Acél bejárati ajtó, Ajanló, Blog

Kültéri fém bejárati ajtó üvegbetéttel és alumínium tokkal

A megjelenés és a szigetelés fontossága kültéri ajtó esetében

Meghatározó, hogy családi házunkra milyen kültéri ajtót helyezünk el. Erre többféle lehetőség van és számtalan szempont. A legfontosabbat összegyűjtöttük Önnek és ajánlunk konkrét terméket is, ha biztosra akar menni. Érdemes végig olvasnia a cikket, mert utólag megbánhatja, ha nem ez alapján hozza meg döntését. Az egyik szempont ugyanis maga az ajtó kinézete.  Ezzel fogják az Ön házát azonosítani, belépéskor ezt látja először az ember, így ennek van némi szerepe. Azonban nem szabad csak ez alapján dönteni. Vannak például fém kültéri ajtók és például 3 rétegű üvegezett kültéri ajtók is. Családi házra bejárati ajtó tekintetében azonban hőszigetelt kültéri bejárati ajtóban érdemes gondolkodnunk. Ez akkor is igaz, ha még nincs leszigetelve a háza. Ugyanis a nyílászárók szigetelése lényeges szempont. Sokan megbánják azt, hogy ha erre nem gondolnak. Az emelkedő fűtési költségek mellett ugyanis rengeteg pénzt spórolhatunk meg.

A nyílászárók cseréje is kell a jó/jobb szigeteléshez

Az ablakokat is szokták ma már akár négyrétegű üvegre kicserélni, de a háromrétegű is nagyon kelendő. A kétrétegű üvegablakokkal általában az a probléma, hogy nem szigetelnek megfelelően és nem biztos, hogy elfér bennük a háromrétegű üvegablak. Sokan választják azt megoldásnak, hogy redőnyt vásárolnak, mely hatására ugyan sötétet lesz a házban, de szigetelés szempontjából, főleg szeles időben sokat jelenthet. Főleg a hőszigetelt változatok. Ez csak abban a helyzetben működik nagyon hatásosan, ha teljesen lezárt a redőny és ablaküveg közti légrés, azaz nem mozog benne túlságosan a levegő, mely szintén létrehoz egy újabb szigetelési részt. Az általunk forgalmazott HiSec kültéri ajtók természetesen impozáns megjelenésűek és szigeteléssel is rendelkeznek, így ennek a két első szempontnak abszolút megfelelnek.

A  hőhídról röviden


 A másik dolog, ami elő szokott kerülni ezzel kapcsolatosan az a hőhídmentes kültéri ajtó kérdéskörére vonatkozik. Törekednünk kell a szigeteléssel arra, hogy minimális legyen a hőhíd, de teljes mértékben hőhídmentes megoldások nem léteznek. Ugyanis más-más anyagok felhasználása és vastagsága különböző módon szigetel. Éppen ezért nem lehet teljes mértékben kiiktatni a hőhídat, így a szó szoros értelemben nem létezik teljes mértékben hőhídmentes bejárati ajtó. Létezik emellett geometriai hőhíd is, mely nem szüntethető meg. Elég, ha törekszünk arra, hogy megfelelően legyen szigetelve a kültéri bejárati ajtó. Emellett természetesen érdemes megfelelően szigetelő ablakban gondolkodni és a házat is leszigetelni, ha nincs rajta szigetelés. Ez vonatkozik a teraszra is. 

Mi lesz a biztonsággal?

Egyéb más szempontok is szóba jönnek természetesen. Ezek közé tartozik maga a biztonság. Ugyanis hiába néz ki szépen az ajtó és van megfelelően leszigetelve, ha könnyedén kinyitható. Éppen ezért érdemes csakis megfelelő biztonságot adó ajtóban gondolkodnunk. Természetesen az általunk elérhető HiSec fém kültéri ajtókról ez is elmondható, ugyanis dupla zárral rendelkeznek.  E tekintetben érdemes végig gondolnunk, hogy például fémtokos kültéri bejárati ajtóban gondolkodunk-e, de emellett elérhető a piacon a üvegbetétes kültéri bejárati ajtó. Elsőre furcsának tűnhet, de léteznek olyan vályogból készült házak, amikről elmondható, hogy könnyebb a falon át betörni akár egy csákány segítségével, mint az ajtón keresztül. A lényeg, hogy a biztonság oltárán ne áldozzuk fel a túl nagy esztétikai igényünkre irányuló elképzeléseinket, hiszen nemcsak a megjelenés, hanem maga a biztonság is nagyon fontos.

Egyéb paraméterek

Később csalódást okozhat, ha valaki beltéri ajtót helyez el kültéri ajtóknak. Példának okáért az általunk elérhető kültéri ajtók uv védelemmel is rendelkeznek. Ez nagyon fontos, mert napsütés következtében ebből lehet problémánk. Éppen ezért figyeljünk erre is. Emellett az is fontos információ lehet, hogy milyen áron értékesítik számunkra az adott ajtót. Talán ez az egyetlen pont, ahol érdemes kompromisszumot kötni, a többi tényező helyett. Hiszen, ha az ajtó nem tetszetős, nincs leszigetelve és nem biztonságos, a minősége is kifogásolható, akkor hiába olcsó, nem lesz jó választás ebben gondolkodnunk. Nyilván ettől függetlenül ne vásároljuk meg túl magas áron az adott ajtót.   

Ha bármiben tudunk segíteni Önnek a kültéri ajtókat illetően, akkor bátran vegye fel velünk a kapcsolatot!