővel a miénk is egyre elavultabbá válik.  Amikor új lakás, ház tulajdonosai vagyunk, akkor mindenképpen érdemes azonnal a legjobb biztonsági fém bejárati ajtóban gondolkodnunk.

Milyen kár ér minket betörés alkalmával, amire esetleg eddig nem is gondoltunk?


– bosszankodás, stressz, trauma (ki tudja milyen idegenek kutakodtak otthonunkban), veszteségélmény (akár eszmei értékkel bíró, pótolhatatlan tárgyak elvesztése)
– anyagi kár
–  időveszteség (rendrakás, károk javítása, rendőrségi és biztosítónál tett bejelentés, a különféle holmik újból történő beszerzése, megvásárlása)

A biztonsági fém ajtó megvásárlása nem költség, hanem inkább befektetés

Modern-mintás-Feher-HiSec-Fém-Biztonsagi-Ajto-nyitva

Modern-mintás-Feher-HiSec-Biztonsagi-Ajto-nyitva

Ha csak egyszer is betörnek hozzánk, annak a költsége többnyire a többszöröse lehet egy biztonsági bejárati ajtó árához képest, melyre éppen ezért befektetésként kell gondolnunk.
Ha végig gondolja, hogy egyszeri pénz kiadással, akár néhány cipő áráért megvásárolhatja a nyugalmat és biztonságot Önmaga és családja számára, akkor befektetésként fog a HiSec minőségi ajtókra tekinteni. Teljes körűen, ingyenes felmérés után kiszállítjuk, felszereljük az új ajtót és a régit is elszállítjuk. Ön pedig nyugodt lehet, mert mostantól minőségi fém biztonsági ajtó garantálja, hogy ne essen bántódása sem Önnek, sem családjának és hogy ne tudjanak mások semmilyen féltve őrzött tárgyat eltulajdonítani otthonából. Ha ugyanis betörnek Önhöz, annak csak hátránya lehet, melyet jobb minél hamarabb megakadályozni.

Miért fém ajtó legyen beépítve otthonunkba

A BRFK és különféle biztosító társaságok szakemberei egyértelműen meghatározták, hogy a műanyag ajtók kevésbé biztonságosak a betöréseket illetően. A fa ajtókat nehezebb feltörni, de az igazi biztonságot a fém és vegyes típusú ajtók szavatolják. Nem véletlen, hogy a széfeket is ebből az anyagból készítik el. A betörők nem azt vizsgálják, hogy volt-e betörés a környéken vagy sem, hanem, hogy mennyi időbe telik és mekkora zajjal jár maga a betörés. Ahova könnyű szerrel be lehet törni egy percen belül, azt előszeretettel választják. Ha azonban egy minőségi biztonsági ajtóval találják magukat szemben, akkor másik célpontot választanak, ahova könnyebb betörniük.

Az általunk forgalmazott ajtókat a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) magasabb biztonsági kategóriába sorolta minősítése során. Ha az Ön és családja védelméről van szó, akkor nem szabad kísérletezni, biztosra kell mennie.
Mai világunkban ugyanis gyakran előfordul a betörés, de ezen kívül a besurranásra is gyakran van példa. Éppen ezért az automatikusan záródó ajtók teljes védelmet biztosítanak Önnek és gyermekeinek is. Elég ugyanis egy óvatlan pillanat, hiszen sok esetben alkalom szüli a tolvajt…

A MABISZ megfelelési feltételei:

Biztonsági bejárati ajtóról, akkor beszélhetünk, ha a MABISZ által mindegyik feltétel megvalósul a következő szempontok közül, melyek természetesen biztonsági ajtóinkra érvényesek: 
– 3 perces áttörésgátlás
–  legalább egymástól minimum 30 centiméterre lévő 3 reteszelési pontos záródás,
– biztonsági és mechanikai védelemmel ellátott zárbetét,
–  minél több oldalon záródó ajtólap,
– ajtólapban elhelyezett acélmerevítés,
– tokból történő kiemelés elleni védelemmel ellátott zsanérok (lásd például rejtett zsanérok segítségével, melyek csukott ajtó esetében nem láthatóak)

A fém biztonsági ajtó további előnyei:

  • anyagának köszönhetően nagyon masszív
  • magas ellenálló képesség a fizikai, mechanikai és kémiai behatásokkal szemben
  • nagy tűzgátlási tulajdonság

Ne kísérletezzen, menjen biztosra, ha az Ön és családja védelméről van szó és válasszon minket!