Ajanló, Blog

Megbízható kültéri ajtó, acél borítással?

Kültéri ajtó vásárlása előtt áll, de nem tudja hogy milyen legyen?

Ne kapkodjuk el a kültéri ajtóvásárlást, mert később megbánhatjuk ezt a döntésünket. Van néhány fontos információ, amit ajtó – amit kültéri használatra szántak -, meghatározó jelentőségű. Például előírás, hogy szélességük 90 centiméternél, illetve magasságuk 200 cm-nél kevesebb nem lehet. Ezt sokan nem tudják. Probléma lehet azzal is, hogy a csengő és a lámpa hol helyezkedik el, melyet általában a kilincs oldalon keresgélünk. Az sem mindegy, hogy az ajtó kifelé vagy befelé nyílik. Ha példának okáért egy keskenyebb feljáró, terasz rész van előtte korlát nélkül, akkor le is lökhetjük a vendéget az ajtónyitásánál. Ha pedig tovább folytatódik a terasz és az ajtó középen helyezkedik el, akkor macera lesz mindig becsukni az ajtót, ha tovább akarunk menni a keskeny teraszon, vagy széket, asztalt, egyéb holmit szeretnénk kivinni oda. 

Egyéb szempontokat is figyelembe kell vennünk, amikor kültéri ajtó cseréje szükséges

A fentiek mind megfontolandó kérdések a praktikusság jegyében. De itt még nem ért véget a megbízható ajtó kültéri kivitelben történő megkeresése. Rendelkezik-e UV védelemmel az ajtó, a napsugárzással szemben? Megfelelően hőszigetelt? Ha ablaküveggel rendelkezik, akkor a rétegek száma és kamra vastagság is meghatározó.
Az sem mindegy, hogy mennyire biztonságos az ajtó és miből készült el. A fa általában elvetemedik, a műanyag ajtó pedig sok esetben könnyebben áttörhető. Az acél ajtók pedig biztonságosabbnak mondhatóak ebből a szempontból is. A biztonsági osztály is meghatározó RC1 és RC6 közötti skálán szokták meghatározni.

Az ajtó ára

Emellett az is lényeges momentum, hogy mekkora tetszést arat az ajtó. Természetesen az elképzelhető, hogy nekünk tetszik, de másnak kevésbé nyeri el a tetszését. Azonban az első, amivel szembesülnek a látogatók az az ajtó, főleg, ha kültéri. Egy kevésbé tetszetős ajtó választása esetén, később megbánhatjuk a dolgot, mert a bejárati ajtót viszonylag ritkán szoktuk lecserélni. Aki már kicsit már körbenézett a piacon, az nagyjából tisztában van az ajtó árakkal. Tudja, hogy a műanyag ajtók 100.000 forinttól indul, az acél ajtók 250.000 forinttól és határ a csillagos ég. Tehát először érdemes azt végig gondolni, hogy hova lesz, mennyit szán rá, milyen anyagú bejárati ajtóban gondolkozik és aztán jöhet a szín majd a megrendelés. 

A HiSec ajtók a fenti lényeges szempontnak megfelelnek. Többféle színben érhetőek el. Megfelelő biztonságot adnak, és kiváló minőséget képviselnek a piacon. Partnercégeink végzik a beépítést az ország egész területén. Egyéb kérdés esetén keressen minket bizalommal.