Ajanló, Blog

Normál és kültéri harmonika ajtók kiválasztási szempontok

premium-acel-hisec-ajto-metszeti-kep-1

Kültéri és beltéri harmonika ajtók között van különbség

Az ajtók esetén – legyen szó normál vagy harmonika ajtókról -, a legfontosabb különbség, hogy beltéri vagy kültéri ajtóról beszélünk. Ebből következik az is, hogy a beltéri ajtót ne használjuk kültéren. Ugyanis a normál és kültéri harmonika ajtókat jobb esetben UV állóvá teszik. A Nap ugyanis hamar tönkretenné őket. Azonban a beltéri ajtó nagyon hamar tönkremennek. Nincsenek kitéve nagyobb hőmérsékletingadozásnak sem. A következő fontos paraméter, maga a hőszigetelés. Enélkül gondban lehetünk és elég magas rezsiszámlát kell kifizetnünk, ha az ajtón keresztül kiszökik a meleg levegő, de nyáron a klíma is többet fog dolgozni. Mivel a rezsicsökkentett ár felett drasztikusan megnövekedtek a díjak, így ez is fontos szempont lehet.

Miből vannak a harmonika ajtók?

A kültéri harmonika ajtók általában műanyag, fa vagy PVC-ből készülnek el. Előfordulhat, hogy méretre kell legyártatnunk, ha viszonylag különleges igényeink vannak. Emiatt az ára is jóval magasabb lehet az ajtónak. Azonban egyéb tényezők is meghatározzák az árat: nemcsak az anyaga, mérete, hanem a színezése is. Általában a fehér ajtók a legolcsóbbak, mert ezekre nem kerül különleges fólia, amivel könnyedén lehet megszínezni az ajtókat. Nyilván maga a minőség is meghatározó faktor. Mindenképpen érdemes személyesen tesztelni az ajtókat és ne csak webshopon keresztül rendeljük meg őket, fénykép alapján.

Üvegbetétes harmonika ajtók?

Az sem mellékes, hogy azon kívül, hogy fából, vagy műanyagból készül el az ajtó, rendelkezik-e üvegbetéttel. Ez főleg a megjelenés miatt lényeges szempont, de gondoljunk a biztonságra is. Egy ajtónak ugyanis azt a funkciót is el kell látnia, hogy nehezen legyen áttörhető. Ez műanyag ajtók esetén könnyebben kivitelezhető általában, sőt a fa ajtókat is könnyebben át lehet törni az acél ajtókhoz képest. Vásárolhatunk használt kültéri harmonika ajtót is. Ez azonban picit rizikós, mert nem kapunk mellé garanciát és az ajtó belső sérülését nem biztos, hogy észrevesszük elsőre. 

Ha a stabil és biztonságos normál kültéri bejárati ajtót választaná inkább

Mi jelenleg nem tudunk kültéri harmonika ajtókat biztosítani Önnek, de az eredeti, különleges HiSec ajtók megtalálhatóak kínálatunkban. Vannak beltéri biztonsági ajtóink is és, több mint 10 év tapasztalattal rendelkezünk, sok száz ajtót értékesítettünk már. Ennek köszönhetően mindent tudunk a beltéri és kültéri ajtókról, ami fontos lehet.

Emellett különleges kiegészítőket is árusítunk webshopunkban és mintaboltunkban egyaránt. Jöjjön el személyesen és próbálja ki az általunk elérhető ajtókat.