Acél bejárati ajtó, Blog

Kültéri bejárati ajtó cseréje aktuális olvassa el ezt a cikket

Modern-mintás-Antracit-HiSec-Biztonsagi-Ajto-nyitva

Fontos a kültéri bejárati ajtó kinézete

A nagy termékkínálatban könnyű manapság elveszni a részletekben. Éppen ezért igyekszünk lényegre törően leírni a legfontosabb paramétereket, ha kültéri bejárati ajtóban gondolkozik. Többféle szempont is van, amit érdemes ez esetben figyelembe venni. Ezekre általában sokan nem gondolnak és később megbánják mindezt. Ilyenkor általában szóba kerülnek különféle fogalmak: hőhíd ajtó, fémtokos kültéri ajtó, üvegbetétes bejárati ajtó, acél kültéri ajtó és így tovább. Az egyik fontos szempont maga a kinézet. Nyilván senki sem szeretne olyan terméket választani, ami nem tetszik neki. Ezért is van, hogy sokan az üvegezett kültéri bejárati ajtót választják, mások figyelve a hőszigetelésre a 3 rétegű üvegezett kültéri ajtót teszik az első helyre. 

Tekintsünk ezekre a szempontokra külön-külön. Ez alapján a kinézetet vegyük először szemügyre. Meghatározó, hogy hogyan néz ki az ajtó, hiszen ezzel azonosítjuk a házunkat és a vendégek is ezt teszik. Túl gyakran nem kell lecserélni az ajtót, így érdemes egyből a megfelelőt kiválasztani.

Kültéri bejárati  ajtó, mely kevés hőhíddal rendelkezik

Ugyanis egy másik fontos szempont a szigetelés kérdése. A kültérre nyíló bejárati ajtó esetén lényeges az, hogy ne hozzon létre túl nagy hőhídat. Azonban valamennyi hőhíddal számolni kell, ugyanis nem létezik teljesen hőhídmentes ajtó. Létezik geometriai hőhíd az épület formája alapján, de maga a tégla és habarcs közt is van némi hőhíd, hiszen nem homogén módon ugyanolyan anyagból készül el a fal. Erre nincs is lehetőség. Ezért nem szüntethető meg teljesen a hőhíd, de törekedni kell arra, hogy minimális legyen. Ezen kívül arra is ügyelni kell, hogy rendszeresen szellőztessünk és kifűtsük a házat különben kialakulhat a penészesedés, főleg olyan helyiségben ahol ruhát szárítunk. Általában a mostani házakat le szokták szigetelni egyre vastagabb akár grafitos szigeteléssel, de a nyílászárók esetén is fontos erre ügyelnünk. Éppen ezért az általunk forgalmazott  HiSec ajtó szigeteléssel vannak ellátva.

Maga a biztonság is nagyon meghatározó

Fontos tehát az esztétikai megjelenés a kültérre nyíló bejárati ajtó esetén és a hőszigetelés, de ez azért még korán sem minden. Meghatározó ugyanis az is, hogy mekkora biztonságot fog adni az ajtó. Nyilván senki sem vágyik arra, hogy egyszer csak arra menjen haza, hogy betörtek a házába. Nagy traumát okozhat mindez, főleg ha akkor törnek be mikor otthon vagyunk. A családunkat is érheti inzultus, ami nem játék. Ezután össze kell írnunk, hogy mi az amit eltulajdonítottak és a rendőrséggel, biztosítási társasággal is egyeztetni kell. És ezután a rendrakás és takarítás sem egy felüdítő tevékenység. Emellett az is meghatározó szempont, hogy olyan dolgokat is ellophatnak tőlünk, ami sosem fog előkerülni vagy inkább eszmei értékkel rendelkezik.
Emiatt nem szabad erre esélyt adni. Jobb egyből a biztonságban gondolkodva megfelelő zárral rendelkező kültéri ajtót választani. Az általunk elérhető HiSec ajtók dupla zárral rendelkeznek, így elmondható, hogy ennek a kritériumnak is eleget tesznek. Sajnos sokan nem gondolnak abba bele, hogy az ajtó lecserélése biztos, hogy kötelező, ha betörnek Önhöz. Ha ezt hamarabb megteszi, mielőtt betörnek Önhöz, akkor egyfajta befektetésként megakadályozhatja azt, hogy egyéb költségekkel kelljen ezen felül számolnia.

Ez azért nem mindegy és így attól sem félnie, hogy inzultus éri, vagy hogy napokig nem tud hozzájutni holmijaihoz a betörés miatt, amíg a helyszínelés és ügyintézés véget nem ér.

Egyéb fontos szempontok

Ha pontosak akarunk lenni, akkor a kinézet, biztonság és szigetelésen kívül a kültéri bejárati ajtókat illetően még két fontos szempontot kell megemlítenünk. Az egyik maga a minőség, a másik pedig a vételára az ajtónak. Inkább legyen drágább, de jó minőségű, mintsem pár éven belül le kelljen cserélni az ajtót. Az általunk elérhető ajtók kiváló minőségűek és reális áron érhetőek el. Emellett rendelkeznek uv védelemmel is, így nem baj, ha süti őket a Nap. Ez is lényeges szempont lehet az Ön számára. 

Miért válasszon minket?

Cégünk ráadásul 2008 óta beltéri biztonsági ajtókkal is foglalkozik, így nagyon sok tapasztalatunk gyűlt össze a témában. Az ügyfeleink sok hasznos tapasztalatokat osztottak meg velünk, így ezeket figyelembe véve fejlesztettük a termékpalettánkat.

Keressen minket, hogy kérdéseire választ adhassunk!