Ajanló, Blog, Fém bejárati ajtó

A társasházi bejárati ajtó milyen legyen?

HiSec Havastölgy acél biztonsági ajtó Hat kazettás

A társasházi bejárati ajtó legyen masszív anyagú

Mindenki arra törekszik, hogy saját magát és családját, valamint a lakásban elhelyezett tárgyakat a lehető legnagyobb biztonságban tudja. Ez a követelmény a biztonsági bejárati ajtó felszerelésével valósulhat meg. A társasházi bejárati ajtó fontos része az otthonunknak, hiszen a betörők is legtöbbször itt jutnak be. A betörők nem a külső megjelenés alapján választják ki a célpontjukat. Hanem olyan bejárati lehetőséget keresnek, ahol gyorsan, könnyen és kevés zajjal juthatnak be. A betörések túlnyomó részt az ajtó megrongálásával, áttörésével, tokból történő kiemelésével történik. A társasházi biztonsági bejárati ajtó felszerelésével ezt gátolhatjuk meg. A biztonsági ajtó csak akkor nyújt igazi biztonságot, ha a megfelelő tartozékokkal van ellátva, valamint szakszerűen került beépítésre. A biztonság ma már nem mondható luxusnak, megfelelő biztonsági intézkedésekkel kell védeni az otthonunkat.

 

Mik is azok az elemek, amelyek lehetővé teszik otthonunk eredményes védelmét?

  • minél hosszabb ideig tartó betörésgátlás (A MABISZ 4 szintet állapított meg)                          
  • az ajtólap belseje acélszerkezetű merevítővel van ellátva, ami a betörést gátolja meg
  • hang- hőszigetelés, valamint tűzgátlás 
  • több ponton záródó acéltüskés zárszerkezet
  • acéltokba süllyesztett hozzáférhetetlen csuklópántok
  • 2 helyen zárható, egymástól függetlenül működő cilinder betétek

Anyagukat tekintve az alábbi bejárati ajtók ismertek Magyarországon:

műanyag bejárati ajtó, fém bejárati ajtó, fa bejárat ajtó, és a biztonsági acél bejárati ajtó. A biztonsági ajtó társasházba, panelba közkedvelt bejárati ajtónak minősül. Előnye, hogy nem kíván különösebb karbantartást, ára is viszonylag alacsony. A fém bejárati ajtó szintén általában panel -, illetve, többlakásos társasházakban kedvelt megoldás, ahol a külső körülmények, például a hirtelen hőmérsékletváltozás ezt megkívánja. Ezeknél az ajtóknál szintén nem szükséges a rendszeres karbantartás. A fa bejárati ajtók a természetességet adják meg a lakásunknak. Ráadásul kitűnő hőszigeteléssel rendelkeznek. A karbantartás azonban évente szükséges és az ára a többi ajtóhoz viszonyítva magas. A biztonsági acél bejárati ajtó nyújtja a legnagyobb biztonságot, viszonylag hosszú az élettartamuk és karbantartásra sincs szükség. Az ajtólap bevonható fával vagy tapétával, ami széles választási lehetőséget kínál.

A HiSec társasházi bejárati ajtó biztonsági ajtó

A HiSec bejárati ajtó mindezen követelményeknek eleget tesz. A gyártó a biztonság mellett nagy gondot fordított az esztétikus megjelenésre is. Fényes és matt kivitelben, több színben kapható. A biztosító társaságok is figyelembe veszik az ingatlan biztonsági állapotát. Itt is fő veszély forrásként szerepel a bejárati ajtó feltörésének lehetősége. A Magyar Biztosítók Szövetsége a HiSec bejárati ajtót a biztonsági bejárati ajtó kategóriában feljebb sorolta. Az Európai Unióban is védett márkaként tartják nyilván. A biztosítók ugyan megfizetik a kár nagy részét, de sajnos sok energiát és időt vesz igénybe az ügyintézés. Nem mindent lehet elektronikus úton intézni, van, amihez a személyes megjelenés is szükséges. Sokszor már nem találjuk a számlákat és így teljesen a biztosítóra vagyunk hagyatkozva az érték megállapításánál. Nem beszélve a számunkra kedves tárgyak elvesztéséről, melyek értéke pénzben nem is mérhető.

Mikor teljes a biztonság?

A beszereléssel nem érdemes takarékoskodni, bár házilag is megoldható, de nem kivitelezhető ez a munka, mindenképpen szakembert bízzunk meg a felszereléssel. Amennyiben az ajtó nem helyesen került beépítésre, nem nyújt olyan biztonságot, melyet elvárnánk tőle. Különös figyelmet kell fordítani a helyes szintezés beállításokra. A tok beépítése is komoly szakértelmet kíván meg. Az acél ajtó ára viszonylag magas, de ha megnézzük az ár/minőség arányát azt kell mondani, hogy az ajtó megéri az árát.

Ha felkeltettük érdeklődését, kérjük, hogy további felmerülő kérdéseivel forduljon munkatársainkhoz, akik készséggel állnak az Ön rendelkezésére!