Ajanló, Blog

Milyen a jó bejárati ajtó kilincs?

Megerősített kilincs - kívül gombos - Hisec ajtóhoz. (választható bal, jobb)

Többféle szempontból érdemes megvizsgálnunk, hogy milyen a jó bejárati ajtó kilincs

Az első szempont a kinézet, a második pedig a funkcionalitás.
Kezdjük az elsővel. A piacon ma már elég bő a kínálat. Létezik rozettás, szatén elnevezésű kilincs, de fellelhető az interneten topáz és egyéb fantázianevet viselő ajtókilincs is.
Nyilván az ajtó kinézettől függ az, hogy melyiket érdemes kiválasztanunk magunknak. A díszesebb változatú, akár antikolt hatású kilincs egy klasszikus ajtóhoz illik. A modern, lekerekített formák pedig szintén nagyon népszerűek.

Emellett létezik gombos ajtó kilincs

Ez az ajtó kilincs lehetővé teszi azt, hogy csak az egyik irányból legyen nyitható az ajtó (belülről). Ez nemcsak beltéri, hanem kültéri bejárati ajtó esetében indokolt lehet, hiszen így nem kell bezárni az ajtót, elég becsukni az ajtót, és így a másik oldalról nem lesz kinyitható. Orvosi rendelőkben elég gyakori megoldás.
Fontos megvizsgálnunk, hogy milyen alapanyagból készül el a bejárati ajtó kilincs. Érdemes a rozsdamentes acél mellett letenni a voksot, de természetesen más megoldás is szóba jöhet. Egyszerűbb megoldás lehet az alumínium kilincs, mely szintén használatos lehet kültéren is. Nézzük meg, hogy jobbos vagy balos ajtóra kell a kilincset felszerelni, mert ez is fontos szempont.


Nézzük a HiSec ajtó kilincset

A funkcionalitás részét képezi az is, hogy a bejárati ajtó kilincs rendelkezik-e például külön extra megerősítéssel. Az általunk forgalmazott HiSec ajtókkal kompatibilis kilincsek között találhat ilyen megoldást is. Ez azért lényeges, mert egy biztonsági ajtó kötelező kelléke. 

Hisec-kilincs és tartozékai

Ha ugyanis nem elég biztonságos az ajtózár és a kilincs, akkor hiába mondható el ez az ajtóról, könnyen be lehet majd törni. Ezért is van erre egyre nagyobb igény. A bejárati ajtó kilincs másik közkedvelt funkciója a ledes világításNagy szolgálatot tud tenni számunkra, mikor este a sötétben kell megtalálnunk a zárat. Nagyjából ezek a legfontosabb szempontok a kilincseket illetően. 

További kilincsek, ami nem HiSec

Vannak még a funkcióik, alapanyaguk alapján többféle kategóriába oszthatjuk őket. Léteznek például műanyag kilincsek, bejárati ajtó vagy erkélyajtó kilincsek. Ezeknél más-más szempont érvényesül. Egy tolóajtóra is másfajta megoldásban kell gondolkodnunk. Érdemes az ajtóvásárlásnál kompatibilis kilincsben gondolkodni. Ugyan vannak egyéb kilincs kiegészítők, mint például kilincslyuk szűkítő, átmenő rögzítő csavarok, kitekintő és így tovább. Ám a tapasztalat, hogy a gyári, illetve gyártó által javasolt megoldásokat érdemes választani és hosszú távon így járunk a legjobban.

Ha a bejárati ajtó kilincs kapcsán felmerült egyéb kérdése, akkor keressen minket bátran. Nemcsak telefonon, hanem online, sőt mintaboltunkban is rendelkezésére állunk. 

Ráadásul nemcsak a megfelelő kilincs, hanem ajtó kiválasztásában is tudunk segíteni. Partnereink a régi ajtaját is leszerelik, elszállítják kérésére. A HiSec acél biztonsági ajtókkal kompatibilis okos zárainkat pedig itt tudja megnézni.