Acél bejárati ajtó, Biztonsági ajtók, Blog

A biztonsági ajtók általánosságban és a Hisec

HiSec Havastölgy acél biztonsági ajtó Hat kazettás

A biztonsági ajtók terén a fém ajtók jelentik a legmegbízhatóbb választást otthonok és üzleti helyiségek védelmére egyaránt. Ezek az ajtók különböző vastagságokban és zárszerkezetekkel kaphatóak, amelyek meghatározzák azok ellenálló képességét a behatolási kísérletekkel szemben.

Fém biztonsági ajtók általános jellemzői

Az átlagos fém biztonsági ajtó vastagsága körülbelül 5-től 10 cm között mozog. Ez a vastagság biztosítja a szükséges erőt és stabilitást, amely ellenáll a fizikai behatolásnak. A vastagság mellett a fém ajtók általában egy vagy több acéllemezből állnak, amelyek tovább növelik az ajtó ellenálló képességét.

Biztonsági ajtók zárszerkezetek

A biztonsági ajtók záródása több ponton is történhet, ami jelentősen növeli a behatolás elleni védelmet. Az átlagos fém biztonsági ajtó 3-tól 5 ponton záródik, de vannak olyan modellek is, amelyek ennél több ponton, például 15+1 ponton záródnak. A +1 pont gyakran egy belső pánikzárat jelent, ami csak belülről aktiválható, így biztosítva egy gyors menekülési útvonalat vészhelyzet esetén.

Többféle fém biztonsági ajtó

A piacon többféle fém biztonsági ajtó kapható, amelyek különböznek designban, színben és biztonsági funkciókban. Néhány népszerű típus a következő:

– Alap modell: Alapvető biztonsági funkciókkal rendelkezik, általában 3 ponton záródik.
– Prémium modell: Magasabb szintű biztonságot nyújt, több ponton záródik és jobb szigetelési képességekkel rendelkezik.
– Okos biztonsági ajtó: Beépített okos technológiával rendelkezik, amely lehetővé teszi a távoli hozzáférés-ellenőrzést és a zár nyomon követését.

Miért válasszunk fém biztonsági ajtót?

A fém biztonsági ajtók választása számos előnnyel jár, többek között:

– Magas szintű biztonság: A több ponton záródó mechanizmus és a masszív acél szerkezet ellenáll a legtöbb behatolási kísérletnek.
– Hosszú élettartam: A fém ajtók ellenállnak az időjárásnak és a kopásnak, így hosszú távon is megőrzik stabilitásukat és megjelenésüket.
– Energetikai hatékonyság: A jobb szigetelési képességekkel rendelkező modellek hozzájárulnak az energiahatékonyság javításához.

Összességében, a fém biztonsági ajtók kiváló választást jelentenek mindenki számára, aki a legmagasabb szintű védelmet keresi otthona vagy üzleti helyisége számára.

Nézzünk most egy konkrét biztonsági ajtót, amit a Hisec forgalmaz

A Hisec biztonsági ajtók a magas minőséget képviselik a piacon, technikai paramétereik és védelmi funkcióik révén kiemelkedő biztonságot nyújtanak minden otthon és üzlet számára. A Hisec által kínált ajtók nem csak erősek és megbízhatóak, hanem esztétikailag is megállják a helyüket, így tökéletes választás mindenki számára, aki nem akar kompromisszumot kötni az otthona biztonsága terén.

Minden Hisec ajtó két, egymástól függetlenül zárható biztonsági cilinderbetéttel van felszerelve, amelyek növelik a védelmet a leggyakoribb betörési technikákkal szemben, mint a zársöprés, finomnyitás, magkihúzás és savazás. Ez a sokoldalúság biztosítja, hogy az ajtók ellenálljanak a legtöbb támadási kísérletnek.

A Hisec ajtók, amik be vannak vizsgáltatva

A Hisec ajtók MABISZ Termék-megfelelőségi ajánlással rendelkeznek, amely igazolja, hogy ezek az ajtók megfelelnek a legmagasabb biztonsági előírásoknak és ellenállnak a gyakori betörési kísérleteknek. Ez a tanúsítvány a vásárlók számára biztosítékot jelent arra, hogy a Hisec ajtók valóban a legjobb védelmet nyújtják.

A tokból kifeszítés elleni védelem érdekében az ajtólapot egy 5 mm vastag takaró acéllemezzel burkoltuk, ami megakadályozza, hogy az ajtót feszítővassal ki lehessen emelni a tokból. Ez a funkció különösen fontos a magasabb biztonsági szintet igénylő helyeken.

A Hisec biztonsági ajtók vastagsága 7 cm, amely jelentősen meghaladja a piacon általában kapható 5 cm vastagságú ajtókat. Ez a plusz vastagság extra védelmet biztosít, miközben a belső biztonsági acélszerkezetű merevítés és a 2,5 mm vastagságú magas minőségű acéllemezből készült ajtószárny tovább erősíti az ajtó szerkezetét.

A zárszerkezet kiemelkedő, 15+1 ponton záródik, ahol az acéltüskék biztosítják a reteszelést. Ez a sokoldalú zárrendszer biztosítja, hogy az ajtó minden irányból védett legyen, így növelve az otthon védelmét.

Hisec ajtók méretei

Az ajtó méretei között megtalálható az 850×2050 mm, 890×2020 mm és 950×2050 mm, amelyek többsége illeszkedik a magyarországi standard méretekhez. A tok és az ajtószárny vastagsága, valamint a belső szigetelő réteg magas hő- és hangszigetelő képességet biztosít, míg a külső festékanyag hosszú távú tartósságot garantál.

A 4 darab, 3,5 mm vastag acéllemezből készült, a tokba süllyesztett pántok és a speciális megerősített cilinderek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a Hisec ajtók a legmagasabb szintű biztonságot és tartósságot kínálják a piacon.

Okosítható Hisec lépcsőházi ajtó

A Hisec fém lépcsőházi bejárati ajtókba könnyű beépíteni a Hisec okos zárakat. Ezek az okos zárak úgy vannak megtervezve, hogy passzoljanak a Hisec ajtókhoz. Így azok, akik Hisec ajtót választanak, egyszerűen modernizálhatják otthonukat ezzel az okos technológiával. Az okos zárak telepítése nem bonyolult, így nem kell aggódni a felszerelés miatt. Ez jó hír azok számára, akik szeretnék növelni otthonuk biztonságát és kényelmét az okos zárak segítségével.