Acél bejárati ajtó, Blog

Obi kültéri bejárati ajtó, vajon jó választás?

Dió színű üvegbetétes acél - HiSec® Kültéri bejárati ajtó

Az Obi ajtó kínálata egészen bő

Az Obi kültéri bejárati ajtó iránt érdeklődők számos ajtó közül választhatnak. Érdemes több szemszögből végiggondolni első lépésben, hogy konkrétan mire van szükségünk. Beltéri ajtó esetében mások az igények, de kültéri ajtót kiválasztva sok mindent számba kell vennünk. Először is le kell mérnünk az adott méretet, hogy tudjuk mekkora méretben kell gondolkodnunk. Az is elképzelhető, hogy jelenleg dupla ajtó is elhelyezhető, de nekünk el a normál méretű ajtó is. Ha nem szándékozunk nagyobb bútorokat vagy egyéb tárgyakat mozgatni rendszeresen, akkor jó megoldás lehet. 

Átalakítást is igényelhet az új, nemcsak obi-s bejárati ajtó

Sokan emiatt akár befalazzák az egyik ajtó méretének megfelelő falfelületet. Az Obi kültéri bejárati ajtó kiválasztása előtt azt is gondoljuk végig, hogy milyen anyagból készüljön el az adott ajtó. Műanyag, fa vagy acél? Általában ezek a legnépszerűbbek. Nem mindegy azonban, hogy hol lesz felszerelve az adott ajtó. Lakásban, házban vagy egy melléképületben, garázsban. Ezek ugyanis más-más megfontolást igényelhetnek. 

Cordoba - kültéri műanyag bejárati ajtó 5 kamrás

Cordoba – kültéri műanyag bejárati ajtó 5 kamrás

A biztonság fontossága bejárati ajtó esetén

Ha lakásra, házra szánjuk, akkor a biztonság nagyon fontos. Éppen ezért mi csakis acél ajtókban gondolkodunk. Ez egy jó választás lehet és már speciális fóliákkal akár fa hatású ajtókat is tudunk imitálni. Fontos az is, hogy elnyerje tetszésünket az adott ajtó, mégiscsak a ház egyik éke lesz. Ezen információk birtokába már könnyedén tudunk Obi kültéri bejárati ajtók közül válogatni, de szakboltban is keresgélhetünk, ahol kimondottan az ajtókon és zárakon van a hangsúly. Az általunk elérhető HiSec ajtók már bizonyítottak a piacon, így mi csakis ezek kereskedésével foglalkozunk.

Hisec kül és beltéri bejárati ajtó

Telefonon, e-mailen vagy személyesen mintaboltunkban is adunk tanácsot, ha szükségét érzi, így együtt is ki tudjuk választani a legmegfelelőbb modellt. Kültéri ajtó esetén a hőszigetelésre is ügyelni kell, mellyel jelentősen csökkenthető a rezsiszámla, főleg, ha hőszigetelt házról beszélünk, melyek nyílászárói megfelelően le vannak szigetelve. A legbiztonságosabb ajtók több ponton záródnak és megfelelő vastagságúak. Nyilván a hőhíd hatását nem lehet nullára redukálni, mert egy építkezés esetében különféle alapanyagokból készül el a ház, mely különböző módon szigetel. Ettől függetlenül törekednünk kell arra, hogy a lehető legjobb szigetelést biztosítsuk. 

Ha Obi kültéri bejárati ajtóban gondolkozunk akkor nézzük meg a műszaki paramétereket mielőtt megvásárolnánk az adott ajtót. Gyakorlatilag ezt minden esetben érdemes megvizsgálnunk, hogy utólag ne érjen bennünket meglepetés.