Acél bejárati ajtó, Blog

Miért fontos jó minőségű bejárati ajtóban, illetve megfelelő méretekben gondolkodnunk?

mogyoro-barna-matt-modern-megjelenesu-hisec-acel-biztonsagi-ajto-akcio

Manapság egyre kifinomultabb módon törnek be otthonunkba a betörők. A technikai fejlődés ezen a területen is nyomon követhető. Éppen ezért nagyobb figyelmet kell fordítanunk arra, hogy minőségi ajtókat válasszunk. Fontos ugyanis, hogy megvédjük szeretteinket és önmagunkat egy esetleges rablótámadástól. A féltve őrzött tárgyak is védelemre szorulnak, melyek pótlására sok esetben nincs lehetőség.

Ha Ön új biztonsági ajtóban gondolkodik, vagy csupán a zárat szeretné cserélni meglévő HiSec ajtóján, akkor is érdemes elolvasnia cikkünket. 

A bejárati ajtó méretek esetében többféle eltérés lehetséges, így a leghatékonyabb és legegyszerűbb, ha személyesen mérjük fel az Ön otthonában, irodájában a paramétereket.
Nem mindegy, hogy beltéri vagy kültéri ajtókról beszélünk. A Hisec ajtók beltéri bejárati ajtók.
Az ajtó telepítése során elképzelhető, hogy utólag a falat javítani kell, tapétázásra is sor kerülhet, de ebben is számíthat ránk. Önnek semmire sem lesz gondja miután a legmagasabb minőséget választotta és megrendelte a HiSec biztonsági ajtót.

Milyenek a biztonságos, megfelelő bejárati ajtó és zár méretek?

Hazánkban a legtöbb biztonsági ajtó szabvány szerinti mérete, vagyis a beépítésükhöz szükséges falnyílásuk 100/210 centiméter.  Vannak azonban ennél kisebb méretezésű bejárati ajtó méretek is.
Nyilván esete válogatja, éppen ezért mi díjmentesen vállaljuk a felmérést. Ezután pedig komplexen mindent lebonyolítunk. Az új ajtó beszerelésén túl, a régit is elszállítjuk.
A bejárati ajtó méretek esetében sokan nem veszik figyelembe, hogy óriási különbség van a barkácsáruházakban fellelhető 5 és az általunk forgalmazott 7 centiméter vastagság között. A HiSec hozzávetőlegesen 2015 óta nem gyárt 5 centiméter vastagságú ajtókat.

Az általunk forgalmazott biztonsági ajtók a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) által bevizsgált és magasabb kategóriába sorolt termékek. Mi csak biztonsági ajtók forgalmazásával foglalkozunk és a prémium minőségből nem engedünk.
Ez azt jelenti, hogy nálunk a MABISZ által előírt paraméterek mindegyike igaz: lásd minimálisan 3 reteszelési pontos záródás, 3 perces áttörésgátlás, biztonsági és mechanikai védelemmel ellátott zárbetét és minél több oldalon záródó ajtólap – a felsorolás nem teljes.

Mire ügyeljünk a zárak és a bejárati ajtó méretek kapcsán?

A bejárati ajtó méretek meghatározásánál roppant lényeges, hogy megfelelő szakember segítségét kérjük, mert ha nem megfelelően építtetjük be a biztonsági ajtót, akkor könnyű szerrel feltörhető lesz. Tehát nemcsak az a fontos, hogy az ajtó megfelelően szavatolja a biztonságot Önnek és családjának, hanem maga a szakszerű beépítés is lényeges. Természetesen mi ebben is segítünk Önnek.

A méretek tekintetében a zártest is meghatározó, hiszen külön beszélünk 24 és 30 milliméteres változatokról. A nyitásirány az egyik legfontosabb szempont, mert létezik balos és jobbos ajtóba való zártest is. Létezik azonban HiSec ajtó alsó zárszerkezet, zárbetét nélkül, melynél nincs külön jobbos és balos változat.

A bejárati ajtó méretek a felső zárszerkezetre, zárbetétre vonatkozóan

Az acélajtó felső zárszerkezet kapcsán fontos megemlíteni az előlap magasságát, mely  30 centiméter. Ebből sincsen külön jobbos és balos. Ha csupán ezt a zárat szeretné cserélni, akkor előtte szükségünk van az infóra, hogy Ön 5 vagy 7 centiméter vastagságú HiSec ajtóval rendelkezik-e. Méréshez nyissa ki az ajtót és mérje meg az élet (a külső ajtófelülettől a belsőig). 

Válasszon az impozáns megjelenésű biztonsági ajtók közül, melyek hő és hangszigetelő funkcióval is bírnak

Legyen szó matt vagy fényes felületű ajtóról: fehér, sötétmogyoró, mogyoró-barna, aranytölgy, vagy cseresznye színezéssel, biztosan nem fog csalódni. Otthonának, irodájának is azonnal igényes megjelenést kölcsönöz majd az új biztonsági ajtó. A különféle nemkívánatos hangokat is megszűri szigetelésének köszönhetően, mely természetesen hőszigetelő funkciót is magában rejt.  
Összefoglalva, legyen szó bármilyen bejárati ajtó méretekről az Ön esetében mi mindenben segítünk Önnek. A biztonság fontos, így nem szabad rosszabb minőségű ajtókban gondolkodni, melyek 1-2 percen belül feltörhetőek. Így ugyanis sok felesleges bosszúságtól, anyagi kártól és idő pazarlástól kímélhetjük meg magunkat.

Rendelje meg most a kiváló minőségű HiSec ajtók egyikét!